2022. december 05., hétfő

Berlusconi hezitál, heteket késhet a klub eladása

-

A hírek szerint ismét késedelmet szenvedhet a Milan tulajdonosváltása, miután Silvio Berlusconi bizonytalannak tűnik a kínai befektetők ajánlatát illetően.

Amint arról a Corriere della Sera beszámolt, körülbelül 6-8 hetes türelmi időt kért a Milan elnöke, hogy nyugodtan meghozhassa döntését. A Galatioto Sports Partners által koordinált tárgyalások jelenlegi állás szerint a klub részvényeinek 70%-át érintik, ezekért nagyságrendileg 400 millió eurót fizetne a kínai befektetőcsoport. A tárgyalások már előrehaladott állapotban vannak, ugyanakkor a Milan elnökének komoly aggályai vannak annak kapcsán, hogy a klubot idegen kezekbe juttassa-e.

A jelentések szerint kétségeit a közelmúltban megosztotta néhány magántanácsadójával is, amelyek kiszivárogtak a sajtó munkatársai számára is. A lapok szerint könnyen elképzelhető, hogy a Taechaubol-saga után a Milan egy újabb hosszan tartó és szövevényes tárgyalássorozatba bocsátkozik a kínaiakkal.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

35 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Adja át a klubot a lányának állítsanak fel egy új vezetoseget hatarozzanak meg egy új irányt és keressenek befektetoket pl az államokban. Ilyen kínai indonéz szerencse lovagokra nincs szükség a SerieA-ban.
  Thohir már menekül az interbol óriási nagy deficitet termelt. Tisztára mosta a szennyest és már lépne is lassan. Erre nem hogy Milánó másik felén nincs szükség hanem sehol a futballban

   • Mi vagy te gazdasági tanácsadó? Természetesen minden úgy van ahogy írod, mert te aztán igazán bennfentes vagy. Valószínű, hülyék az Inter vezetői, ahogy Atletico Madridé és az M City arabjai is. Fránya ázsiai milliárdosok, de kár, hogy nem a Juvéhoz mennek. Ez a juve sem egyből termelte a pénzt, sőt nem hinném, hogy most is akkora nagy plusszal zárnának BL nélkül, mert ugye, te most egy ilyen Intert emlegetsz deficitesként. Mind a Milan, mind az Inter plusszal zárta volna a szezont egy hasonló bl meneteléssel, mint ahogy azt a Juve tette. Azaz komoly befektetéssel, igenis helyre lehet tenni a gazdasági mérleget, ha ezt kiegészítenék egy saját stadionnal, el is tűnne a jelenlegi különbség gazdaságilag. Ennek a Juvénak éppen ez a két tényező a jelenlegi előnye. Játékoskeret, saját stadion. Ezt a két dolgot befektetőkkel, pár év alatt orvosolni lehet, ehhez meg Kínai, arab tököm tudja befektetők pénze tökéletes lehet. Szóval fáraszd a hülyeségeiddel a saját szurkoló társaidat a egy Juvés fórumon, mert kissé uncsi vagy már, te pozitívat a Milannal kapcsolatban nem tudsz írni, sem jelent sem jövőképet.

     • Savanyú a szőlő..
      Berlusconi ne gondolkodjon,mert az ő hihhetetlen gondolkodása miatt került ide a csapat(történelme egyik legnagyobb gödrébe) és van még lejjebb,ha az elnök úron múlik.
      Jöjjenek a Kínaiak és vigyék az egészet, a foci már nem ezen múlik, senkit se zavarna,ha nem Berlusconi ülne a páholyban,hanem Yan CSung Lí.
      Az Inter szarul csinálta de jövőre így is egy komoly bajnokesélyes keretük lehet Traoreval és Banegával..

    • Ezt most nekem akartad írni? 😀
     Egyáltalán nem írtam semmi gazdaságit.. Pedig tudnék azt is…
     Pl. Ott van Berlusconi és Barbara elképzelése! Ők nem eladni akarják a klubbot, hanem befektetőt keresnek.
     Hogy miért!?
     Mert egy 3-400milliós tőkeinjekció azonnal a deficit csökkentésére és átigazolásokra fordítható. Míg egy eladás esetén Berlu gazdagodik 7-800millióval, de ő már egy idegen klubba azt be nem fekteti. Kérdés az új tulajnak lesz-e még 3-400milliója a felhalmozott adóság rendezésre, majd még 2-300 igazolásokra!?

     Nos Mata épp ezt írta! Tohir ebbe bukik bele.. Megvette részesedést,majd adósságtörlesztés, de befektetni egyre kevesebbet tud. Bizony kell az ázsiai pénz! De nem biztos, hogy a klub eladásával! Jöjjön az Emirates, a Huawei, a Toyo, és még nagyon sok befektető.

     Berlusconi saját vagyona kb. 11millió Dollár így ő is elég tőkeerős még most is! Nagyobb hátrány, hogy túl sok az ellensége.

     Személy szerint én még negatívat talán soha nem írtam a csapatunkra.

    • Így van öcsike gazdasági tanácsadó vagyok ebbe bele trafáltál.

