Vasárnap este a Milan az eddig remekül szereplő Chievo ellen lép pályára és Vincenzo Montella, a csapat edzője szombat délután megtartotta a szokásos mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját. Elmondása szerint egy nappal a találkozó előtt még nem döntött a kezdőről, így kérdéses, hogy Manuel Locatelli és José Sosa illetve Carlos Bacca és Gianluca Lapadula közül ki lesz a kezdőcsapatban.

“A válogatott szünet mindig jól jön számunkra, hiszen ez egy nagyon intenzív és fontos hét” – kezdte Montella. “Azt olvastam valahol, hogy jellemző a Milan játékára a válogatott szünet utáni visszaesés, tehát keményen kell dolgoznunk, hogy változtassunk ezen. A csapat a Sassuolo elleni győzelem óta sokkal boldogabb és motiváltabb. Montolivo? Hatalmas veszteség számunkra, egy erősségünket vesztettük el, talán nagyobbat, mint azt bárki is gondolná. Ha győzünk, azt természetesen neki ajánljuk, de most arra van szükség, hogy elfogultság nélkül keményen készüljünk. Locatelli ahogy az előző mérkőzésen beállt, egyértelműen ő volt a kulcsember a középpályán, de azt is meg kell jegyezni, hogy ő még egy olyan srác, aki mindössze 5 alkalommal lépett pályára a Serie A-ban – ebből 4-szer én küldtem fel. Sosa vagy Locatelli? Ez a kérdés elég kellemes választás elé állít, hiszen mind a ketten kiváló játékosok, de némileg eltérő karakterrel. Pasalic? Fizikailag sokat fejlődött, úgy látom egyre jobb lesz. Ő is egy olyan játékos, akinek nagyon fontos a karaktere, és azt kell mondjam rohamosan fejlődik. Lapadula? Még róla is döntenem kell. Bacca a sok utazás miatt kissé fáradt, de kész a játékra.”

“A játékosok, akik most tértek vissza a válogatott szünetről? Semmilyen gond nincs, ugyanolyan kiváló fizikai állapotban vannak. Véleményem szerint az ezekben a napokban tartott edzések voltak eddig a legjobbak és legerőteljesebbek, amióta itt vagyok. Ez sokat elárul a játékosok lelkesedéséről és arról, hogy milyen fizikai felkészültségben van a csapat. Honda? Nagyon duzzadt a bokája, még meg kell vizsgálnunk. Szerintem kificamította a bokáját. Fernandez és Bertolacci felépülése? Továbbra is maradnak az előrejelzések, így még egy kis időt vesz igénybe a visszatérésük.”

“Chievo? Egy különösen tapasztalt csapatról van szó, ha már az átlagéletkort vesszük is figyelembe. Tudják, hogyan kell kivárni a nyomás enyhülését, és aztán lecsapnak. Csak az eredményre játszanak, szóval ez egy nagyon kemény és szoros mérkőzés lesz. A játék szervezésben egy kicsit a Juventusra emlékeztetnek, hiszen ők is ilyen mentalitással játszanak. Rolando Maran, a Chievo edzője? Nagyon sok beszéd volt arról a nyáron, milyen fontos is az ő pozíciója. Teljesen jogosan becsülik nagyra. Nagyon jól ismerem Marant, tisztelettel és csodálattal vagyunk egymás iránt.”

“Minden mérkőzésnek megvan a maga története. Elhatározás kell ahhoz, hogy jól felkészítse magát az ember ezekre az összecsapásokra és a győzelem megszerzéséért a pályán többet kell mutatni, mint az ellenfél.” – fejezte be.

A találkozót ma este rendezik a Stadio Bentegodiban 20:45 kezdettel.