2022. szeptember 27., kedd

Tovább húzódik a klub eladása – hivatalos

-

Szerda délután a Fininvest és a Sino-Europe Sports arra a megállapodásra jutott, hogy meghosszabbítja a tulajdonosváltás lezárásának határidejét.

Augusztus elején írták alá a felek az előszerződést a Milan részvényeinek értékesítéséről. A megegyezés értelmében a kínai konzorcium 740 millió euróért vásárolja meg a klubot, ez magába foglalja a 220 millió eurós tartozás rendezését. Ugyanakkor már hetekkel ezelőtt olyan hírek láttak napvilágot, amelyek szerint elhalasztják a december 13-ra időzített tranzakciót, miután nem érkeztek meg időben a szükséges engedélyek a kínai kormánytól.

A Fininvest hivatalos közleményben jelentette be, hogy a döntés értelmében – a Sino-Europe Sports kérésére – meghosszabbították a határidőt, amely 2017. március 3-ára tolódott. Hozzáteszik, addig a fontosabb üzleti döntéseket közösen hozza meg a klub jelenlegi vezetése és a kínai befektetőcsoport. Az újabb halasztásért a kínaiak 100 millió eurót utalnak át december 12-ig.

Néhány hónappal ezelőtt a kínaiak már két részletben 100 millió eurós letétet fizettek a Fininvestnek.

[adrotate banner=”28″]

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

18 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Ahogy nézem nem őrölnek olyan gyorsan a malmok Kínában sem.
  Azért óva intenék itt ezután mindenkit attól, hogy latens módjára nekiálljon fikázni,meg elméleteket gyártani a hosszabbítás kapcsán.
  Gondoljunk bele, ez egy közel 230 milliárd forintos biznisz ! Ennyi lóvét kiáramoltatni Kínából elhiszem hogy nem egyszerű.
  Mi innen szurkolók csak kamillázunk a hírek hallatán,és főleg az összegek hallatán !
  Számomra ez giga üzlet !

 2. Egyre jobban bűzlik ez az eladás ügy… Kína a világ legjobban fejlődő gazdaságainak egyike, és Amerika legfőbb “tőkéje”. Olyan mennyiségű pénz áramlik Kínából Amerikába, hogy ahhoz képest a Milan eladása “kicsinek” nevezhető, de nem is ez a lényeg.

  Állítólag Kína leggazdagabb emberei, legjobb befektetői állnak a konzorcium mögött. Akkor ezen embereknek nem akármilyen menedzserei, marketingesei, illetve ÜGYVÉDEI vannak, akik minden jogszabállyal törvénnyel tisztában kell, hogy legyenek. Csak egy kérdésem lenne: Mikor hivatalosan bejelentették a december 13. akkor egyetlen profi ügyvéd sem jelezte feléjük, hogy figyelj, ezt nem lehet megvalósítani…
  Ezek az emberek iszonyatos nagy pénzekért dolgoznak, az idő pénz számukra hatványozottan igaz, 4 hónapos újabb késés mégis mekkora kiesés nekik?
  Arról nem is beszélve, hogy egy ilyen tekintőjű befektető csoport nem fog hülyét csinálni magából…

  Mindenesetre nevetségesnek tartom, egy milliárdos konzorcium, azon kijelentését, hogy december, és ezután hirtelen 4 hónapot tolódik az üzlet… Könyörgöm, melyik “nagy nevű” ügyvéd adná a nevét egy ehhez, hogy képtelen, legalább megközelítő dátumot mondani, hogy mikor utalható ez a pénz?

  A 100 millióhoz pedig annyit, hogy abból a keret semmit nem fog látni, és a keretünk édeskevés… Ha jön egy hullámvölgy, elfogy a szerencse, ne adj Isten “kipukkad” a csapat mi lesz? Még egy 7-8, hely?

 3. Azzal egyet lehet érteni, amit paulinho ír, hogy inkább késsen az üzlet, csak legyen minden rendben. Ugyanakkor bennem is inkább azok a kérdések merültek fel, mint “milanello98”-ban.
  Hozzátenném, itt nem arról volt szó, hogy a két fél láthatatlan problémákba ütközött. Ahogyan egy ilyen szintű adásvétel sem úgy történik, hogy két telefonnal megvan az egész, úgy feltételezhető az is, hogy ezt az üzletet azért elő is kellett – VOLNA – készíteni.
  És nekem éppen az a bajom, hogy ezeket a fix időpontokat nem egy vagy több külső hatóság, szervezet bank stb. állapította meg. Folyamatosan arról lehetett hallani, hogy már minden oké, ekkor és ekkor aláírjuk az átadást. Pontos dátumot tűztek ki hetekkel ezelőtt. Erre a probléma, amibe most(???) beleütköztek, egy olyan, aminek – ha normálisan megtervezik a tranzakciót – már régen nem kellene problémának lennie. Oké, hogy a szükséges engedélyek nem érkeztek meg a kínai kormánytól, de hogy lehetett belevágni egy ilyen üzletbe, hogy lehet(ett) már korábban 100 milliót úgy átutalni (meg hogy lehet még 100-at most átutalni), hogy a dokumentumok egyik legfontosabbja nincs meg? Hogy lehet az, hogy a kínai kormány engedélyét egy év alatt sem sikerült megszerezni? A kormány beleegyezése nyilván függhetett attól, hogy milyen feltételekkel kerül sor a klub átvételére (ha Berlusconi 30 milliárdot kért volna, nyilván már nem is lenne miről tárgyalni). A gond csak az, hogy hónapok óta ismert, hogy mik a feltételek, mennyit kell utalnia a kínai cégnek a Fininvest számára. Ha az ismert feltételekkel sem jött a kínai kormány beleegyezése, akkor hogyan lehetett megadni december 13-át záró dátumnak? A most megjelölt márciusi időpontot ki találta ki? Mi a garancia arra, hogy akkor meglesz, ami most nincs meg? Rengeteg a kérdés, sőt, mintha egyre több lenne.
  Lehet, hogy a kínaiak csodát tesznek, ha egyszer eljutnak oda, ahová, de egyelőre sikerült kiröhögtetnie magát a konzorciumnak meg a kínai kormánynak. Meg a Milannak is, csak ezt már megszoktuk…

  • Eddig azt hittem, hogy azert nevtelen a csoport es kvazi senki nem ismeri mert esetleg az allam all vagy maga az elnok a business mögött.
   Az ilyen mertrku tolas a hataridon azt jeleni, hogy nem akarjak/tudjak egy osszegben atutalni a pénzt es europai bankoktol kell felvenniuk hitelt az uzlethez amit majd a kinabol aramlo penzzel aprankent visszafizetnek.

   Arra kell 4 honap, hogy hitelezoket talaljanak Europaban.

   Ez ket dolog miatt lehet szerintem. vagy nem tiszta jovedelembol jon a penz kinaban es lebuknanak a tulajok egy nagy penzmozgatassal vagy az allam titkolna, hogy a nep penzet egy milanra kolti. esetleg politikusok/elnok maga vasarol es nem akarna nagy visszhangot az uzlet korul vagy egy korrupcios ugyet a nyakukba. Regen cikkeztek arról, hogy Jiping elnököt erdekelte a Milan. innet jon a teoriam. illetve a nagyon titokzatos csoportbol.

   Amugy meg Berlu keresett eddig 250 milliot. 50et kapott Beetől es most kapott eddig 200at..

   meg eladja par embernek eloszerzodesben es lassan osszejon 500 milla.

 4. Úgy gondolom, hogy ez a 100M euro (csakúgy, mint a korábban megkapott) amolyan foglalóként szolgál. A szándék komolyságát kívánja megerősíteni, senki nem kényszeríti a kínaiakat arra, hogy már előre fizessenek. Csak szeretnék, ha a Fininvest nem hátrálna ki az eladásból a csúszás miatt.

 5. Ha kötbér a 100 misi akkor Amen…mert akkor azt alighanem ellehetne költeni a csapatra a télen….ha a vételárból jön le akkor Berlu zsebre teszi…de a kötbér esetén is megvan erre az esély…hiszen minek költene olyanra ami már nem az övé….vagyis abból ő már nem profitál….ha viszont kötbér és elkölti akkor itt megint vmi turpisság van a dologban….

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS