Vinczenzo Montella, a Milan vezetőedzője megtartotta sajtótájékoztatóját a soron következő mérkőzés előtt.

 “A legutóbbi győzelmet már el is felejtettük, most erre a fontos mérkőzésre kell koncentrálnunk. Nagyon kemény meccsre van kilátás és egy fontos teszt lesz ez a számunkra, itt majd kiderül, hogy a fejlődésben milyen szinten állunk. Borja Valero szerint új energiát hoztam a Milan csapatához? Ezek a szavak elégedettséggel töltenek el, ő volt az én Fiorentinám egyik szimbolikus alakja. Boldog vagyok, hogy visszatérek Firenzébe, ahol számos barátom van. A meccs eredményétől függetlenül a városban fogok még maradni. Mindenkitől megkaptam a tiszteletet. Megmondtam a Fiorentina vezetőségének őszintén, hogy nem érzem azt a motivációt, hogy folytatni tudjam a munkámat és mindannyian tudjuk hogyan végződött. Az én időszakom a violákkal véget ért. A szurkolók? Remek összhangban voltam velük.”

“Fiatalok a Milanban? Minden edző boldog, ha ilyen sok fiatal játszik a csapatban, hiszen akkor bátran építhet rájuk a jövőben. Silvio Berlusconi elnök is boldog, hogy ilyen sok fiatal olasz játékos van a pályán. Nagyon motivált és büszke vagyok, hogy ezekkel a játékosokkal dolgozhatok együtt. A lelkesedésemet szeretném továbbítani a játékosok felé. Minden edző arra törekszik, hogy valami újat adjon a csapatnak. Amikor munkába indulok, mindig nagyon optimista vagyok. Amikor ilyen nagy mérkőzésekre kell felkészülni, mint a legutóbbi, akkor bennünk van az a félelem, hogy az ellenfél talán technikailag jobb és felkészültebb nálunk. Keményen kell hozzáállnunk a meccshez. Kit szeretnék, ha nem játszana a meccsen az ellenfélből? Tavaly hasonló kérdést tettek fel nekem, akkor két nevet említettem, majd az egyik játékos gólpasszt osztott ki, míg a másik gólt rúgott. Így tehát erre a kérdésre most nem szeretnék válaszolni. A kezdőcsapat? Ha ugyanazt a kezdőt állítanám fel, mint pénteken, akkor sem jelentené azt, hogy az az én konkrét kezdőm. Egy szezonra 11 ember kevés. Montolivo? Remekül tud a középpálya szélén és közepén is játszani. Amikor Locatelli beállt, akkor az ő helyén remek teljesítményt nyújtott. Montolivo más fajta szerepkörben képes játszani. Bacca? Csak azon gondolkozom, hogy használjam ki a legjobban a robbanékonyságát. Niang? Nagyszerű dolgokat visz véghez, de még sokkal többet kell letennie az asztalra. Sérültek? A következő héten Bertolacci, Fernandez és Zapata is újabb teszteken megy majd keresztül, hogy megállapítsuk hol tartanak a felépülésben.”

“Január? Az én gondolataim mindig csak a következő meccs körül járnak. Még nagyon messze van a mercato.”

[adrotate banner=”28″]

9 hozzászólás a bejegyzéshez

 1. már el is felejtettük a múlt heti győzelmet-hát szerintem az nem feltétlenül pozitívum,mert azért egy lazio elleni győzelem emlékeiből talán lehet erőt meríteni.amúgy ezt nem egy vereség után szokás benyögni?meg mi az,hogy berlusconi elnök nagyon elégedett?és?csak egy tisztelet beli tulajdonos,akinek elvileg 2 hónap múlva már semmi beleszólása nem lesz a dolgokba,akkor minek nyalni a popsiját?nem értem montellát,hogy hova evez,vagy hogy egyátalán evez-e valahová

 2. Mindenképp koncentrálnunk kell végig a meccsen, és hideg fejjel megoldani ezt az összecsapást. Azért ne felejtsük el, hogy az utolsó öt esztendőben mindössze 2 alkalommal sikerült a három pontot elhoznunk Stadio Artemio Franchiból.

  Viszont! Bizakodásra adhat okot több dolog is, ha úgy vesszük.

  1. Győztes rangadót követően megyünk Firenzébe, ami egy picikét helyre billentheti a srácok önbizalmát a pályán, s pszichésen ez támogatja a Rossoneri egy esetleges győzelmét.

  2. A legutolsó 2-0-ás San Sirobeli győzemünkhöz képest az akkori kezdő 11-ből, kilenc játékosunk jelenleg is bevethető lehet a firenzei “gigliati” ellen.

  3. Nem elhanyagolható fegyvertényező lehet, hogy sem Astori, sem Vecino nem tud ellenünk pályára lépni sérülés hátráltatása végett.

  4. A Fiorentina támadásainak nincsen olyan mértékű átütő ereje, mint tavaly volt. 4 találkozó 5 gólt szereztek. (de sajnos kevés gólt is szednek be)

  5. az elmúlt 10 évben mindössze háromszor verték meg a Milant a firenzei stadionban.

  6. Csütörtökön jön az El következő csoportköre a Fiorentinának, akinek most kötelező 3 pontos mérkőzése lesz a Qarabaggal szemben, amiért lehet hogy feszültebbek lesznek a lila játékosok a Milan ellen. ( Európa Liga győzelmi kényszer miatt) 🙂

  7. S a legfontosabb!

  Milan milan solo con te
  Milan milan sempre per te
  Camminiamo noi accanto ai nostri eroi
  Sopra un campo verde sotto un cielo blu
  Conquistate voi una stella in pia?
  A brillar per noi
  E insieme cantiamo
  Milan milan solo con te
  Milan milan sempre per te
  Oh oh oh oh oh
  Oh oh oh oh oh oh oh oh
  Una grande squadra
  Sempre in festa ola?
  Oh oh oh oh oh
  Oh oh oh oh oh oh oh oh
  Oh oh oh oh oh
  E insieme cantiamo
  Milan milan solo con te
  Milan milan sempre per te
  Con il milan nel cuore
  Nel profondo dell’anima
  Un vero amico sei
  E insieme cantiamo
  Milan milan solo con te
  Milan milan sempre con te
  Oh oh oh oh oh …

  Forza Milan!

   • Én kérek elnézést kedves fórumozók, amiért megosztom a véleményem, hiszen ezért fórum ez úgy vélem. Nem lehet senkit sem hasonlítani senkihez, hiszen mindannyiunknak más és más a véleménye. Köszönöm hogy hasonlítani szeretnél egy másik fórumozóhoz, de igazából van, hogy az ő hozzászólásaival sem szoktam mindig egyetérteni, de ezért még nem szoktam negatív hozzászólásokat odafűzni.
    Az , hogy miként, s miről írok, ez az én dolgom, miképp én is elfogadom mások hozzászólásait, ami a labdarúgásról, s nem egymás ócsárolásáról szól.
    Nem szoktam mások véleményét másolni, sem az írási stílusát sem úgy gondolom.
    Kedves szurkolótársam ha valami nem tetszik, akkor egészségedre, saját dolgod.
    Csak egy kérdésem lenne kedves szurkolótárs 🙂

    Ha egy hozzászóláson ennyire fel tudod húzni magadat, hogy reagálnod kell ilyen stílusban, nem próbálkoztál még a Melissae folium egy megoldásával ? Azt mondják idegnyugtató tud lenni 😉
    Nyugodj meg kérlek, a google-ba betudod ezt a latin nevet fortyogva Ctrl+C és Ctrl+V segítségével másolni, s meg tudod majd kukkantani mi is ez 🙂 Lefekvés ajánlott 😉

  • ok! 🙂

   Kicsit sajnálom ha nem huzza meg Montella az előző meccs elnagyobb tapasztalatát.
   Montolivot el kell mozdítani a mélységi irányító posztról:
   1. Locatelli el tudja látni azt a posztot.
   2. Motnolivo sokkal jobban játszott amint kicsit szabadabb szerepkört kapott.
   3. Végre nem mindenki Pirlohoz hasonlítgatná ha nem az “ő posztján” játszana.

   Remélem Calabria bent ragad, és annak ellenére hogy Paletta tényleg kezd egész normális teljesítményt nyújtani, egyre több időt kéne addni Gomeznek.

   Forza Milan