2022. november 30., szerda

Brocchi: “Mentálisan erősebb volt a Hellas Verona”

-

Cristian Brocchi, a Milan vezetőedzője a Hellas Verona elleni vereség után elmondta, hogy vállalja a felelősséget a rossz eredmény miatt és úgy véli, hogy az ellenfél mentális szempontból felülmúlta a játékosokat és döntő fontosságú volt.

“Nagyon felbosszantott a mérkőzés. Csalódott vagyok a teljesítményünket illetően, ez csak visszalépés volt. Azzal a karakterrel, amit mutattam játékosként, úgy próbálom meg kezelni ezt a helyzetet. Az egyetlen megoldás a kemény munka. A Hellas jól és büszkeséggel játszott, és mindent megtettek azért, hogy megnehezítsék az életünket. A játékosaim a fordulópontnál egyszerűen kikapcsoltak, és utána már nem voltak képesek csapatként küzdeni. Ennek eredményeképpen egyre nagyobb nyomás nehezedett ránk, és egyre nagyobb helyet hagytunk az ellenfélnek, és ennek meg is lett az eredménye. Az én nézőpontom szerint, nincs sok időm a munkára, de én vagyok az edzője a csapatnak, és természetesen vállalom a felelősséget az eredményért. Rajtam múlik igazán, hogy milyen karakterrel játszik a csapat. Ha egy csapat nem képes csapatként küzdeni, és elkezdenek egyénenként játszani, akkor az ellenfél javára dolgozunk és önbizalmat adunk nekik a helyzetek kialakításához.” – mondta az olasz szakember a meccs után.

“A hozzáállás nagyon fontos. Ennél a pontnál a Hellas Verona játékosai fejben sokkal erősebbek voltak, mint mi. Azok, akik folyamatosan követnek bennünket, tudhatják, hogy az elmúlt napokban elvégzett munka még nem tette meg hatását. Esélyt adtam José Maurinak, és kezdőként lépett pályára, de elgondolkoztam azon is, hogy esetleg Locatelli és Calabria is kezdeni fog. Az olyan helyzetekben, mint amiben most vagyunk, erősnek kell lenni, mint amilyen én is vagyok. Engem folyamatosan támadnak. Személyes szempontokból is támadnak, ami sértő, de hatalmas elkötelezettség van bennem aziránt, hogy továbbra is keményen dolgozzak, és tovább folytassam azt, hogy a csapatot egy kemény, karakterisztikus csapattá formáljam. Honda jól teljesített, ő volt azoknak a keveseknek az egyike, aki a végéig küzdött. Nem igaz, hogy ő csak a harmadik választás támadó-középpályásként. Igazából jobban preferálom ezen a poszton Bonaventurát, de Honda a másik tehetséges játékosunk. Nem gondolok arra, hogy mi fog történni a következő szezonban. Az a feladatom, hogy a szezon végéig megtegyek minden tőlem telhetőt. Ha a klub úgy dönt, hogy továbbra is számol velem, akkor el lennék ragadtatva. Ha nem így történne, akkor majd meglátjuk mi lesz. Tudtam, hogy ez egy kemény munka lesz. Beszéltem Gallianival, tudja, hogy teljes lelkesedéssel dolgozunk mindennap Milanellóban. Mihajlovic? Mindig is nagyon közeli kapcsolatban voltam vele, minden tiszteletem az övé.”

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

8 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Brocchi fizimiskája hasonlít Berlusconiéra. Egyértelműen ez a szakmai érv dönthetett a kinevezése mellett. Mini B-t látja benne. 😀
  A Milan gyakorlatilag csődbe jutott szinte minden szempontból. Vagy nagyon tökös Christian, vagy nagyon ostoba, hogy ezt így elvállalta.

 2. Úgy kezeli a helyzetet, ahogy anno játékosként!?
  Na ez a baj 😀 Mert annak csapnivaló volt 😀
  buktunk miatta egy BL döntőt! Ezt sosem felejtem el.. Az MU ellen.

  Ez a mentális gyengeség is néha igaz.. De ezen a meccsen pont nem. Még a kapott gól előtt is össze vissza rohantunk, úgy támadtunk… Volt egy szögletük, előtte sprintbe mentünk a labdáért visszaadni, hogy legyen még időnk támadni.

  Ez nem azt mutatja, hogy feladtuk volna..

  Az is fasza, hogy bonaventurát jobban favorizálja mint Hondát..
  Honda gólpasszal felérő lövése volt plusz 4 kulcspassz… Bonaventura 2 meccsen gyakorlatilag csak csetlett botlott.. még középpályásként kicsit jobb volt, múlt meccsen.

  Remélem Maurit el is felejti. Tényleg hasonlít Brokira. Nem totál fogalmatlan, de baromi kevés 😀

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS