De Sciglio 12 millió euróért a Juventusé – hivatalos

18

A Juventus a hivatalos honlapján jelentette be, hogy szerződtette a Milan olasz válogatott védőjét.

Mint arról néhány nappal ezelőtt beszámoltunk, a Milan és a Juventus megegyezett egymással De Sciglio átigazolásáról. A 24 éves játékos kedden elhagyta a Kínában edzőtáborozó csapatot és Olaszországba repült, majd sikeresen átesett a kötelező orvosi vizsgálatokon.

De Sciglio szerződtetését csütörtök délben jelentette be a Juve, amely 12 millió eurót fizet az olasz válogatott jobbhátvédért. A hivatalos közlemény szerint a torinói együttes három részletben törleszti az átigazolási árat, ami bizonyos feltételek teljesülése esetén 500 ezer euróval növekedhet. Az olasz védő 2022. június 30-ig írt alá.De Sciglio 10 évesen került a Milan utánpótlás akadémiájára, majd miután végigjárta a korosztályos csapatokat, 2011-ben egy Viktoria Plzen elleni Bajnokok Ligája mérkőzésen mutatkozott be a felnőtt csapatban Allegri irányítása alatt. Az olasz válogatott hátvéd 133 tétmérkőzésen viselte a piros-fekete mezt, ezeken 5 gólpasszt jegyzett.

[adrotate banner=”28″]

18 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. 12 millió euró ajándék érte, jár a pacsi a vezetőségnek. DS az utóbbi 4-5 évben csak visszafejlődött, teljesen nulla volt a pali. Egy év van hátra a szerződéséből és sikerült jó áron eladni. Én akkor sem fogom sajnálni, ha a merdáknál esetleg magára talál. Szenvedés volt nézni, amit a pályán művelt.

  Szégyen, hogy egy ilyen játékos egy percig is viselhette a csapatkapitányi karszalagot.

 2. Szerintem is messze elmaradt attól amit anno vártunk tőle,azt hogy a CSK szalagot viselhette,az pedig óriási edzői baklövés szerintem !!! Ez a része szégyenteljes….
  Most írhatnám,hogy sok sikert neki,de lótúrót azt kívánom ne nyerj semmit a rabruhásokkal,és nézd végig ahogyan az AC MILAN a földbe döngől benneteket az elkövetkezendő években !!!

 3. Bonucci leigazolása azért is előnyös volt a Milan számára, mert bizonyosan hatással volt a De Sciglio-transzferre. Bár a Juve már korábban is érdeklődött MDS iránt, a játékos meg menni akart, a Juventus vezetőségét igen sok támadás érte Bonucci eladása miatt. Nem hiszem, hogy a torinóiak bosszút akartak állni a Milanon ezzel az igazolással, inkább azt mondanám, a Juventusnak mutatnia kellett valakit a szurkolóinak, aki a Milanból jön, és akinek viszonylag jól cseng a neve (ráadásul a legutóbbi Milanból érkezővel egész jól jártak).

  A 12 millió euro annak fényében, hogy MDS a szerződése utolsó évébe lépett, és hogy a Milanban az utolsó időszakában mit mutatott, rendben lévő összeg. A Juve megcsinálhatta volna, hogy vár még egy évet, és ingyen szerzi meg a védőt – még akkor is, ha Dani Alves eligazolt -, úgy gondolom ugyanis, hogy inkább a Milan volt kényszerhelyzetben a fent leírtak miatt, amit még az is tetézett, hogy mindkét szélre érkezett új játékos… Ergo a Milannak meg kellett szabadulnia MDS-tól.

  A mérleg egyik serpenyőjében tehát volt a Juve kényszerhelyzete Alves távozása miatt, valamint a Bonucci Milanhoz igazolása miatti presztízsveszteség, a másikban pedig a Milan kényszerhelyzete Conti és Rodriguez leigazolása, valamint MDS lejáró szerződése miatt…

  A vezetőség nagyon jól csinálta, amit csinált, Fassonéék sejtették, hogy a Juventus számára az ismert körülményekkel együtt is megér 12 millió eurót, hogy megpróbálja kiengesztelni egy kicsit a szurkolóit…

  • Azért egy Bonucci DS csere nem igazán nyugtatna meg, ha Juve szurkoló lennék, sőt felnyomná a vérnyomásom 600-ra…

  • Nem hiszem, hogy a Milan bármennyire is kényszer helyzetben lett volna ezzel a MDS üggyel, mert anno Yonghong Li simán padoztatta volna Donnarummát is eladás nélkül, ha nem hosszabbított volna most nyáron… Szerencsére a Milannál megszűnt a közvetlen kényszerhelyzet, így nem nagyon lehet packázni a vezetőkkel..

