Montella szerint a Milan megérdemelte a győzelmet

6

Vasárnap este a Milan a San Siróban 3-2-es győzelmet aratott a Torino felett az olasz bajnokság nyitófordulójában. A találkozót követően Vincenzo Montella, a csapat edzője elégedetten nyilatkozott és úgy véli, hogy ez a győzelem önbizalmat adhat a jövőre nézve.

“Éppen emiatt is ilyen nagyszerű sport a futball. Nagyon boldog vagyok az eredményt illetően. Megérdemeltük a győzelmet, és azt kell, hogy mondjam a srácok remekül teljesítettek. Akkor is ezt mondanám, hogy ha nem ez az eredmény született volna. A legjobbunkat adtuk, de az utolsó 20 percre már túl sok energiánk nem maradt, de az előtte 70 percen keresztül remekül teljesítettünk. A csapat sok gólhelyzetet alakított ki a jól szervezett Torino ellen, tehát megismétlem magam, remekül teljesítettek a srácok. Ez a győzelem több önbizalmat adhat nekünk, nagyszerű érzés volt látni, hogy a szurkolók boldogok. Biztos vagyok benne, hogy együtt messzire eljuthatunk. Büszke vagyok a játékosaimra, a legjobbjukat adták és ezt a szurkolók is nagyra értékelték. Sőt, az még boldogabbá tesz, hogy a szurkolók már a bemelegítés alatt is éljeneztek minket.” – mondta Montella a meccs után a Milan TV-nek.

“Nagyon elégedett vagyok, különösen az első 70 perc miatt, mert nagyon is jól játszottunk, folytonossággal. Nagyon sok helyzetet alakítottunk ki. A héten a támadást gyakoroltuk, meg kell találnunk a megfelelő mozdulatokat. A labdabirtoklásban is jók voltunk.”“Innen kell folytatnunk, habár fejlődnünk kell mind fizikálisan, mind mentálisan, még mindig nagyon sok munka van hátra. Továbbra is meg kell próbálnunk a pályán is alkalmazni az edzéseken tanultakat. Néha muszáj kockáztatni, de ha tudod, hogy megvannak benned a megfelelő tulajdonságok, akkor úgy könnyebb. Berlusconi? Felhívott és gratulált a győzelemhez. Gyakran beszélünk és ezen a héten is bizonyította, hogy mennyire is közel áll hozzá a Milan. Bacca? Elérhetővé tette magát a csapat többi tagja számára. A csapat azon dolgozik, hogy kihozzuk belőle a legjobbat, nagyon örülök a mesterhármasának. Bertolacci? Még mindig nem tudom mennyire súlyos a sérülése. Gustavo Gomez a kezdőben kap-e lehetőséget? Majd meglátjuk mi lesz, hétfőn már ezen fogok gondolkozni, most élvezzük a győzelmünket.” – fejezte be.

CARLOS BACCA: “Szeretném megköszönni Istennek és a szurkolóknak, mert ez a lehető legjobb mód arra, hogy visszatérjek a San Siróba. Egy jól szervezett csapat ellen sikerült győznünk. A célunk a szezonra? Először is fejlődni és azt tesszük, amit az edző kér tőlünk. Mi vagyunk a Milan, ezért ambiciózusnak kell lennünk és meg kell próbálnunk minden mérkőzést megnyerni. Ebben a győzelemben mindenki szerepet vállalt, az edzőtől a játékosokig. Köszönöm Donnarummának, hogy hatalmasat mentett a végén. Hamarosan elérjük a 100 százalékot, de Montella munkája már most látható. Sokkal nyugodtabban kell kezelnünk bizonyos helyzeteket. Ezt a mesterhármast a fiamnak ajánlom, aki már többször kérte, hogy vigyem haza neki a meccslabdát. Kemény munkával az eredmények is jönni fognak. A jövő? Amikor a közvetítő ismertetett egy ajánlatot, beszéltem a családommal és úgy döntöttem, hogy maradok. Helyes döntést hoztam.”

SUSO: “Elégedettek vagyunk a mérkőzést illetően és azt tettük, amit az edző kért tőlünk. Bacca? Ő egy nagyon fontos játékos. Fontos szerepet játszik a gólszerzésben és a szabad területek kialakításában. Főszereplőnek érzem-e magam? Igen, jól érzem magam. Egy kicsit elfáradtam a végére, de remélem a következő mérkőzésen én is gólt tudok szerezni. Napoli? Egy nagyon kemény mérkőzés lesz, de haza kell hoznunk a 3 pontot.”

A Milan a következő fordulóban, szombat este a Napoli otthonában lép pályára.

[adrotate banner=”28″]

6 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. suso gólt szerez….urul ha labdát szerez…ezután bent hagyni a kezdőben,szerintem butaság lenne,akkor már százszor inkább honda.lassúbb,és gyengébben is cselez,de van labdakezelése,és lövő/beadó tecnikája

  • Hát talán ez lesz a köv meccs legnagyobb kérdése Montella számára. A bal oldalunk sokkal-sokkal hangsúlyosabb volt a Toro ellen is. Míg a jobb szürkébb volt, csak Suso pár 1-1 helyzetével próbált újat húzni.

 2. “A legjobbunkat adtuk”!
  Akkor Én kicsit félek! Ez a legjobbunk?Akkor egy komolyabb csapat ellen mihez kezdünk? Ugyanis ez a játék oda rohadtul vérszegény lesz!

 3. Na gyerekek akkor keressük meg mi fogja adni jövőre a Seria B-t ha ez volt a legjobb.

  A támadójáték még hagyján az rendben volt, bár inkább azt mondanám, hogy a Toro engedett nekünk, de a védelem….kritikán aluli.

  Természetes, hogy egy csapat 3:1-nél mindent bele fog adni a gólszerzésbe, de kérem nem kellett volna nekünk is lépni valamit? Esetleg egy csatár le, hogy szilárdabb legyen a védekezésünk? Ok egyet kényszerből kellett cserélnie Montellának, de akkor is mondjuk egy Suso-Honda csere még belefért volna a totál felesleges Bacca-LA váltás helyett. Honda tavaly bizonyította, hogy tud segíteni a védekezésben is.

  Na mindegy azt mondják a győzelmet nem kell megmagyarázni, de ha tényleg ennyit tudunk akkor édes kevés lesz.

 4. na kezdődnek a nyilatkozatok.
  Elégedett a mester?
  Ugyan mire. A támadójátékunk mgé csak csak, de a középpálya és különösen a védelem? Há ugyanolyan fostalicska ez a védelem mint volt. Erre büszke erre elégedett? Értem, hogy nyertünk, ez szép és jó, de ezt donnarummának köszöhetjük.
  Szégyen ez a nyilatkozat

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet