Raiola szerint Donnarumma a kapusok Maradonája

11

Mino Raiola játékosügynök szerint Gianluigi Donnarummának nyugalomra van szüksége ahhoz, hogy tovább fejlődjön és hozzátette, Európában mintegy 11 top klub érdeklődik iránta.

Donnarumma ebben a szezonban az összes bajnokit végigjátszotta és 38 meccsből 12 alkalommal nem kapott gólt. A 18 éves kapus szerződéséből egy év van hátra és a klub szeretne minél hamarabb megállapodni a hosszabbításról.

“Gigio a kapusok Maradonája. Folyamatosan fejlődik, de az a legfontosabb, hogy nyugalomban hagyjuk kibontakozni. Ő nem egy rabszolga vagy egy robot. Soha nem mondtam olyat Fassonénak és Mirabellinek, hogy vagy most aláírunk, vagy egyáltalán nem. 11 top klub érdeklődik iránta, a Manchester United, a Manchester City, a Barcelona, a Real Madrid, az Atletico Madrid, a Bayern München, a Juventus, a Napoli, a Liverpool, a Paris-Saint Germain és az Everton.”

“Ha el akartam volna vinni máshová, akkor már megtettem volna. Megértem a szurkolók stresszét és elvárásait, de Donnarumma már a Milan szimbóluma. Az új tulajdonosok számára ideális lenne, ha már ma megtörténne a szerződéshosszabbítás, de még inkább ha már tegnap megtörtént volna. Még csak nemrég vették át a klub irányítását és hagynunk kell, hogy Fassone és Mirabelli nyugodtan dolgozhasson. Én fogom vállalni az összes felelősséget a végső döntésért. Ha megkérdezik tőlem, hogy van-e esély arra, hogy Donnarumma marad a Milanban, akkor a válaszom igen. Ha megkérdezik, hogy van-e esély a távozására, akkor a válaszom szintén igen.” – mondta Raiola.“Nem szabad elfelejteni, hogy én voltam az, aki Gigiót a Milanhoz vitte, elutasítva az Intert. Az emberek azt mondják, hogy Donnarummának hálásnak kell lennie a Milannak. Ez így igaz, de a klubnak is hálásnak kell lennie Donnarummának és persze Mihajlovicnak. Ő volt az első, aki beállította a kapuba. Gigio már 16 évesen olyan jó volt, hogy a csapattársai csak csodálkoztak az edzéseken.”

“Ibrahimovic? Ha rajta múlik, akkor sohasem hagyta volna el a Milant. Egy nap Galliani meghívott minket vacsorázni és megkérdezte Zlatant, hogy el akar-e menni. Ő nemet mondott és Galliani válasza ez volt: ‘Akkor soha nem fogunk eladni.’ Tudtam, hogy milyen nehézségekkel küzd a Milan. Zlatan fizetése összesen 75 millió eurót tett ki és a helyzetre való tekintettel elkerülhetetlen volt az eladása. Látnod kellett volna Zlatan reakcióját, aki három hónapig nem válaszolt a telefonhívásomra, Gallianival pedig 18 hónapig nem beszélt. A bemutatása napján el kellett mennem érte Stockholmba egy magángéppel és el kellett vinnem őt Párizsba.” – tette hozzá.

[adrotate banner=”28″]

11 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Az ilyen nyilatkozat csak olaj a tűzre.
  Azért álljunk már meg, egy 18 éves kölyökről beszélünk, mégis mit köszönhet neki a Milan? Ha scudettokat és BL-t nyert a csapattal, akkor lehet ilyeneket csak úgy mondani. Addig inkább neki kéne hálásnak lennie, na meg a fantasztikus menedzserének. Elvégre neki van a legkevesebb köze a kibontakozó tehetségéhez. Ő csak leakassza a lóvét Gigio nevében.

  Meg ez a monológ, hogy már meg kellett volna kötnie a klubnak a hosszabbítást…hihetetlen ez a pali.

  Nagyon ellenszenves, de a dolgához nagyon ért sajnos.

 2. Bele sem kezdenék a szöveg elemzésébe. Ért a szarkavaráshoz Raiola, ráadásul a nyilatkozataiból szinte mindig ki lehet ragadni olyan részeket, amelyek miatt optimista lehet a szurkoló, és olyanokat, amelyek miatt a kardjába dőlne:

  1) “Ha el akartam volna vinni máshová, akkor már megtettem volna. Megértem a szurkolók stresszét és elvárásait, de Donnarumma már a Milan szimbóluma.”
  Ha csak ezt olvassa egy Milan-drukker, akkor hátra is dőlhetne, mondván Gigio marad.

  2) “Ha megkérdezik, hogy van-e esély a távozására, akkor a válaszom szintén igen.” Plusz felsorolja azt az állítólag tizenegy klubot, amely érdeklődik iránta. Mivel nem holmi jelentéktelen gittegyletekről van szó, joggal lehet nyugtalan a szurkoló.

  A lényeg az, hogy Donnarumma helyzete háromesélyes. Minimum.

 3. 1, Igaz Gallianival de megegyeztek, hogy nem nyilatkozgatnak Donnarummáról, hogy ne zavarják a fejlődését. Raiola azóta másodszor csinálja!

  2, Raiola továbbra is mindent megtesz, hogy ne jöjjön létre a hosszabbítás. Burkoltan fenyegetőzik, bizonytalanságot és ellenségeskedést gerjeszt.

 4. Ad1: szerintem összekeverte Buffonnal, mert róla mondata ugyanezt a Maradonás hasonlatot Viviano… Lehetne kicsit kreatívabb 🙂
  Ad2: azért menő lenne, ha Gigio is kézzel szerezne gólt majd egyszer! (a fiuefa bandákat ismerve úgysem lesz még jó dbig videóbíró:))
  A cikk többi részét nincs értelme kommentálni szerintem, mert pont annyi füle van, mint farka…

 5. Három dolog lehetséges:
  -1. Minél hamarabb megegyezni Raiolával és Donnarummával a személyes feltételekkel kapcsolatban legyen akármekkora az “ára”.
  -2. Klubvezetés leül Raiolával szemben, és nyíltan kimondja hogyha nem hosszabbít Gigio akkor az elkövetkezendő egy évet töltheti a cserepadon, és mikor ingyen távozik egy euro hasznot nem húz ki az üzletből.
  3. Kihasználva Raiola “piac érzékenységét” a lehető legmagasabb áron adjuk tovább Donnarummát amely összeg egy részéből egy stabil kapust tudunk venni, vagy pedig a jövőbeli klubjának a kapusát vonjuk bele az üzletbe (legyen az egy Real Madrid, Barcelona, Bayern, Athletico.)

  -A második lehetőségben benne van az is hogy az ügynök egy két hónap után elgondolkodik és enged a csapatnak. De benne van az a veszély is hogy Raiola megmakacsolja magát, és úgy viszi el a csapattól hogy egy vasat nem keresünk rajta.