2022. október 04., kedd

Abbiati: “Mindenkinek tisztelnie kell a Milan mezt”

-

Christian Abbiati, a Milan kapusa szerint mindenkinek tisztelnie kell a mezt és elmondta, hogy nagyon megható volt számára a búcsú pillanata a San Siróban.

Abbiati 18 év szolgálat után a szezon végén elhagyja a Milant, miután nemrég bejelentette visszavonulását. Az olasz kapus összesen 380 meccsen lépett pályára a rossoneri színeiben.

“Minden játékosnak tiszteletet kell mutatnia a Milan mez és a klub iránt. Biztos vagyok benne, hogy egy nagyszerű mérkőzést fogunk játszani szombaton. A Juventus egy nagyszerű csapat, de motiváltnak kell lennünk. A búcsú? Leírhatatlan érzéssel töltött el. A mérkőzés alakulását tekintve azt hittem, hogy a szurkolók idő előtt elhagyják a stadiont, de ehelyett maradtak. Nagyon megható volt látni a családomat és a barátaimat a pálya szélén.” – mondta Abbiati a MilanChannelnek.

Abbiati egyébként a várakozásokkal ellenben nem lépett pályára a Roma elleni meccsen.

“Az edzővel megegyeztünk abban, hogy az utolsó öt percre beállok. A találkozó előtt odajött hozzám és megkérdezte, hogy akarok-e a kezdőcsapatban lenni, de nemet mondtam. Úgy gondoltam, hogy a koncentrációm nincs olyan szinten, mint amit egy ilyen fontosságú mérkőzés megkövetel. Megkérdeztem, hogy van-e lehetőség az utolsó öt percben pályára lépni. Végül kértem, hogy ne cseréljen be, mert drámaian alakult a helyzet a meccsen.”

“Most a döntőre fókuszálunk, ami nagyon fontos. Szeretném egy trófea megnyerésével befejezni a pályafutásomat. A jövőm? Beszélni fogok Gallianival és majd meglátjuk.” – fejezte be.

[adrotate banner=”28″]

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

13 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. Teljesen korrekt nyilatkozat, tisztázta a helyzetet. Teljesen jogos, hogy nem akart egy ilyen mérkőzésen, ahol a Roma bolondot csinált a csapatból – beállni csereként… Ő még részese volt a 2003-as csodacsapatnak, de még 2011-ben is ott volt a bajnokcsapatban. A mostani játékoskeretet egy lapon sem lehet említeni a nagy Milannal.

  2. Szerintem ez csak tűzoltás. Elég most a csapat baja Abbiati méltatlan búcsúja nélkül is.Korrekt abból a szempontból h ezzel a malőrrel nem tesz rá még egy lapáttal a problémákra az öltözői gondokra.Mert ugye azt senki nem hiszi el h egy Abbiati kaliberű kapus megannyi nagyobbnál nagyobb mérkőzéssel a háta mögött azért nem vállalta el a kezdő szerepét mert nem tudott volna kellően koncentrálni…Ugyan már!Ebből a keretből talán pont Ő az aki ha fontos meccs előtt áll a legmegfelelőbben tudna rá felkészülni minden tekintetben.Ennél Abbiati 1000x rutinosabb kapus mint sem ilyen mondva csinált dolog miatt egy utolsó fordulóban egy Róma ellen ne tudott volna helytállni.

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS