Montella: “Hiányzik a folytonosság a játékunkból”

7

A Serie A 2. játéknapján a Milan a Napoli otthonában 4-2-es vereséget szenvedett. Vincenzo Montella, a csapat vezetőedzője nyilatkozott a találkozót követően, beszélt a meccs alakulásáról, az ellenfélről és a vitatható játékvezetői ítéletekről is.

“Nagyon jól kezdtünk és több helyzetet alakítottunk ki az első gólig. Mentálisan erősnek kell maradnunk, amikor a dolgok rosszul mennek. Két piros lapot ajándékoztunk az ellenfélnek. Nem fogadom el a kifogásokat. Tíz emberrel nehéz volt, kettős emberhátrányban pedig hegymászássá vált. Elégedett vagyok a teljesítménnyel, viszont egyben szomorú is, hiszen üres kézzel kellett távoznunk. Az első 20 percben egyértelműen felülmúltuk a Napolit, de a gól után elvesztettük az önbizalmunkat. A félidő után úgy reagáltunk, mint egy nagy csapat. A cél, hogy 90 percen keresztül olyan teljesítményt nyújtsunk.” – mondta Montella.

“Továbbra is fejlődnünk kell az ilyen szituációk kezelésében. Meg kell tanulni, hogyan kezeljük a kis lehetőségeket. Nem szeretem, ha a játékosaim nagyon idegesek lesznek, mert akkor 1 vagy 2 embert is kiállíthatnak. Habár voltak olyan helyzetek is, ahol a Napoli is megérdemelte volna a pirosat, de ez a mi hibánk. A gondtalan pillanatokban úgy döntöttünk, talán már tudat alatt is, hogy egy döntetlen rendben is van.”

“A Napoli játéka teljesen folytonos. Nagyon jól alkalmazzák a saját játékukat, ez nagyon is jól látszik, évek óta ezen dolgoznak. A bal szélen támadtak, innen szereztek 2 gólt. Van, hogy a játékosok jól teljesítenek és a gól nem az ő hibájuk. A jobboldalon viszont remekül blokkoltuk Callejónt. Mertens egy kiváló játékos. A Napoli jól tudja ezt, és ki is használja a képességeit. Döntő pillanat lehet az a néhány kapura lövése is, hiszen ő egy top játékos. A Napolinak megvan a saját játékrendszere, ahol a játékosok rendre tudják mi a feladatuk a pályán. Ha egy olyan csapat ellen lépsz pályára, amely már jó ideje összeállt és együtt játszik, akkor ott komoly nehézségekbe ütközhetsz.”“A csapat megmutatta a maga személyiségét, habár nem 90 percen keresztül, de én mégis úgy érzem, a Milan jobb volt a Napolinál. Fejlődnünk kell, túl sok gólt kapunk. Fejlesztenünk kell a hátsó védelmi alakzatot, még hiányzik az egyensúly és nem koncentráltunk eléggé, amikor az ellenfél fejben kezdett összeesni. A cél az, hogy határozottan lépjünk fel. A helyes úton vagyunk, de a 90 perces folytonosság még mindig hiányzik. Biztos vagyok benne, hogy fejlődni fogunk, de még a taktikai dolgokban is van még min dolgozni. Látom, hogy a srácok lelkesen, odaadóan játszanak, csak egy kevés önbizalom hiányzik ahhoz, hogy végig jól játszanak 90 percig.”

“Meg kell ragadnunk a mérkőzés pozitív aspektusait és azokra kell építenünk. Nem könnyű ezt mondani, amikor kiábrándító vereséget szenvedsz, főleg hogy a játékosok legalább olyan jól játszottak, mint az ellenfél.”

[adrotate banner=”28″]

7 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. Kis túlzással élve ennyi gólt egy szezon alatt nem szoktunk kapni.
    A védelmet nem ártana összerakni ott hátul uram, aztán építkezni előre.
    “Végy egy jó kapust” már adott, ne szolgáltassuk ki őt ilyen elkerülhető góloknak!

    • Én úgy érzem, hogy igazából nem a védelem védekezésével van baj, hanem inkább a középpályásaink ebbéli feladatainak elvégzésével… Nem könnyű a védelemnek, hogy állandóan kiszolgáltatott helyzetben jöttek rájuk… Félre ne értsék, nem azt mondom, hogy a védelemmel az ég világon semmi gond, nincs, de én úgy láttam ezen a meccsen a fent említett dolog égetőbb probléma, ha az rendbe tudná rakni a Mister meggyőződésem, hogy a védelem le tudna hozni a meccseket kapott gólok nélkül…

  2. Szerintem meg pont nem hiányzik a folytonosság a játékunkból! Ugyanis pont ott folytatjuk ahol tavaly abbahagytuk! 😀 Mivel a keret minősége érdemben nem változott, ezért legfeljebb az edzőben bízhatunk a szezont illetően… Tudunk bízni benne?

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet