A Milan szerződtetné az Atalanta fiatal jobbhátvédjét?

8

A Milan mellett a Napoli, az Inter, a Chelsea és a Bayern München is szeretné soraiban tudni az Atalanta fiatal jobbhátvédjét, Andrea Contit.

A 23 éves játékos nem akármilyen teljesítménnyel rukkolt elő ebben a szezonban, ugyanis eddig 31 meccsen 8 gólt szerzett és 4 gólpassz osztott ki a Serie A-ban. Többek között a Milan és a Juventus kapuját is bevette, most pedig európai klubok sora szeretné szerződtetni.

Még el sem kezdődött a nyári átigazolási időszak, de a Milan nem tétlenkedik és Mateo Musacchio, Franck Kessié illetve Ricardo Rodriguez után újabb játékosra vetette ki a hálóját. A Tuttomercatoweb beszámolói szerint a Milan érdeklődik Conti iránt és készen áll egy 17 millió eurós ajánlatot tenni érte.

A játékos ügynöke május elején tagadta, hogy kapcsolatban állnak a Milannal. “Senki sem lépett velem kapcsolatba a Milan részéről, de tudom, hogy Mirabelli nagyon kedveli Conti játékát. A Milan mindig is a Milan marad és ők a világ legsikeresebb klubja a Real Madrid után. Természetes, hogy akár Conti, vagy bármely más játékos szívesen csatlakozna a Milanhoz.”A Sky szerint a rossoneri vezetősége érdeklődött Conti felől a Kessiével kapcsolatos tárgyalások alkalmával.

Állítólag az olasz jobbhátvéd iránt több európai klub is érdeklődést mutat, nevezetesen a Napoli, a Chelsea, az Inter és a Bayern München. Conti szerződése 2021 nyaráig szól a bergamói együttessel.

[adrotate banner=”28″]

8 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Na, akkor DS mehet a ̶p̶*̶c̶s̶á̶b̶a̶ Juvéba, az érte kapott pénzből meg jut egy kevés Conti gyerekre is.

 2. hát nem tudom…egy jó szezon után még mindig kicsit lutri…van egy olyan érzésem, hogy sok pénzért rárepülünk a középcsapatok egy-egy jó szezont futó embereire, és ebből nagy pofáraesések lehetnek. Bertók Laci esete intő példa.

  • Talán az összes!?
   Majdnem egyidős a két játékos és míg DS több mint 30 válogatott meccsel áll a háta mögött, Mr Conti hánnyal is!?
   Egészen más poszt amit játszanak, ezt azért ne feledjük. Ettől függetlenül jó játékos, ahogy Calabria vagy épp Locatelli is. Számomra az visszataszító, hogy amíg a régi Milan a fiatal, főként saját nevelésű játékosokra épített (gondolom ezzel egyetért Baresi), most mindnek kifele áll a rúdja.
   Gasperini minden csapatánál remekül dolgozik és gombaként nőnek ki nála a tehetségek. Egy jó edző keze alatt így formálódik egy játékos.
   Én ezerszer megírtam, hogy nagy tévedésben van aki azt hiszi a Milan a sztárok vásárlásával lett nagy. Ez soha nem volt igaz! Kellett mindig az a 2-3 klasszis akit ide hoztak, pl: Holland trió de a csapat gerince mind mind szenátor volt.
   Baresi, Costacurta, Ambrosini, Maldini, Tasotti és még sorolhatnám, majd ezek mellé igazolt fiatal tehetségek: Sheva, Kaká, Gattuso, Pirlo, Nesta,
   Én jobban örülnék ha ezt vinnénk tovább. A keret most is erős, jó játékosokból áll, akiknek nagy része nem is játszik. pl: Antonelli, Bertolacci, Poli, Honda stb.
   Fabregas igazols lenne/lett volna a kulcs. Esetleg interből elhozni Banegát (mint anno Seedorfot vagy Pirlot). Én azt mondom nem 4-5-10 játékost kellene igazolni, hanem megkövetelni a teljesítményt a kerettől és legfőképp az edzőtől. Aki erőlteti a saját hülyeségeit meccsről-meccsre. De senki sem koppint a fejére a médián kívül.
   Nekem ez a véleményem. Elnézést, hogy épp a te kommented alá sikerült megírni.

   • Építhettünk az utánpótlásra, nagyon jó volt (talán most is elindulóban van valami szerencsére), de azért kellettek melléjük a komoly igazolások. Talán azzal azért valóban nem lehet vitatkozni, hogy a csapat gerincét valóban ők tették ki. Viszont ehhez már nem szabad görcsösen ragaszkodni, megváltozott a futballvilág.

    Mindemellett egyetértek veled, hogy botorság így elpazarolni a fiatal játékosainkat azért, mert 1-2 meccsen nem megy nekik. SES, Petagna, Cristante, Saponara jut eszembe így hirtelen a közelmúltból, akikkel úgy néz ki, igencsak befürdünk/befürödtünk.
    Kicsit jobban is megbecsülhetnénk őket.

    Az más kérdés, hogy a játékosok nem érzik a bizalmat és távoznának…na azért nekik nem szabad az útjukba állni, csak ráfáznánk.

    Szerintem nem kérdés, hogy DS jobb, mint Conti, azért mert futott egy jó szezont Conti, nem lesz jobb DS-nél. Csak sajnos DS-nél is az a helyzet, hogy már ő távozna a klubtól, ezért felesleges lenne ragaszkodni hozzá, inkább a pótlását kell megoldani.

    Én is nagyon bánom, hogy egy újabb sajátnevelésű, tehetséges fiataltól “szabadulunk meg”.

    • Ugyan ezt gondolom. Nem is mondom,h tartsuk meg Locatellit, Calabriát vagy épp Antonellit. Számomra az a fájó, hogy ennyire semmibe vettük őket. Könnyű lenne mondani,h számtalan tehetség veszett el és akkor nem is volt bennük több. Ez persze nem igaz. Aki kicsit is komolyabb szinten játszott, vagy ismer közelebbről játékosokat, tudja EMBEREK! Depay a legjobb példa hogy a személyiség milyen rossz hatással tud lenni a tehetségre. A magyar fiatalok 17 évesen több százezeres fizetéssel mennek drogozni, vagy Casino-ba, majd kérdezzük mi a baj!?
     A másik véglet ami Olaszoknál van. Tehetséges fiatal 3-4 csapatban játszik kölcsönben. Egyszer ezért nem szimpatikus az edzőnek, másszor azért. Vagy éppen jó öreg olasz szokás szerint inkább rutin játszatják a tehetségekkel szembe, mert azoknak nem kell semmit “tanítani”. 1 kezemen meg tudom számolni hány edző dolgozik Olaszországban akik szívesen építenek be fiatalokat.

 3. Ácsi gyerekek!!! Legyintünk erre a Conti srácra, hogy csak kifutott egy jó szezont?! Lőtt nyolc! gólt egy szezonban… Ja, csak szerencséje volt biztos… Érdemes megnézni a házi góllövőlistánkat, a második helyen lenne védő létére… Valószínűleg rengeteg támadással felér, helyzetbe kerül. Valószínűleg többet fut az ellenfeleinél…
  Amúgy láttátok már DS-t lőni, vagy csak beadni? Hajszálpontos a srác… Bár ez is csak Montella hibája biztosan…

  • Nem legyintünk a srácra, mindössze arról beszéltünk, hogy DS-t is sikeresen elpazaroljuk.

   Senki nem mondta, hogy szerencséje volt, vagy hogy ne lenne jó játékos. Én nagyon is favorizálom a leigazolását, jó lenne egy Rodriguez-Conti széljátékot tudni a csapatnál.

   Mégis hogy jön ide Montella? 😀
   Nem kell a fölösleges feszültségkeltés, te szóltad le DS-t, mi kicsit a védelmére keltünk. Contiról egy rossz szót nem szóltunk (az, hogy egy szezonos fellángolás volt-e, szerintem nem csak bennünk merül fel – és majd jövőre elválik), szívesen látnánk a csapatnál (legalábbis én).

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet