Vasárnap este kerül megrendezésre a Derby della Madonnina, avagy a milánói derbi A Milan vezetőedzőjének, Vincenzo Montellának ez lesz az első Inter elleni rangadója a csapatot irányítva. Az olasz szakember a mérkőzés előtt megtartotta a szokásos sajtótájékoztatóját.

“Készen állunk. Már alig várjuk, hogy játszhassunk, de úgy gondolom, hogy továbbra is nyugodtnak és kiegyensúlyozottnak kell lennünk. Egy olyan csapattal szállunk szembe, amelynek számos klasszis játékosa van, akik bármit elkövetnek a győzelem megszerzéséért. Az Internek számos erőssége és gyengesége van, de úgy kell készülnünk ellenük, hogy egy erős csapattal állunk szembe. Piolinak nem adódott sok idő a taktika kidolgozására, először is a játékosokkal kell foglalkoznia. Ha a játékosokat egyénenként nézzük, akkor az Inter a Juventus szintjén van. Nem becsülhetjük le őket. A legjobbunkat kell nyújtanunk, nem mutathatunk félelmet. Úgy kell küzdenünk ellenük, mint ahogyan tettük azt a Juve ellen is. Nem érzem úgy, hogy mi vagyunk a favoritok, de ugyanakkor az sem zavar, hogy az emberek annak tartanak minket. Ez nem egy meghatározó mérkőzés, azonban a szurkolóknak és nekünk is nagy jelentőséggel bír. Személy szerint én nagyon izgatott vagyok. Gyerekkoromban szurkolóként már megtapasztaltam a derbi hangulatát, most azon van a sor, hogy edzőként is átéljem ezt a különleges eseményt. Egy lenyűgöző, teltházas stadionban fogunk játszani, a San Siro olyan mint egy különleges varázslat. Véleményem szerint ahhoz, hogy a város két csapata fejlődni tudjon arra van szükség, hogy versenyképesekké váljanak. Ezek a csapatok rengeteg tudnak még fejlődni, és ez a város érdeke is. Remélem egyszer újra eljön a nap, amikor a Milan az első a tabellán, az Inter pedig a második.” – mondta Montella.

“Amikor egy játékos a pályán van, akkor csak az adott mérkőzésre tud koncentrálni. Ez történt velem is, amikor fiatal voltam és lehetőséget kaptam a nemzeti csapatban, pontosan ugyanez történt Romagnolival is a németek ellen. Alessio egy igazi különlegesség, erős személyisége van és minőségi játékos. Gomeznek több önbizalomra van szüksége, mert az olasz focihoz ez kell. Nem játszik sokat, de a fejlődése így is látványos. Ott van Zapata is, aki néhány hete már a csapattal edz. Fizikailag még nincs 100 százalékos állapotban, de a tapasztalata még jól jöhet. Tudjuk bőven van még miben fejlődnünk, de minden olyan kritika ami világból minket ér, csak jót tesz. Elfogadom a kritikákat, hiszen kellő motiváltságot ad a csapatnak. Nem tudom, hogy Berlusconi jelen lesz-e a stadionban, de ha eljönne mindannyian nagyon boldogak lennénk.”

“Az emberek rengeteget beszélnek a játékosokról, és ez rendben is van, hiszen ez is a játék része.”

“Jovetic? Összefutottam vele egy étteremben. Ő egy nagyon fontos játékos, aki nagyon jól teljesített nálam Firenzében. Ő most az Inter játékosa én pedig a Milan menedzsere vagyok. Az átigazolási időszak még nagyon messze van.”

 

6 hozzászólás a bejegyzéshez