Gigio: “Boldog vagyok, soha nem voltak kétségeim”

27

Gianluigi Donnarumma, a Milan 18 éves kapusa bocsánatot kért a szurkolóktól és kijelentette, hogy sohasem voltak kétségei a maradást illetően.

Kedden délután a klub hivatalosan bejelentette, hogy 2021-ig meghosszabbította Gigio Donnarumma szerződését. Az olasz válogatott kapus a közelmúltban alaposan kivívta a rossoneri szurkolóinak haragját, miután egy hónappal ezelőtt elsőre nem mondott igent a hosszabbításra, legalábbis Mino Raiola, a játékos ügynöke ezt közölte a klubbal.

Donnarumma a szerdai sajtótájékoztatón megragadta a lehetőséget és bocsánatot kért a szurkolóktól.

“Nagyon örülök és büszke vagyok arra, hogy a Milanban lehetek. Itt születtem, itt nevelkedtem a klubban és soha nem voltak kétségek a fejemben afelől, hogy maradok. Szeretnék bocsánatot kérni a rajongóktól és megismétlem, hogy soha nem állt szándékomban elárulni őket. Köszönöm az összes támogatást, amelyet az elmúlt két évben kaptam.” – mondta Gigio Donnarumma.“Nagyon motiváltak vagyunk és vissza akarunk térni a Bajnokok Ligájába. Ez a célunk. Antonio? Sok olyan dolgot hallottam, amit nem szerettem volna. Fassone és Mirabelli akarta, hogy itt legyen.”

Marco Fassone vezérigazgató szavai: “A mai egy különleges és fontos nap. Általában nem szoktunk sajtótájékoztatót tartani a szerződéshosszabbítások esetén, de Donnarumma ügye nagyon hosszú folyamat volt. Gigio további négy évre velünk marad. Mindannyian voltunk 18 évesek és tudjuk, hogy milyen nehéz ilyen korban döntéseket hozni. Gianluigi úgy döntött, hogy bízik a klubban és a vezetőségben. Büszke vagyok, hogy megállapodásra jutottunk. Gigio egy igazi top játékos, ezek az apró kis hibák el lesznek felejtve.”

[adrotate banner=”28″]

27 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Az a baj hogy ezekutan mar nem tudom eldonteni hogy vajon Raioka adhatta e a szajaba ezeket a mondatokat vagy tenyleg igy gondolja. En mindenestre adok neki meg egy eselyt ( mast ugy sem tehetek), az ido majd feledteti ezt a 2 honapot. A batyjaval kapcsolatban csak annyit hogy egy honapja meg elhordta mindennek a klubot es a vezetoket, most meg vigyorogva pozolgat Milan mezben, gerinces egy ember… a klub kozelebe nem engedtem volna.

 2. Én örülök, hogy maradt. Igazából akkor sem haragudtam rá, amikor nem hosszabbított. Kaká is csókolgatta kedden az erkélyen a címert, szerdán meg aláírt a Realhoz… Ibra és Silva sem akart elmenni, még is elmentek. Persze lehet azt mondani, hogy a Milan el akarta adni őket, azért mentek el, de ha nagy Milan szívük lett volna, akkor azt mondják, hogy nem mennek. Gigio lehet el akart menni, lehet nem akart hosszabbítani, de a kutya fáját, Ő még is velünk maradt! Fiatalon szerintem mindannyian mondtunk/csináltunk hülyeséget, néha olyanokat bántottunk meg, akik a legközelebb álltak hozzánk… Szokták volt mondani, hogy az okos ember a más hibájából tanul, a buta meg a sajátjából. Gigio még butuska, de végül megjött az esze, és a jó döntést hozta!

 3. Azért van pofája lenyilatkozni, hogy soha nem jutott eszébe, hogy nem marad…akkor mégis mi volt az, hogy nem hosszabbít??? 😀
  Meg ez az Antonios dolog is…azt hiszem kissheva ragadta meg remekül a lényeget, 2-3 hete még szidta Antonio a klubot és a szurkolóit, most meg? Hogy elégedhet meg ennyire szánalmas helyzettel egy “profi” labdarugó?
  Magyarázzák a magyarázhatatlant. Undorító az egész banda (család+Raiola).

  Mindezektől függetlenül, a hosszabbítás volt a lehető legjobb megoldás. Sok sikert a Donnarummáknak, de reméljük csak Gigiot látjuk védeni, a bratyót nem.

 4. Güriznie kell rendesen a következő szezonban, hogy visszanyerjen egy halvány bizalmat a szurkolóktól. Nem lesz könnyű, de nem lehetetlen. Megvan a bocsánatkérés, most azon a sor, hogy a pályán mutassa meg. Az biztos, hogy már semmi nem lesz olyan, mint régen.

  Lehet rá köpködni, de a hosszabbítás volt a legeslegjobb forgatókönyv. Néhány elvakult mégsem veszi észre, hogy ez a legjobb a csapatnak. Nem 1-1 játékosnak kell szurkolni, hanem a Milannak. Egy olyan páratlan képességű kapus áll a kapuban, aki 3 kivételével a világ bármely csapatának kezdőjébe beférne. Az pedig kit érdekel, hogy mennyit keres? Nem mi fizetjük. A szokásos magyar mentalitás, hogy turkáljunk a másik zsebében.

 5. Szerintem ha rákapcsoltak volna egy poligráfot Donnarummára, igencsak sűrűn jelzett volna…

  A vezetőség felfoghatja úgy ezt a hosszabbítást, hogy nyert, elvégre egy elutasított ajánlatot követően tudta itt tartani Donnarummát.

  Donnarumma és Raiola szintén nyert, elvégre a srác fizetése több mint negyvenszeresére nőtt, és ha lesz olyan csapat, amely még ennél is többet tud kínálni, csak Raiolán fog múlni, hogy elintézi-e a klubváltást.

  A Milan megtartott egy jó játékost (és szerzett egy másik nagyszerűt…), tehát a csapat erősödött, de legalábbis nem gyengült. Hogy ez erkölcsileg hatással lesz/lehet-e a klubra (pl. az öltözői hangulatra), nem tudni. Remélem, hogy nem.

  Azt majd az idő eldönti, megérte-e megtartani Donnarummát. Mindenesetre a fizetése alapján iszonyatosan jól kell majd védenie.

 6. Atya ég, azért rajta is “kevésbé “, meg itt egyeseken el lehet csodálkozni. Nem mintha lenne jelentősége, hogy itt ki mit irogat, hiszen se nem olasz se nem angol, ergo soha el nem jut hozzá sem közvetlenül sem közvetve.
  Soha nem gondolt arra hogy távozik, “én egyre gyakrabban “; akkor csak csöndben nézte a boss jachtjáról, hogy a vezetőség egyre többet és többet ajánl… Most meg megint szembeköpi őket ezzel, büszke lehet magára. S alig 2hónap után összerakott egy kb 5mondatos nyilatkozatot?! Gyerekek ezt mondatták vele, mindegy. Legalább a bratyóra mondhatta volna, hogy vegyétek le tőlem azt az egy millát, ha már 3ról 6ra ugrott úgy, hogy igazából soha nem is akartam menni(s egy buta de sunyi mosoly kíséretében), ha már a helyet is foglalja a keretben más kárára. A legjobban akkor fogom kedvelni s megbocsátani ha más mezben látom. Remélem más fórumokon(tv, rádió, olasz ÉS nemzetközi sajtó, szurkolók) is van olyan aki így látja s megkapja azt amit főzött.

 7. Nyugi srácok….felesleges engem is minősítgetnetek Szuperricky,ACM5,basten !!!!

  De azért lássatok már kicsit tisztábban….most őszintén anélkül,hogy a takony seggébe dugnánk a fejünket…..Ti eltudjátok képzelni azt a szitut,hogy az ügynökötök tárgyal helyettetek,és nem is informál semmiről hanem mindenben helyetted dönt ?????

  Ne már….. elhiszem,hogy megvagytok halva a takonyért…de azért a racionalitásotokat ne vesszétek már el…

  Nyilván két tábor van…Ti vagytok a happyk mert itt maradt és ő csak egy ártatlan kis takony….raiola meg a ganyé…. mi meg vagyunk az a tábor aki egyrészről tudja van egy jó kapusunk,de azt is tudom,hogy ameddig itt van nem írom le a nevét mert egy sz..r ember..még kis betüvel sem,és alig várom hogy eltakarodjék,és a klub sok zsét kaszírozzon belőle…ennyi…

