2022. december 07., szerda

Öt év után Olasz szuperkupa-döntőt játszik a Milan

-

Biztossá vált, miután a Juventus megnyerte a bajnokságot, hogy a Milan lesz a torinói együttes ellenfele az Olasz szuperkupában.

Bajnokot hirdettek Olaszországban. A Juve a hétvégén idegenben 2-1-re nyert a Fiorentina ellen és a Roma legyőzte a második helyen álló Napolit, így matematikailag is biztossá vált, hogy 3 fordulóval a vége előtt a Juventusé a Scudetto.

Az Olasz szuperkupát minden évben, a szezon kezdete előtt néhány héttel rendezik meg a bajnok és a kupagyőztes szereplésével. Abban az esetben, ha a bajnok és a kupagyőztes is egy csapat, akkor a kupa ezüstérmese vesz részt. Ez azt jelenti, hogy a május 21-i kupadöntő eredményétől függetlenül a Milan lesz a Juventus ellenfele az Olasz szuperkupában. A találkozó pontos időpontját még nem hozták nyilvánosságra, de nagy valószínűséggel augusztus elején fogják lejátszani.

A Milan legutóbb 2011-ben játszott a szuperkupában, akkor az Intert 2-1-re legyőzve elhódította a trófeát. Érdekesség, hogy a Milan és a Juventus egyaránt 6-6 alkalommal nyerte meg eddig a kupát.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

10 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. Olasz kupa döntő mellett meg van már az olasz szuperkupa döntő is…!!
    Tényleg nem értem mi bajotok van….?!
    Az h a bajnokság nem úgy sikerült na bumm,de kevés csapat mondhatja el h két különböző edzővel két különböző kupa döntőbe is be tud jutni.Ez mutatja h a keretnek van tartása minősége. Berlusconi remekül irányít fentről!

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS