Serie A: Gomez ma este mutatkozhat be a Milanban

3

A várakozások szerint Gustavo Gomez, a csapat paraguayi védője kezdőként fog debütálni a rossoneriben ma este a Napoli elleni bajnoki mérkőzésen.

A La Gazzetta dello Sport mai száma szerint Montella – a Torino elleni meccshez hasonlóan – ismét a 4-3-3-as felállásban fogja pályára küldeni a játékosokat. A kapus Gianluigi Donnarumma lesz, míg a védelemben Luca Antonelli helyett ezúttal az Európa-bajnokságot megjáró Mattia De Sciglio kezdhet, Alessio Romagnoli társaként pedig Gomez fog pályára lépni. A középpályán vélhetően nem lesz változás az első fordulóhoz képest, ahogy a támadó-szekcióban sem, így ismét a Suso-Bacca-Niang trió rohamozhatja az ellenfél kapuját.

Ezzel szemben a Napoliban biztosan nem léphet pályára Lorenzo Tonelli, Omar El Kaddouri és Emanuele Giaccherini.A VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK:

SSC NAPOLI (4-3-3): Pepe Reina – Hysaj, Raúl Albiol, Koulibaly, Ghoulam – Allan, Jorginho, Hamsík – Callejón, Milik, Mertens. Vezetőedző: Maurizio Sarri.

AC MILAN (4-3-3): Donnarumma – Abate, Gomez, Romagnoli, De Sciglio – Kucka, Montolivo, Bonaventura – Suso, Bacca, Niang. Vezetőedző: Vincenzo Montella.

[adrotate banner=”28″]

3 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. A Napoli ellen ezt a középpályát akkor is kockázatos volna felküldeni, ha egy hete brillírozott volna. De úgy, hogy Bonaventura és Montolivo is a leggyengébbek között volt a Torino ellen, kifejezetten veszélyes… A Napoli hármasa várt középpályája gyorsabb, kreatívabb és labdabiztosabb is, mint a Kucka-Montolivo-Bonaventura trió. Remélem, Montella tudja, mit csinál.

   • A 4-3-3-ban semmiképpen nem gondolkodnék. Az a baj, hogy sem Suso, sem Bonaventura nem a védőmunkájáról híres. A 4 védős rendszer természetes. A védők elé viszont tennék egy “összekötőt”, majd 3 középpályást és 2 támadót. Tehát vertikálisan, nem pedig horizontálisan szűkíteném a területet. A 4-4-2 sem lenne rossz, de én a 4-1-3-2-t próbálnám meg.
    A kezdőm a Donnarumma – De Sciglio, Gomez, Romagnoli, Antonelli – Locatelli – Abate, Kucka, Honda – Niang, Bacca tizenegy lenne.

    Sajnos sok a sérült, és kicsi a választási lehetőség, de Montolivo annyira körülményes és – annak ellenére, hogy a legrutinosabb játékosa a csapatnak – olyan alapvető hibákra képes, hogy én kihagynám.
    Suso szerintem rendben volt az előző meccsen, de védekezésben Honda többet tud hozzátenni, ezért a japán kezdene – még akkor is, ha a másik oldalra kerülne.
    Kucka fizikálisan a legerősebb középpályásunk, neki helyet kellett szorítanom.
    Locatelli persze, hogy lutri, de idővel valami ilyesmi szerepkört tudnék neki elképzelni (mint amit annak idején Albertini töltött be). Mivel a középpályát és a védelmet kötné össze, nem kellene olyan rizikós passzokat vállalnia, de szűrőként stabilabbá tehetné a pálya középső részét. (Esetleg Kuckával helyet cserélhetne időnként.)
    Bonaventura bal oldali középpályásként gyakorlatilag semmit sem csinált múlt héten. Amikor a bal oldalon vezettünk támadást, az szinte kizárólag Niang egyéni akcióiból, villanásaiból történt. Valaki írta, hogy Bonaventura az egyik legjobb játékosa a jelenlegi Milannak, és meg kell találni a helyét. Sajnos róla általában csak az derül ki, hogy hol NEM jó. Szélsőként nem az igazi, irányítóként sem.