Abate: “A célunk visszatérni a nemzetközi porondra”

1

Ignazio Abate szerint nem lesz egyszerű dolga a Milannak hétfőn a Roma vendégeként és a nyilatkozatában szót ejtett a csapat aktuális formájáról illetve helyezéséről, továbbá elmondta, Gianluca Lapadula Gennaro Gattusóra emlékezteti.

“A dolgok jól mennek és kemény feladat lesz megtartani a helyezésünket a tabellán addig, ameddig csak lehetséges. A szezon kezdetekor senki sem tett volna egy eurót sem arra, hogy így fogunk állni. Korábban azt mondtam, hogy két vagy három csapat van előttünk és ezért az emberek őrültnek és túl optimistának hittek.” – mondta Abate a Corriere dello Sportnak.

“Montella a kezdetektől fogva hitt a csapatban és elterelte a figyelmünket mindenről, arra törekedett, hogy csak a futballra koncentráljunk. Minden nagy klub problémákba ütközhet és időre van szükség, hogy újjáépüljön a csapat.”

“Lapadula? Ő egy pozitív példa még a legtapasztaltabb játékosok számára is a határozottsága és az elszántsága miatt. Olyan, mint amilyen Gattuso volt. Nagyon okos döntés volt a leigazolása.”“Hétfőn nehéz mérkőzésünk lesz a Roma ellen, de már egy jó ideje mi is remek formában vagyunk. Célunk? Vissza akarunk térni a nemzetközi porondra és tavasszal majd meglátjuk, hogy hol állunk.” – tette hozzá.

Abate alapembernek számít a kezdőcsapatban Montellánál, ugyanis eddig 12 bajnoki meccsen játszott idén.

[adrotate banner=”28″]