Dele Alli, Renato Sanches, Gianluigi Donnarumma, Christian Pulisic. Mi a közös bennük? A CIES Football Observatory nevű, labdarúgásra szakosodó intézmény jelentése szerint ők a legtapasztaltabb fiatal játékosok a mai futballban.

A CIES szakemberei az 1996-ban, 1997-ben, 1998-ban és 1999-ben születetteket vizsgálták és a lejátszott felnőtt bajnoki mérkőzések számát vették alapul a lista elkészítésénél. Ezeket a mérkőzéseket különböző tényezők alapján súlyozzák, majd megszületik a végeredmény. A „legidősebbek” között a Tottenham játékosa, Dele Alli végzett az első helyen, Julian Brandtot és Timo Wernert megelőzve. Az egy évvel fiatalabbaknál a Bayern München portugál középpályása, Renato Sanches, valamint a Porto futballistája, Rúben Neves lettek az elsők. Az egyesült államokbeli Dortmund-labdarúgó, Christian Pulisic vezeti az 1998-as születésűek listáját, míg az 1999-ben született játékosoknál a Milan tehetséges kapusa, Gianluigi Donnarumma áll az élen.

Talán nem meglepő, hogy Donnarummát tartják az 1999-es korosztály legjobbjának, ugyanis a debütálása óta – ami 2015 októberében volt egy Sassuolo elleni bajnokin – 58 tétmérkőzésen védte a piros-feketék kapuját. Az olasz válogatott hálóőr egyébként a jövőhéten fogja betölteni 18. életévét.

Donnarumma a legutóbbi, Lazio elleni meccsen is remek teljesítményt nyújtott, ugyanis 9 védést mutatott be, ezzel pedig a mérkőzés legjobbjának választották.

6 hozzászólás a bejegyzéshez

  1. Teljes szívemből gratulálok neki!
    Reméljük, hogy Buffoni magasságokba fog nőni, persze Milan mezben.
    Az már eleve nagyon durva, hogy már mindenféle rekordot tart. Ha jól tudom, (lehet h tévedek) ő a legfiatalabb kapus a Serie A-ban aki büntetőt fogott és ő lett a legfiatalabb kapus az olasz válogatott történetében is. És most meg ez a felmérés, amiben ugyancsak ő a legjobb korosztályában. Azon se csodálkoznék, ha ő lenne a Golden Boy- díjas. Persze mint azt a CIES is megírta, rengeteg ügyes, tehetséges fiatal van az európai kontinensen.
    Én azért kíváncsi lennék, hogy ki volt az 1999-es korosztály 2. és 3. helyezetje.

    Sok sikert neki a jövőben is