 4. Az utóbbi pár évből csak 1 jó meccsére emlékszem, pont a juve ellen mikor Asamoah-t (asszem) levette a pályáról. Előtte, és azóta is semmi különös, sőt, feltűnően kedvetlenül és enerváltan játszott. Nekem nem fog hiányozni, még akkor sem, ha valamennyit javulni fog a teljesítménye. A válogatottban pedig Conti hamarosan kiszorítja őt, úgyhogy mindenképpen jó “cserét” csináltunk. 🙂

 5. DS 24 éves és 31x-es válogatott..
  Lehet itt kritizálni a mutatott formáját, de kmpletten a Milan volt szar..
  Ahhoz képest, hogy mi egy totál egy szezonos contit vettünk a duplájáért azt mutatja, hogy a juve se járt ezzel a biznisszel rosszul!

  Mi meg csak reménykedjünk, hogy Conti beválik.. Mert az EB-n mutaott játéka nem volt jobb mint ugyanott Calabriáé!

  Én részemről minden jót kívánok de Sciglionak! Kicsit sajnálom, hogy fogynak a saját nevelésű játékosaink..

 6. Sokkal több van benne, mint amit nálunk sikerült kihozni belőle.
  Véleményem szerint a világ egyik legjobb szélsőhátvédje válhatna belőle. A Juvénél szerintem ki is fogják aknázni a benne rejlő potenciált.

  Egyértelműen el kellett adni, nálunk valami rejtélyes oknál fogva teljesen elveszítette a lelkesedését.

  Én sok sikert kívánok neki, csak remélem nem ellenünk fog villogni. 🙂

  CarlDonatech remekül megfogta a dolog lényegét, mindenki ekézi/ekézte DS-t, de az egyszezonos Conti a duplájáért jött…DS nem volt jó nálunk, de erős közepes szintet mindig hozott. Conti kérdéses, mit fog hozni. Persze remélem gyorsan elfeledteti velünk DS-t (nem lesz nehéz). 🙂

  Sajnálom, hogy egy újabb saját nevelést pazaroltunk el. Vajon miért lép le az összes?!

  • Örülök, hogy vannak páran, akik a pártját fogják, én sem vagyok ezzel másként! A “rejtélyes okok” nálam kimerülnek annyiban, hogy csak azért, mert valaki a Milan akadémiáján nevelkedik még nem lesz automatikusan Maldini-klón. Meg tudom érteni azt, hogy 3-4 szezonon át azt tapasztalta, hogy a csapat minden 5-9. meccsén játszik úgy, ahogy igazából minden másodikon tudna, az felemésztette az energiáját, a türelmét és a moitvációját.

   Remélem új csapatában kihozza magából azt, amit itt nálunk nem sikerült, mert a mi kutyánk kölykére én mindig büszke leszek, függetlenül attól, hogy milyen mezt húz éppen magára! Ráadásul az olasz válogatottnak mindig szüksége lesz egy jó DS-re!

 7. Nagyszerű! Gratulálok!
  Én ingyen is elengedtem volna. Enervált, színtelen, túlhájpolt kis nyikhaj! Végtelenül irritált akárhányszor láttam a pályán. Még a legelején tök örültem, hogy “úúú egy fiatal Milan nevelés. Biztos van oka, hogy a kezdőben van meg a válogatottban.” Aztán csak vártam, vártam mikor fog valamit mutatni amiért ezt kiérdemelte…hát várhattam. Egysíkú játék. 0 kreativitás, és emellett sokszor iszonyat agresszív. Mindig azt néztem, hogy akár hányszor felrúgott valakit (elég sokszor) egyszer sem (!!!) ment oda, hogy felsegítse, vagy hogy mutassa a bírónak, hogy “ja valóban durva volt, bocs” Mindig elsomfordált vagy faarccal nézett. Utálom az ilyet. Lelketlen egy viselkedés.
  Na, de mind1. Végre elment. Felőlem a juvénál villoghat, vagy magára találhat, de akárhogy is lesz, én nem fogom vissza sírni az tuti.

  Ágyő!

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet