Mexés a nyáron a Cagliarihoz igazolhat

16

Philippe Mexés a nyáron elhagyja a Milant, de maradhat Olaszországban, ugyanis a Cagliari szívesen látná.

A 34 éves védő az elmúlt években már csak kiegészítőember volt a Milanban és úgy tűnik, hogy eljött a távozás ideje. Silvio Berlusconi, a klub tulajdonosa nemrég megerősítette, hogy a lejáró szerződésű játékosok közül Mexés mellett Alex, Balotelli és Boateng is elhagyja a csapatot.

Korábban olyan hírek láttak napvilágot, amelyek szerint Mexés várhatólag visszatér hazájába, Franciaországba. Ugyanakkor a Corriere dello Sport szerint ez egyáltalán nem biztos, ugyanis az olasz élvonalba frissen feljutó Cagliari szeretné szerződtetni, ahol szinte biztosan állandó játéklehetőséghez jutna.A Cagliari tapasztalt védőt keres, Mexés mellett Bruno Alves is a kiszemeltek között van.

[adrotate banner=”28″]

16 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Már többször leírtam, hogy nekem Mexés az egyik nagy kedvencem. Érdekes módon Allegrinél tudtak Zapatával párban jó teljesítményt nyújtani huzamosabb ideig. Persze, tudom, hogy Romagnoli a jövő és ha mellé igazolnánk egy klasszis, klasszishoz közeli kaliberű védőt, akkor is úgy érzem, hogy Mexi és Zapata nagyon jók lennének 3. számú védőnek. Ha meg ennyire nem akarjuk/akartuk megtartani, ugyanis tavaly sem sok lehetőséget kapott, nem értem miért nem adtuk el tavaly, amikor még pénzt is kaphattunk volna érte.

  • Ráadásul az egyik legjobb rúgótechnikájú játékosunk.
   Illetve ha még nem dőlt el, hogy mi lesz és ezért nem hozunk senkit, akkor addig miért engedünk el mindenkit?

  • Én védekező középpályásnak kipróbáltam volna szerintem bevált volna,de mi mindég csak középhátvédnek használtuk ,pedig milyen nagy lövése van.

 2. ha már választani kell akkor inkább ő mint Zapata.
  Igen lelassult, és balhés de kérem az gól amit kapásból lőtt az Internek többet ér Zapata teljes Milanos pályafutásánál.

 3. Sajnos túl sok öregedő félben lévő védőt kukáztak össze a csapatba. Alex, Zapata, Mexes mellett még ott van Paletta is. Valakiknek menni kell. Mexesnek voltak szép és említésreméltó momentumai a Milanban de eljött az ideje, hogy elhagyja a klubbot.

  Sok sikert neki és remélem látunk még tőle akrobatikus, szép gólokat!

  Forza Milan!

 4. Sokan dicsérik a jól védekező csatárokat, így annyira nem meglepő, hogy egy védő esetében a jó rúgótechnikát emelitek ki többen is. De az hogy lassú, balhés és szerintem már a hozzáállást tekintve is kiégett, sokkal többet nyom a latban.
  A 34 év még egyáltalán nem katasztrofális egy védő esetében, szerintem Mexestől sokkal több is elvárható lett volna annál, mint amit elmúlt 2 évben mutatott.

 5. Elég szomorú az, ha egy védőt az alapján kell minősítenünk, hogy milyen a rúgótechnikája. Mikor Mexést leigazolta a Milan, ez kimondva-kimondatlanul azért történt, hogy megpróbálja pótolni a már nem fiatal Nestát. Enyhe kifejezés, hogy ez mennyire nem sikerült neki.
  Amit a pályán képviselt, az agresszivitása, a rengeteg primitív megnyilvánulása, a forrófejűsége tökéletesen alkalmatlanná tette őt arra, hogy betöltse a Nesta (és a Thiago Silva) távozása után támadt űrt. Viszont hülyére kereste magát a Milannál töltött fél évtizede alatt, miközben a teljesítménye alapján legfeljebb a fizetése harmada járt volna neki.
  Amit összességében Mexés a Milanban alkotott, az alapján csak azt tudom mondani, hogy meglettünk volna nélküle.

  • Azért én nem feltétlenül csak a védőt minősítem azzal, hogy pl. kipattanóból csak akkor van esélyünk gólt szerezni, ha Mexes a pályán van. Ez azért valahol a többiek kritikája is szerintem.
   Egyébként meg rá is csak annyi igaz, mint mindenki másra itt. Valahol mindenkit azért igazoltak, hogy a régiekből pótoljon valakit, nem? Nos ez talán, de csak talán Gigio-nak sikerült. Mondjuk neki volt a legalacsonyabb a léc…
   Senki másnak nem sikerült az elődjét pótolni!

  • Én teljesen egyetértek veled! Egy rendkívüli képességű játékos,aki végig alul motiváltan, lustán, fegyelmezetlenül játszott. Pont az a dühítő, ha valakinek nem a képességeivel van a gond!!

  • Mi a fenéből állapítod meg, hogy pontosan mennyit kell keresnie egy játékosnak?!
   Ez a kombinálás nem más mint fingfűrészelés, ami már barom unalmas.
   Mexes valóban nem ért egy kalap záptojást. Sem a Rómában, sem a Milanban.
   Majd lesz helyette jobb.

   • Nem igazán sikerült kitalálnom, hogy vitázni akarsz, vagy egyetértesz. Hogy miből állapítom meg, hogy mennyit kell(ene) keresnie egy játékosnak? Például abból, hogy megnézem a meccseket, amelyeken szerepelt, a játékát összevetem más játékosok teljesítményével, illetve megnézem, hogy X a jó játékával mennyit keres, és hogy Mexés a gyengébb játékával mennyit. Röviden, a teljesítményéből indulok ki, mint írtam is. Nevezhetjük ezt kombinálásnak, mondhatod azt is, hogy ez unalmas. Szerintem meg nem unalmas. Persze, a Fininvest-büntetés sem jött jól, de ettől függetlenül is, a Milan szar üzletek sorát kötötte meg az elmúlt években, és többek között az ilyen – Mexéséhez hasonló – hülye szerződések miatt nem sikerült spórolni vagy klasszis játékosokat igazolni, előrébb lépni. Mexésnek mintegy 33.5 millió eurót fizetett ki a klub 5 év alatt. Lehet, hogy téged nem idegesít ez az összeg (vagy nem érdekel, hogy ezt a pénzt másként is el lehetett volna költeni), de sokaknak szúrja a szemét.

  • “Elég szomorú az, ha egy védőt az alapján kell minősítenünk, hogy milyen a rúgótechnikája.”
   Ezt pont Te mondod, aki szintén a rúgótechnikája alapján minősítesz egy kapust..
   Ejnye Ejnye… 😀

   • Ez most kicsit félrement, Jani! Annak idején kiemeltem mind Abbiati, mind Donnarumma esetében, hogy lábbal ügyetlenek. (Donnarumma egyébként ebben is sokat javult, de ez most mellékes.) Gianluigit nem hinném, hogy rossz kapusnak tekintettem volna, csak azért, mert lábbal nem volt ügyes. Én mindössze kiemeltem, hogy ebben nem jó, miközben elismertem, hogy nagy tehetség a srác. A lényeg: nem kizárólag ezen tulajdonsága alapján minősítettem.
    Mexés esetében Kroli hozzászólására reagáltam, aki azt írta, hogy milyen remek a francia rúgótechnikája. Ami igaz lehet, de ez kb. annyira volt releváns, mint Inzaghi esetében az, hogy milyen lelkes. Kicsit úgy tűnt, mintha vele kapcsolatban kizárólag az lenne a mérvadó, hogy néha milyen brutál gólokat lőtt, holott neki ugyebár nem ez lenne a profilja.

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet