Montella az új edző, két évre írt alá a Milanhoz

10

A klub a hivatalos honlapján jelentette be, hogy Vincenzo Montella veszi át a csapat irányítását és két évre szóló szerződést írt alá a Milannal.

Az előző szezont Cristian Brocchival a kispadon fejezte be a Milan, de borítékolható volt, hogy a következő idényben már nem ő lesz a vezetőedző. Külföldi szakemberek sorát hozták szóba a piros-feketékkel, a választás azonban a 42 éves Vincenzo Montellára esett, aki kétéves szerződést írt alá új klubjával, a megállapodás július 1-től érvényes. Montella kinevezését a Milan a hivatalos honlapján egy közleményben jelentette be. Továbbá a klub köszönetet mondott Cristian Brocchinak, aki a Primavera és a felnőtt csapatot egyaránt lelkiismeretesen és kemény munkával irányította.

“Vincenzo Montella a csapat új vezetőedzője, aki két éves szerződést írt alá a klubbal, amely július 1-jén veszi kezdetét. Úgy hisszük, az új edző játékstílusa egy igen gyümölcsöző és pozitív kapcsolat alapja lehet. Szívből köszönjük Cristian Brocchinak, hogy ugyanolyan lelkesedéssel, felkészüléssel és intenzitással dolgozott a Milan vezetőedzőjeként, mint az utánpótlás és a Primavera csapatoknál” – olvasható a közlemény az acmilan.com oldalon.

Egyes hírek szerint Montella 2,3 millió eurót fog keresni a Milannál, összehasonlításképpen Sinisa Mihajlovic 2 milliót tett zsebre.A korábbi kiváló csatár 2011-ben a Románál kezdte meg edzői pályafutását, megbízott vezetőedzőként, majd irányította a Cataniát, a Fiorentinát, a 2015–2016-os szezonban pedig a Sampdoriát. A genovai klub 500 ezer eurót kap a Milantól azért cserébe, hogy elengedte Montellát, aki július 7-én Milanellóban fogja levezényelni első edzését és saját szakmai stábjával fog dolgozni.

[adrotate banner=”28″]

10 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. szerintem a fio-nál remek munkát végzett,nélküle,az ő kezdeményezései nélkül még mindig 5-ik 6-ik helyen rostokolnának.a smapnál viszont nem győzött meg,ezt persze úgy is fel lehet fogni,hogy jó kerettel tud mit csinálni gyengével nem.ha ez így van,akkor jól jártunk szerintem vele,hiszen azért a csapatnak van egy minőségi magja:bacca,bona,kucka,antonelli,romagnoli,donnarumma.és ha jön a kínai befektető csoport ez a keret tovább erősödhet.hát hajrá Montella,üdv nálunk!

  2. Sok sikert Montella! Brokinál mindenesetre jobb. De az ő személye nem hiszem, hogy a kínaiak kívánsága lett volna. Ebben még vastagon az öreg keze van. Azért remélem, lesz új tulaj. De az igazolások (olasz Milan) és az új edző nem ezt mutatják. Végülis nem jött Pellegrini, Emery, Van Gaal, De Boer…

  3. Én örülök, végre egy igazi edző. Mindig is szimpatikus volt, játékosként és edzőként is.
    Most már csak játékosokat kellene igazolni (min. 6-7 főt a kezdőbe).

  4. A Mihajlovic-szintet tekintve nem tudom ha elorebb vagyunk, de a Brocchi-szinthez viszonyitva szerintem nagy haladas.

  5. Csöbörből vödörbe…ő megint kb olyan semmilyen edző. Ahogy látom ide csak ilyen kirúgott serie-B-be jól teljesítő semmi edzők jöhetnek. Vele sem leszünk jobbak mint az elődjeivel voltunk.

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet