Bonaventura fizetésemelést kap a klubtól – sajtóhír

5

A legfrissebb hírek szerint a klub hamarosan megemeli a fizetését Giacomo Bonaventurának.

A 27 éves játékosért két évvel ezelőtt 7 millió eurót fizetett a Milan az Atalantának és rendkívül jó vételnek bizonyult, hiszen a mértékadó transfermarkt.de internetes oldal szerint piaci értéke a háromszorosára növekedett. Talán nem túlzás kijelenteni, hogy Bonaventura az egyik legfontosabb láncszem a csapatban, a fizetése viszont bónuszokkal együtt mindössze 1 millió euró – derült ki a La Gazzetta dello Sport nemrég nyilvánosságra hozott listájából.

Azonban ez hamarosan változni fog, ugyanis a Sky Italia beszámolói szerint Adriano Galliani a múlt héten Jack ügynökével, Mino Raiolával tárgyalt a szerződés módosításáról. Állítólag Bonaventura kontraktusának időtartama nem kerül meghosszabbításra, viszont a mostaninál magasabb összeget fog keresni.A következő hetekben tovább folytatódnak a tárgyalások.

Bonaventurát 2019 nyaráig köti szerződés a piros-feketékhez. Eközben a Gazzetta kiemelte az olasz játékos jelentőségét és sokoldalúságát a Milan kezdőcsapatában. A statisztikák szerint az elmúlt két évben Bonaventura alakította ki a legtöbb gólhelyzetet, ő lőtt a legtöbbször kapura, ő osztotta ki a legtöbb gólpasszt, ő passzolt a legtöbbször, valamint Bacca és Menez után ő szerezte a legtöbb gólt a csapatban.

[adrotate banner=”28″]

5 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Ha erre mondjuk fél évvel vagy akár egy évvel ezelőtt került volna sor, egy szót nem szóltam volna. De a jelen körülmények között eléggé érdekesnek tartom, hogy Bonaventura teljesítményét akkor honorálják magasabb fizetéssel, amikor milanos időszakában talán most játszik a leggyengébben – és itt most annak nincs jelentősége, hogy ki az edző, hol játszatja stb.
  Raiola lehet, hogy sejt valamit, és azért bulizta ki a magasabb bért ügyfelének, mert úgy gondolja, ha igazak a kínai invesztálással kapcsolatos pletykák, akkor Bonaventura számára nem nagyon marad hely a csapatban, és lehet, hogy eladásra kerül. Addig pedig, amíg erre sor nem kerül, úgy van vele, a Milan fizessen csak többet…
  Vagy azért csinálja ezt Raiola, mert idén is voltak érdeklődők Bonaventuráért, és egy magasabb fizetés esetén még magasabb fizetést tudna kicsikarni az esetleges vevőből, vagy azért csinálja, mert úgy véli, Bonaventura számára a Milan után már nem lesz több esély arra, hogy nagyobb (pénzű) csapatban focizzon.

  Ami viszont a legfurcsább: már megint Galliani tárgyalt Raiolával. Értem én, hogy 5 perc alatt nem lehet átadni a Milan vezetését, de nem túl logikus, hogy egy, a klubot fél év múlva biztosan elhagyó, az utóbbi években rosszabbnál rosszabb üzletek és szerződések sokaságát megkötő Galliani tárgyalásai következtében a Milan kedvezőtlenebb helyzetbe kerül(t). És ez még akkor is így van, ha valószínűleg az új vezetőség jóváhagyásával tárgyalt. El kellene végre felejteni az öreget.

  • Sztem egyszerűen most van rá lehetőség. Meg véleményem szerint %-ot is kap minden bizniszből.

   A Galliani témakőr számomra is érthetetlen. Lehet, hogy amig végbe nem megy teljes mértékben az üzlet addig beleegyezéssel joga van intézkedni?

 2. Szerintem Gigio-t is megilletné egy hatalmas fizetésemelés. 160 ezret keres Zapata 1.7 millió, Bertolacika 2 millió és Monti 2.5 milliójával szemben, ami nem csak nevetséges, de szánalmas is…..

  • Azért az a 160 ezer az 50 millió forint fölötti összeg, úgyhogy majd sajnálom ha lesz egy kis időm. Egyébként a többivel egyet értek.

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet