Szombat este nagyon fontos mérkőzés vár a Milanra, ugyanis a tabella harmadik helyén álló Napoli látogat a San Siróba. Vincenzo Montella, a csapat trénere megtartotta szokásos meccs előtti sajtótájékoztatóját.

“Először is szeretném kifejezni együttérzésemet az Olaszország középső részét sújtó földrengés miatt. Ezek a történések tragikusak. Nagyon szomorúak vagyunk a történtek miatt és megpróbálunk segíteni.” – kezdte Montella.

“A csapat keményen edz. Tudjuk, hogy egy teljesen tökéletes mérkőzést kell játszanunk ahhoz, hogy legyőzzük a Napolit. Csúcsformában vannak és büszkék vagyunk arra, hogy velük küzdhetünk meg, egy nálunk sokkal tapasztaltabb együttessel. A Napoli Bajnokok Ligája szereplésre lett felépítve, a költségvetésük is sokkal magasabb, mint a miénk. Minden pozícióra legalább két minőségi játékosuk van, tehát egy nagyon erős ellenfél ellen készülünk. Úgy vélem, hogy mindkét csapat a győzelemért fog küzdeni.”

“Mertens? Nem egy klasszikus csatár, de képes megtalálni az ellenfél vonalai között a rést. Nagyon beleillik Maurizio Sarri játékstílusába. Személy szerint Nápolyból származom, ahogy a családom is, így ez a mérkőzés olyan számomra, mintha egy derbi lenne. Mivel a góljaink nagy részét a második félidőkben szerezzük, így nyilvánvaló, hogy javítanunk kell a hozzáálláson. Jobb lenne, ha a csapat egészen 90 percen át képes lenne koncentrálni. Mindig azt várom, hogy a csapat meglepjen. Biztos vagyok benne, hogy a játékosok a megfelelő mentalitással egy kiváló mérkőzést fognak játszani. Nincs nagy különbség a tabellán azon csapatok között, akik a Bajnokok Ligája illetve az Európa liga indulást érő helyezésekért küzdenek. Nem gondolom azt, hogy a mai mérkőzés sorsdöntő lenne. A játékstílusunk nagyon sokat fejlődött a szezon kezdete óta, habár még mindig rengeteg dolog van, amiben fejlődnünk kell. Meggyőződésem, hogy olyan dolgot viszünk most véghez, ami nagyon fontos a jövőnkre nézve.”

“Hiányzók? Antonelli csütörtökön már teljes értékű edzésmunkát végzett. Niang tegnap még influenzás volt, a mai napon fogjuk eldönteni, hogy képes-e játszani. Nagyon keményen edz, nem szabad kapkodnia. De Sciglio? Nem gondolom, hogy készen áll, de majd meglátjuk. José Sosa tényleg remekül játszott a Torino elleni kupamérkőzésen, a Napoli ellen is megkapja az esélyt a játékra. Ugyanez vonatkozik Bertolaccira és Kuckára is. Donnarumma? Ő az egyik legjobb fiatal játékos Európában. Szerintem semmi probléma nincs azzal, ha azt mondom, hogy Gigio egy nagyon érett játékos a korához képest.”

“A szurkolók? Úgy vélem a szurkolók nagyon elégedettek a csapat hozzáállásával.” – fejezte be az olasz edző.

1 hozzászólás