Montella: “Nem adhatjuk fel az utolsó pillanatban”

11

A Milan az olasz bajnokság 34. fordulójában a Crotone csapata ellen lép pályára. A találkozót vasárnap rendezik az Ezio Scida stadionban, Crotonéban. Vincenzo Montella megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját, ahol elmondta, a csapat nem adhatja fel az utolsó pillanatban és tovább kell küzdeni az Európa-ligáért.

“Túl sok a zavaró tényező és ezt nem szeretem, de attól még ez senkinek sem a hibája, ez egyszerűen a jelenlegi helyzet miatt van. Egy olyan csapatot akarok látni, amely kizárólag csak a játékra figyel és arra koncentrál, hogy egy pozitív szezont zárva sikerüljön az Európa-liga indulás elérése. Fejlődtünk és sok akadályt legyőztünk, nem szabad, hogy most elterelődjön a figyelmünk és feladjuk a harcot. A mentális fölény most talán jobban számít, mint eddig.”

“Határozottságra és türelemre van szükségünk. Jobb csapat vagyunk, mint a Crotone, de ezt a pályán is be kell bizonyítanunk. Erőnléti szempontból ez volt az egyik legjobb hét az edzésen. Meg vagyunk győződve arról, hogy jól tudunk teljesíteni és tudjuk azt is, hogy mennyire fontos lesz ez a mérkőzés. Fizikailag remek állapotban vagyunk, nyernünk kell vasárnap. A Crotone sohasem adja fel, csapatként nagyon kedvelem őket. A szezon legjobb edzője választáson Davide Nicolára fogok szavazni, mert egy nagyszerű csapatot épített. Egy jól szervezett csapattal állunk szembe, amely a legutóbbi 4 mérkőzésén 10 pontot szerzett.”“Hiányzik a pontosság a lövéseinkből, különösen akkor tűnik ez ki, ha összehasonlítjuk a kialakított helyzeteket és a szerzett gólok számát. Mostanában sokat dolgoztunk ezen. Miután legyőztük a már szinte legyőzhetetlen csapatot a szuperkupában, még mindig versenyben vagyunk Európáért. Muszáj nekünk is vágni egy szeletet abból a bizonyos tortából. Nem volt túl sok hit a Milanban a szezon kezdetekor, de sikerült jól teljesítenünk és néhány szép dolgot is véghez tudtunk vinni. Minden egyes játékos küzd a csapatért.”

“Az Atalanta nagyszerű szezont fut. Nem könnyű ellenük játszani, de most csak saját magunkra kell figyelnünk. Romagnoli? Úgy döntöttünk, hogy nem kockáztatunk és a legjobb állapotban szeretnénk tudni a szezon utolsó négy mérkőzésére. Locatelli? Ő is egy nagyon fontos játékosa a csapatnak, tekintve a jelent és a jövőt. De Sciglio? Ő volt a csapatkapitány az Empoli elleni vereség alkalmával és a szurkolók kifütyülték őt. Megértem és tisztelem a szurkolóinkat, azonban De Sciglio része a Milannak és mindent megtesz, hogy a kritikusok véleményét megváltoztassa.”

[adrotate banner=”28″]

11 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Ez egy új helyzet, sok a zavaró tényező…
  Épp eladtuk a lelkünket a kínai piacon, majd lenyugszanak az ultrák is, vagy ők is lelépnek, ahogy kell. 🙂
  Sajnálom De Scigliot de meg is értem.

