Christian Abbiati, a Milan kapusa szerint mindenkinek tisztelnie kell a mezt és elmondta, hogy nagyon megható volt számára a búcsú pillanata a San Siróban.

Abbiati 18 év szolgálat után a szezon végén elhagyja a Milant, miután nemrég bejelentette visszavonulását. Az olasz kapus összesen 380 meccsen lépett pályára a rossoneri színeiben.

“Minden játékosnak tiszteletet kell mutatnia a Milan mez és a klub iránt. Biztos vagyok benne, hogy egy nagyszerű mérkőzést fogunk játszani szombaton. A Juventus egy nagyszerű csapat, de motiváltnak kell lennünk. A búcsú? Leírhatatlan érzéssel töltött el. A mérkőzés alakulását tekintve azt hittem, hogy a szurkolók idő előtt elhagyják a stadiont, de ehelyett maradtak. Nagyon megható volt látni a családomat és a barátaimat a pálya szélén.” – mondta Abbiati a MilanChannelnek.

Abbiati egyébként a várakozásokkal ellenben nem lépett pályára a Roma elleni meccsen.“Az edzővel megegyeztünk abban, hogy az utolsó öt percre beállok. A találkozó előtt odajött hozzám és megkérdezte, hogy akarok-e a kezdőcsapatban lenni, de nemet mondtam. Úgy gondoltam, hogy a koncentrációm nincs olyan szinten, mint amit egy ilyen fontosságú mérkőzés megkövetel. Megkérdeztem, hogy van-e lehetőség az utolsó öt percben pályára lépni. Végül kértem, hogy ne cseréljen be, mert drámaian alakult a helyzet a meccsen.”

“Most a döntőre fókuszálunk, ami nagyon fontos. Szeretném egy trófea megnyerésével befejezni a pályafutásomat. A jövőm? Beszélni fogok Gallianival és majd meglátjuk.” – fejezte be.

[adrotate banner=”28″]

13 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Kissé ellentmondásos nyilatkozat.
  Legutóbb épp azt sérelmezte, hogy nem így képzelte a búcsúmeccsét, most Brokolit védi, mintha valaki megkérte volna erre. (Berlu?).
  Furcsa.

  • Az előző cikkben a “Nem ilyen búcsúra számítottam” az nem arra utal, hogy nem lépett pályára a Roma elleni meccsen. Az a Milan helyzetére, a tabellán való elhelyezkedésére utal. Kicsit megtévesztő.

    • Te pedig próbáld meg értelmezni a leírtakat, mielőtt másokat hülyézel: “Nyilvánvalóan nem így képzeltem el a búcsút. Nagyon örültem, hogy a szurkolók végül maradtak a stadionban, mert volt egy pillanat amikor azt hittem, hogy nem lesz lehetőségem elbúcsúzni tőlük. Nagyon hálás vagyok nekik. Azért döntöttem a visszavonulás mellett, mert a Milan már hosszú ideje messze van a csúcstól. Talán nem jó ötlet a múltat összehasonlítani a jelennel, de úgy gondolom, hogy eljött az idő a befejezésre. Most belevetem magam a másik nagy szenvedélyembe, a motorozásba.” (idézet a másik cikkből)

     • Nem olvastam másik cikket a témában, mert annyira nem érdekel, és az sem amit te írsz hülyegyerek…
      Ennyi.

     • Hagyjad, ez a rigoberto gyerek egy kicsit labilis idegzetű. Arról nem mi tehetünk, hogy nem megy neki a szövegértés.

   • Stabil az idegrendszerem ne aggódj miatta.
    Te inkább fejezd be előbb az általános iskolát, és utána gyere ide vissza írogatni, hátha több értelme lesz…

 2. Ezt a kamu nyilatkozatsorozatot beveszi még valaki? Ez kezd egyre rosszabb lenni, de tényleg. Mikor az ember azt hiszi, hogy már nincs lejjebb…

 3. Ebbe szerintem semmi nincs. Ő Abbiati. Szerintem csak szimplàn nem akar rosszat a Milannak ès ìgy probàlja megvèdeni azt hogy ne legyen ez szò beszèd mert pont ròla van szó. Ebből is làtszik,hogy neki tőbb esze van mint az “edző”-jènek.

 4. Teljesen korrekt nyilatkozat, tisztázta a helyzetet. Teljesen jogos, hogy nem akart egy ilyen mérkőzésen, ahol a Roma bolondot csinált a csapatból – beállni csereként… Ő még részese volt a 2003-as csodacsapatnak, de még 2011-ben is ott volt a bajnokcsapatban. A mostani játékoskeretet egy lapon sem lehet említeni a nagy Milannal.

 5. Szerintem ez csak tűzoltás. Elég most a csapat baja Abbiati méltatlan búcsúja nélkül is.Korrekt abból a szempontból h ezzel a malőrrel nem tesz rá még egy lapáttal a problémákra az öltözői gondokra.Mert ugye azt senki nem hiszi el h egy Abbiati kaliberű kapus megannyi nagyobbnál nagyobb mérkőzéssel a háta mögött azért nem vállalta el a kezdő szerepét mert nem tudott volna kellően koncentrálni…Ugyan már!Ebből a keretből talán pont Ő az aki ha fontos meccs előtt áll a legmegfelelőbben tudna rá felkészülni minden tekintetben.Ennél Abbiati 1000x rutinosabb kapus mint sem ilyen mondva csinált dolog miatt egy utolsó fordulóban egy Róma ellen ne tudott volna helytállni.

 6. Kicsit hajaz A Tanú című filmre … 😀
  Berlu leküldi az öltözőbe, hogy ez itt a nyilatkozatod, itt kell aláírni, van fél órád, hogy betanuld.

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet