Montella nem kommentálta a játékvezetői ítéleteket

0

A Milan vasárnap este 0-0-s döntetlent játszott a Fiorentina otthonában. Vincenzo Montella szerint a csapat átment a vizsgán és főképp a második félidőben játszott jól a csapat.

A piros-feketék 1 ponttal távoztak Firenzéből, miután döntetlent játszottak. Az első játékrészben a hazaiak büntetőhöz jutottak, azonban Ilicic hibázott. A meccs vége felé Montella inkább a védekezésre fektette a hangsúlyt, bebiztosítva a döntetlent.

“Hogy a játékvezetői hibák mennyire befolyásolták a mérkőzést? Mindig megpróbálom kerülni az incidensek kommentálását, nem lehet mindig, mindent megkérdőjelezni. Mindig is csodálattal és tisztelettel gondoltam Paulo Sousára, de sajnálom, hogy ő maga is átvette ezt az olasz szokást. Azt tanultuk az edzői kurzuson, hogy minél kevesebbet kell a játékvezetőről beszélni. Nem szeretnék ezzel kapcsolatban vitába keveredni, ez nem nekem való. A csapat teljesítménye? Egy kis bátorság, találékonyság és önbizalom hiányzott még. A meccset nézve az első félidőben ragyogott a Fiorentina, míg a második félidőben már mi játszottunk jobban. Az adódó 3-4 helyzetünket sokkal jobban kellett volna kihasználnunk. A Fiorentina többet birtokolta a labdát, de ez csalóka adat. Amikor átvettük a kezdeményezést, akkor gólhelyzeteket alakítottunk ki és a tizenhatoson belül jutottunk. Az első félidőben túlzottan inaktívak és félénkek voltunk, de ahogy telt-múlt az idő a csapat egyre jobban kinyílt, és én azt akartam, hogy megmutassuk mire vagyunk képesek. Egy nagyon nehéz vizsga előtt álltunk, úgy vélem sikerült átmenni a vizsgán, de csak egy elégségessel. Keményen védekeztünk, de a Fiorentina a sebességével illetve a minőségével komoly támadásokat indított. Sikerült néhány labdajáratást leolvasnunk, és megszereztük a labdát, ilyenkor kellett volna sokkal erőteljesebben visszatámadnunk, nyomást helyezni rájuk.“Mindig boldog vagyok, amikor Firenzébe jövök, hiszen három fantasztikus évet töltöttem itt a családommal, profi szinten komoly eredményeket értünk el.”

“A januári átigazolási időszak? Egy fiatal csapat vagyunk, és úgy gondolom olyan fiatal játékosaink vannak, akik még nagyon sikeresek lehetnek. Ha érkezik valaki, akkor remélem olyan, aki tud a csapat szintjén emelni.” – tette hozzá.

A Milan a következő játéknapon a Sassuolót fogadja a San Siróban a Serie A-ban.

[adrotate banner=”28″]