 8. Én csak attól félek, hogy egy nagyon rossz kapust igazoltunk nagyon magas fizetésért.
  Ne legyen igazam, de van egy olyan érzésem, hogy az eddigi teljesítményének az alapja a tétnélküliségen túl a maximális bizalom volt. Ennek most mindkét vonatkozásban vége. ennyi pénzért már illik jól védeni, és a bizalom is oda. Árgus szemmel figyeli majd az a szurkolótábor a hibáit, aki eddig mindent elnézett volna neki és büszkén éltette mert hitték,m hogy egy csiszolatlan gyémántot találtak és sajátjukként “kinevelhetik”.
  Szerintem erősen kérdéses, hogy az a 18 éves gyerek, aki hagyta ezt a fura szitut így eldurvulni – mert szerintem félt beleállni a történetbe amikor látta mekkora a baj – el tudja-e majd viselni lelkileg a megváltozott körülményeket? És félek tőle, hogy nem..márpedig ha oda az önbizalma és ellenséges közegben találja magát az eddigi burok helyett…akkor lesz egy jó képességekkel megáldott, de hibát-hibára halmozó 18 éves kamaszunk a kapuban…akinek az értéke is lemegy a béka segge alá mi meg nem leszünk kint vele a vízből és reménykedhetünk majd benne, hogy jövőre legalább 10 millát adjon már érte valaki…:(
  Ne legyen igazam!!! 🙁

  • Sol!

   Teljesen egyet értek Veled, kb ugyanezt akartam leírni, de így már nekem nem kell.
   Köszi!
   Nagyon féle és kétes dolog ez, mert jön egy két hiba, most már egy jobb minőségű csapatban könnyebben ki fog jönni és akkor kapni fog kritikát mind a szurkolóktól mind a médiától… és akkor mi lesz???? irreális ez a fizetés, főleg az elmúlt hetek után.
   Szomorú, hogy így történtek a dolgok, de ez van.

 9. Soha nem kívánok rosszat senkinek,de most kivételt tennék ! Négy éves szerződése alatt az a zsírpacni raiola csak kap már egy infraktust,ami aláviszi majd a pokolba,és akkor már nem lesz egy pénzéhes kretén ennek a gyereknek a nyakán. Szívja a vérét,szarik az emberi értèkekre,csak a dollárjeleket látja még álmában is. Úgy hogy nincs lelki ismeret furdalásom ez miatt.
  Forza Ac Milan !!!

 10. Na pont ezt írtam már nem egyszer. Úgy viselkednek páran, mintha 10 éve világszinvonalon védene, holott abból még egy napja sincs. “Fura” szituja már van. Aztán ha elment az esze(volt?), vagy nem tudja kezelni a helyzetet(akár a posztját a csapatban akár a kialakult helyzetet) vagy elveszti a motivációját mivel már most mindene megvan mikor még szinte semmit nem tett érte, s egy átlagos teljesítményű, de kiváló képességű kapus lesz? Az lesz a szupi, se eladni, de legalább két remek kapus árán lehet tartani.

 11. Antonio mit modott, ami miatt haragudni kell rá? Ki volt akadva a halálos fenyegetéseken, amiket a tesó kapott, hasonló esetben azt hiszem mindenki így lenne… Leginkább az egy hónappal ezelőtti bejegyzése miatt kellene rá haragudni, de abban nem írt semmi csúnyát, csak hogy a fenyegetéseknek nem igazán örülnek, és hogy amúgy meg a hátérről senki nem tud semmit. Ami lehet hogy igaz. A végén #brothers #love #donnarumma #alwaystogether hashtagekkel zárta a sorokat, ami így utólag nézve kicsit úgy tűnik, mintha ez az egész már akkor le lett volna játsszva, öcsi marad, ő meg jön. Minden más csak színjáték, Donnarumma valóban soha nem mondta, hogy elmegy.

  Hogy érnek-e ennyit a Donnarumma testvérek, nem tudom. Raiola igyekszik embreit nagyobbnak láttatni, mint valójában, Pogba sem ér annyit szerintem, mint amennyit adtak érte, de legyen Donnarumma csak a 10. legjobb kapus a világon, az is bőven elég…

 12. Szerintem egyszerű matek volt az egész.
  Most kifizetünk neki 6 milliót erre az idényre ,meg talán a következőre,vagyis 12 millió.
  Eladjuk majd “sztár”kapusként 50-60 millióért és még mindig kerestünk rajta ,mintha eladtuk volna most 30 -ért.Jól csinálták ,szerintem erről szól.
  A szimpátia nem volt szempont most…

  • Morph! Szép és jó amit mondasz de azt a fránya adókulcsot kifelejzetted a történetből ami miatt bőven nem éri meg majd eladni, hiszen itt már a nettó kifizetéseket jegyzik, az atigazolasokkal kapcsolatban ez pedig közel sem egyértelmű.