  Hiányzik a pontosság lövéseinkből…
  Szerintem meg a tudatosság a támadásainkból.. 😀

 2. Nem kéne fogni a fejed montella ha kb 3 kötelező meccset lehoztok.például otthon az udineset,pescarat,és az empolit.nyugodtan ülhetnél és gondolnál az európa ligára.óriási szerencséd lesz ha eléritek.mindenestre bizzunk benne

 3. Mintha Montella elszólta volna magát ezzel a “nem adhatjuk fel” megjegyzéssel. Én ezt úgy értelmezem, hogy ez (az EL) magyarán felmerült a klubnál, a játékosokban, az edzőkben – lehet, hogy mindegyikükben…

  Feladni az Európa-ligát? 6 pontra van az Atalanta, amely egy meccsel többet játszott, valamint még lesz egy Atalanta-Milan mérkőzés is… Mivel pontegyenlőségnél első körben az egymás ellen szerzett pontok döntenek, ezért egy bergamói győzelemmel pontegyenlőségnél előznénk. A Milannak tehát még most is jó esélyei vannak az ötödik hely elérésére. Az azonban igencsak furcsa, hogy egy ilyen helyzetben, öt fordulóval a vége előtt Montella egyik első gondolata az, hogy nem szabad feladni. Remélem, nem arról van szó, hogy már eldöntötték, “nem kell” az Európa-liga, és már előrevetítik, miért csúszhat le erről a Milan. Ebben az esetben erre a mentalitásra csak köpni lehetne.

 4. A legnagyobb zavaró tényezőt nem kéne a kezdőbe nevezni minden áldott alkalommal. De kell a dráma meg a szorongás a Pescara-Empoli-Crotone hármas ellen is..

 5. Én csak annyit várok mikor lesz annyi vér a pucájába Montellanak,hogy beadja a felmondását – mert belátja nem neki való a Milan padja !

  • Én meg azt a pillanatot várom, amikor lesz egy hangyafingnyi pozitívum valamelyik hozzászólásodban. Miért kellene beadni a lemondását, azért hogy 9 hónap munkáját kidobja a szemétbe? Azért, hogy Brocchi szintű edző érkezzen a helyére, vagy egy Mancini? Egy nevet mondj kérlek, aki jelen pillanatban megfelelő és elérhető lenne, hogy hétfőtől leüljön a kispadra. Vagy esetleg azért adja be a lemondását, mert Milánó második csapatánál a bohóc Pioli ezt megtette?

   Az utóbbi néhány évben egy rakás edzőváltás volt és mire mentünk vele? Elárulom, semmire.

   Még mielőtt megszólnál… Nem, én sem vagyok elégedett Montellával és én is furcsállom egy-két döntését. De ettől függetlenül még nem őt kellene elővenni mindenért. Bizonyára rohadt jó döntés lenne a 34. forduló előtt kirúgni az edzőt, ugye? Tavaly ezt a 32. forduló körül sikerült megoldani, jött is helyére a sztáredző, akivel sikerült jól befejezni a szezont és legalább az Olasz kupát is megnyerte a csapat… Király döntés volt. Ja, nem.

   • Én úgy gondolom hogy ennek a szezonnak mindenképpen Montellával kell hogy véget érjen. Viszont a nyáron ha esetleg egy magasabban jegyzett edzőre lenne lehetősége a csapatnak akkor gondolkodás nélkül le kellene rá csapni.

    Montella számomra a Mihajlović féle totális középszer megtestesítője.Képes szép eredmények elérésére egy-egy mérkőzésen a csapattal, és középcsapatokkal tudhat értékelhető dolgokat produkálni (ami arra a szintre elég is), de egy igazán nagy klub építésére nem tartom megfelelőnek. Sem taktikailag sem mentálisan nem érzem benne azt a spirituszt ami akár egy megfelelő kerettel képes lenne felvenni a versenyt a Seria A jelenlegi top3-ával. A meccs közbeni bele(nem)nyúlásai pedig szerintem egy külön topicot is érdemelhetne, mert a sok hibája közül ezt érzem a legborzasztóbbnak.

   • Remélem nézed a mecset….mert akkor láthatod,nehéz jókat írni a mesterünkről…..és a csapatról….. írnám én,hogy hejj de rutyutyú,de nincs mire…..remélem elszáll végre a szemetek elől az I love you montella felhőcske !!!!

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet