Montella szerint nem érdemelt vereséget a csapat

3

A Milan hétfő este 1-0-ra elveszítette a Roma elleni rangadót a Serie A-ban, a mindent eldöntő gólt Radja Nainggolan szerezte. Vincenzo Montella, a piros-feketék vezetőedzője a találkozó lefújása után elmondta, a vereség ellenére is büszke a játékosokra és hozzátette, a csapat teljesítményét tekintve sok volt a pozitívum.

“A mérkőzést tekintve két olyan csapat játszott egymással, amelyek az első 20 percben csak elemezték egymás játékát. Az ezt követő fázisban remekül járattuk a labdát és támadásokat vezettünk. Az volt a benyomásom, hogy sikerült őket nyomás alá helyeznünk. Nagyon fontos lett volna a mérkőzést illetően, hogy a büntetőből megszerezzük a vezetést, de sajnos ez nem történt meg. Az első és a második félidőben egyaránt jól játszottunk. A Romának van az egyik legjobb támadósora a bajnokságban, kiváló és tapasztalt játékosokkal. Ők játszottak hazai pályán és ennek ellenére egyáltalán nem éreztem azt, hogy fölényben lennének. A mérkőzést Nainggolan egyetlen kiváló lövése döntötte el. Nehezen sikerült újra támadásba lendülnünk a kapott gólt követően, kissé szervezetlenek voltunk. Úgy érzem a csapat remekül helyt állt, a bajnoki tabellán lévő pozíciójához megfelelően.” – mondta Montella a meccs után.

“Természetesen csalódottak vagyunk, különösen a játékosok, de szeretném őket megdicsérni, hiszen jól játszottak. Nem gondolom még, hogy harcban lennénk a Scudettóért, még csak az út kezdeténél járunk. Ha győzünk az Atalanta ellen, akkor tiszta 7 pont fog elválasztani minket a 6. helytől, ez pedig nemzetközi kupaindulást érő pozíció. Az első 16 mérkőzést követően még mindig nem láttam olyan ellenfelet, amely határozottan jobban játszott volna, mint mi.”“Niang? Nem könnyű megérteni, hogy két kihagyott büntetőt követően mi zajlik le egy játékos fejében. A következő alkalommal dönteni fogunk, ki végzi majd el a tizenegyest. Bacca nagyon fontos a csapat számára, hiszen rengeteg gólt szerzett. Természetesen hiányzik a csapatnak és várjuk a visszatérését. Ugyanez a helyzet Bonaventurával és Calabriával is, de ne felejtsük el a csapatkapitányunkat, Montolivót sem. Minden játékosunk fejlődik és mindannyian fontos szerepet tölthetnek be a csapatban.”

“Amikor visszatértem Rómába úgy éreztem, hogy újra otthon vagyok. Az emberek nagyon kedvesek voltak.”

[adrotate banner=”28″]

3 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet