Adriano Galliani, a klub vezérigazgatója megerősítette, ma mégsem kerül pont a Milan eladásának végére.

Tavaly nyáron írta alá az előszerződést Silvio Berlusconi és a Sino-Europe Sports a Milan részvényeinek 99,9 százalékának értékesítéséről és közös megállapodással eredetileg tavaly decemberre tűzték ki a tulajdonosváltást, ám ekkor a kínai befektetőcsoport kérésére három hónappal elhalasztották a klub eladását. Pénteken, azaz a mai napon lejárt ennek a határideje, azonban a várakozásokkal ellenben ezúttal sem fog lezárulni a hatalomátvétel.

Korábban olyan hírek láttak napvilágot, amelyek szerint két befektető visszalépett, így nem áll rendelkezésre a teljes 320 millió eurós összeg. A kínaiak korábban már 200 millió eurót átutaltak két részletben a vételárból a Fininvestnek.

“A szerződés feltételei nem teljesültek, ezért a klub eladásának lezárása a tervekkel ellentétben a mai napon nem fog megtörténni. A Fininvest jelenleg keresi annak a lehetőségét, hogy a lehető legrövidebb időn belül sikerüljön megállapodni a kínai befektetőcsoporttal.” – mondta Galliani az újságíróknak.

15 hozzászólás a bejegyzéshez

 1. A tavaly amint megjelent a hivatalos közlöny írtam, hogy ilyen még volt s csak akkor hiszem ha látom, erre azt válaszul kaptam egy képet ami igazolja a fininvest hivatalos iratát miszerint tényleg tulajdonos váltás lesz. Ez az egész arra volt jó, hogy időt nyerjenek és csillapítsák a szurkolókat. A stadion újra majdnem megtelt stb….
  Mellesleg jó az irány, oszt nem tudom a kinevelt fiatalok üzlet részévé válnak vagy kiforrik egy ütőképes, esetleg bajnok csapat idővel.

 2. “A Fininvest jelenleg keresi annak a lehetőségét, hogy a lehető legrövidebb időn belül sikerüljön megállapodni a kínai befektetőcsoporttal.”

  Az marha vicces, hogy Galliani le meri nyilatkozni, hogy a Fininvest keresi a lehetőséget… Mi a szart írtak ezek alá korábban? Csak nem egy előszerződést?! Ha pedig aláírták, milyen lehetőségeket keresnek? Ha volt előszerződés (ha jól rémlik, volt), akkor aszerint kell eljárni. Gyanítom, most ott tart az ügy, hogy az előszerződés alapján a kínaiakat jól seggbe lehetne rúgni, amiért még nincs meg a megegyezés. Csak ebben az esetben az a veszély fenyeget, hogy a kínaiak megsértődnek.

  Kb. 1 éve tart ez az egész. Ennyi idő alatt költségvetéseket dobnak össze világhatalmak!

  Berlusconi nem érdemli meg, hogy a Milan elnöke legyen. A kínaiak meg nem érdemlik meg, hogy átvegyék a Milant. Nem tudni, miért nincs meg a megállapodás, de mindenhez két fél kell.

 3. Hàt nem tudom. Most màr nem szeretnèm,hogy ez a Kinai bagàzs megvegye a Milant.
  Fèlek bele gondolni ha màr most anyagi problèmàk merűlnek fel ès befektetői keresès milesz ha az ő kezűkbe kerűl? Ezek utàn kètlem hogy 100-200 milliojuk meg majd lesz jàèkosra.
  Nagyon nagy bukta lehet ebből.

 4. Novemberben tök hülyének éreztem magam, hogy még mindig kételkedek a klub eladásában… Az inter elleni drapéria már annyira meggyőző volt, hogy ráébredtem, hogy felesleges a további hitetlenkedés…
  Ma reggel az “Ember a Holdon”-t adta valamelyik csatorna. De Andy Kaufman nyomában sincs az öregnek… :S

 5. Berlusconi egy süllyedő csatahajót akar új árban eladni. Ha valóban szerelmes lenne a Milanban akkor jót akarna neki és lejjebb vitte volna az árat de nem így van. A Milan felemelkedésének csak 1 akadálya van aki nem más mint Silvio Berlusconi!

  A vevőről meg annyit, hogy komolytalan az egész. Konzorcium?? Az csinál konzorciumot akinek egyedül nincs elég pénze. Akinek meg nincs pénze az ne akarjon Milan tulajdonos lenni mert egy ilyen már van.

  Berlusconinak engednie kellene az árból mert így senki sem fogja megvenni és tovább veszít az értékéből. A tehetős kínaiaknak (amerikaiak, oroszok, arabok, stb) ennél sokkal több pénzük is van de ha nem lehet rá stabil üzleti tervet készíteni akkor rájuk rohad az egész. Csakis és kizárólag Silvio Berlusconin múlik az AC Milan jövője.