     De h egy kis fényt gyújtsak a kobakodba a Man.City arabjai egy teljesen más ország teljesen más adózási rendszerébe tartoznak.Többek közt.Ahogyan az Atl Madrid is.Csaka tisztán látás végett ami a matracosokat illeti.A kínai Wang Jianlin vagyonát 25 milliárd Euróra becsülik,( 39. leggazdagabb ember ezzel a világon) ehhez képes az a 45 millió Euró, amelyért megszerezte a matracosok klubrészvényeinek 20 %-át(!!!) aprópénznek nevezhető. Így a kínai tulajdonos belépésével a klub részvényesi összetétele így változott: Miguel Ángel Gil Marín(SPANYOL) 52 %, Enrique Cerezo(SPANYOL) és Wang Jianlin 20-20 %, Gil Marín család további tagjai 5% és további befektetők 3 %A Man City arabjai euro milliárdokat pumpáltak bele a klubba,akkor mikor nem volt még pénzügyi fair play.Ennek lényegét most nem ecsetelem neked mert egyrészt hosszú lenne másrészt több mint valószínű h nem értenéd.Ellenben h az Inter példájánál maradjunk ők már kaptak egy figyelmeztetést a szövetség részéről h hozzák helyre a bevétel és kiadási oldalukat. Thohir a 2010 óta felgyülemlett adósságot rendezte ugyan de közel 300milliós deficitet is generált.Ergo 19-re lapot kért.Úgy fest nem jött be.Thohir nem véletlenül kacsingat kisebb PL klubok felé de pl egy W.Bromnál már rácsapták azt ajtót.Most a Swensea nél próbálkozik.Úgy h közbe tulajdonrészéből bizonyos %-ot az Interből értékesíteni akar.A Juventust felesleges felhoznod mert a 2016-os bevételi kiadási mutatók majd csak 2017-től lesz esedékes.Egyelőre most a 2015-ös bevételei az iránymutatóak.Amelyek 350millió euro körül van. Az h az inter jövőre bajnokesélyes lenne eléggé kétséges ugyanis most már több értékes játékosuktól is vélhetően meg kell vállni.Pl Hanadanovic valamint Icardi eladása is terítéken van.A fránya ázsiai milliárdos szerencse lovagok jobb is h távol tartják magukat az olasz bajnoktól nem volt szükség rájuk régebben se a jelenben meg a jövőben meg pláne nem. A Juventus marad az olasz(!!) Agnelli család érdekeltségében.És jó is ez így.
     Tehát ezeket a klubok akarod összemosni bizonyos kínai befektetőkkel …Akiknek terviről ugyan semmit nem tudni ,(még) de a klub többségi részvényeire már most igényt tartanak.Ezért hoztam fel élő példának az Intert ott ahol ázsiai többségi tulaj van h hogyan is sáfárkodik a klubjával mennyire is virágzó ez a házasság…
     Szóval pihenje egy kicsit miellőt habzó szájjal jössz ide acsarkodni

     • Igen okosnak érzed magad! Én továbbra is tartom amit mondtam.
      Egy tőkeerős befektető csoport (Thohir nem egyébként), gond nélkül egyenesbe vághatná a Milant.
      Fair play ide-oda, minőségi igazolásokkal vissza lehet hozni a csapatot a Bl körforgásba. Ebbe talán belefér egy kis bünti is, igazságaz, hogy másképpen nem igen lehet rövid időn belül eredményt felmutatni. A bl szereplés plusz bevételeket generál, ahogy a sztárjátékosok is. Hosszútávon egy saját stadion felépitése további bevétel növekedést generálna. A stadion építés kölcségét nem nézi az uefa.

      Az a baj, hogy Berlu mellé kisrészvényes nem fogjönni, igy nincs nagyon más választás, amit most művelnek az nem jövőkép.

      Szóval beszélhetsz itt lenézően, sőt miattam pénzügy miniszter is lehetsz, nem hinném, hogy azok akik több milliárd vagyont kezelnek, hülyébbek lennének nálunk. Úgy gondolom, Berlu nem akar már költeni, eladni sem akarja olcsobban amire ö tartsa a klubot, a klub ezért van slamasztikában. Nem pedig azért, mert nem értenének hozzá.
      Nekünk szurkolóknak, a klubnak mindenképpen az lenne a jó, ha Berlu beadná a derekát, engedne az árból, a követeléseiből és a klub olyan gazdához kerülne, aki pénzt nem sajnálva épitené újra a klubbot. Zsíros szponzori szerződésekket hozhatnak magukkal.

 2. Azért ez meglehetősen felemás történet véleményem alapján.
  Egyrészt ha megvizsgáljuk Silvio politikai irányelveinek szerinti külkapcsolati nyitásait, ugye egyértelműen Amerika-barát volt mindig is, amellyel néha már-már konkrét összetűzésbe került más Európai Unió tagállammal. Tehát rengeteg kapsolattal rendelkezik, s nem csak politikai értelmezésben, hanem általánosságba véve is kifejezetten nagy kapcsolati rendszert tudott kiépíteni az “újvilágban”.
  Na és most itt van a kontraszt ugye…. A labdarúgást tekintve meg Ázsiában próbál befektető csoportokat, konszorciumokat szerezni.Kína hatalmas pénzt öl bele a labdarúgásba, s azért az elmúlt években eleve átalakuláson megy keresztül a kínai labdarúgás, s annak a háttér rendszere is. De! Én ha valamivel nem vagyok elégedett, akkor az az, hogy Silvio, még mindig koordinálni kívánja a dolgokat úgy a klubunknál, hogy ráadásul pénzt meg nem akar befektetni, csak kivenni. Ez a megalomániás kurvapecér egyszerűen nem bír meglenni a rivaldafény nélkül. Hiszen ne feledjük el, a Fininvesztnek mi is a fő profilja. A média!!! Ez kell neki, hírek, és hogy minden nap róla cikkezzenek az újságok, hiszen ezzel próbálja meg ellensúlyozni hogy politikailag,és pénzügyileg lecsengett már teljesen!

  Na most ezek az Ázsiaiak nagyon kockázatot hordoznak már önmagukban! Nem kell messzire mennünk, csak nézzük meg a városi riválisnál mi a helyzet a portán. Erick papa szórta a pénzt, mint bolond a lisztet, a klubot elég kellemetlen anyagi helyzet szélére sodortatva, s már mikor ég a talpa alatt a talaj, hirtelen ki szeretne már ugrani a tuti olasz melóból 🙂 No Comment Thorir! Ezek a mágnások jönnek a semmiből, s hirtelen megtudják vásárolni a klubot!
  De gyerekek egy valamit nem szabad elfeledni! Idő kérdése minden! Ahogy feltudnak ezek bukkanni, úgy el is tudnak tűnni a süllyesztőben.
  Persze ilyenkor jön a kérdés, hogy időlegesen is jól lehet járni ilyen szerződésekkel, ilyen ideiglenes “górékkal”, mert hát túlélésért kell küzdenünk.
  Erre az a válaszom, hogy tény és való az, hogy túlélésért kell sajnos küzdenünk, de nem szabad rögtön fejest ugrani az első kútba! Ázsia, s főleg Kína nagyon kényes, és érzékeny terep ha pénzről van szó. A befektetőket illetően értve. Tudom jöhet a duma hogy az Atletico Madridból is van része a kínaiaknak, meg a Cityből, meg az arabokból is. De! Az anyagi biztonságot nagyobb eséllyel várom egy Európai, vagy egy Amerikai befektetőtől mint egy a kínaiaktól!

   • Csak annyit fűznék hozzá, hogy Thohir eleve nem volt az a extrém dúsgazdag kategória! Mr Bee kb ez a kategória.
    Akiket te említettél mindenképpen más kategóriába tartoznak véleményem szerint. És bízom benne, hogy a Milan után érdeklődő csoport tagjai is! Természetesen a tehetőségük erőteljesen befolyásolja a megítélésüket(részünkről) szerintem.
    Thohir milyen kiemelt szponzorokat hozott eddig az Interhez?
    Mert ahogy a az arabok odavitték az Etihadot a Cityhez(ez csak egy példa), úgy a kínaiak is ide tudják hozni a saját “kis hülyeségeiket”.
    De egyébként én még Thohirt sem írnám, le, nem könnyű a helyzete, ahogy a Milan új tulajdonosainak sem lenne az, mindegy hogy Kínai, Amerikai, vagy Olasz!!!

 3. Berlusconi 80 éves! Valószínűleg nem fog szezon végén 100 milliót befektetni a csapatba. A gond ezzel az, hogy a jelenlegi keret megerősítése nélkül az Európai porond szinte elérhetetlen, ami magával hordozza a pénzek kiesését. Ha belekerülünk egy ilyen spirálba akkor 1-2 év múlva nemhogy 650-700 milliót nem fognak ajánlani a klubbért de még csak 450-500 milliót is alig. Tehát az öreg vagy eldönti, hogy húz egy ravaszat és befektet ami persze nem 100% , hogy rövid időn belül hasznot hoz vagy eladja jelenlegi piaci áron. Korából adódóan nem biztos, hogy megéri neki várni 3-4 évet amíg a befektetett tőke meghozná a sikert a csapatnak! Az meg, hogy miért is Kelet felől vár vásárlót?? Természetesen azért, mert ez a 700 millió is a jelen piaci körülmények között túl van egy ,, kicsit” árazva amit egy nyugati befektető sem fog megfizetni! FORZA MILAN!!

 4. Az Öreg túl van már a fénykorán minden értelemben. De ő a tulaj, ő hozhatja meg a döntést, ami, valljuk meg, nem könnyű. Ha eladja a többségi tulajdont, akkor már kívülálló lesz. (Egyszer úgy járhat, mint Détári a Fradi pályán- nem ismerik fel, nem engedik be, és nem tehet ellene már semmit) Nehezen válik meg az ő “Drágaságától”. Ehhez idő kell, fájdalmas lesz neki, meg kell érteni.
  Viszont az áru “romlik”, értéke csökken.

 5. Talán Berlu egyszer úgy ébred, hogy belátja, tényleg el kell adnia a klubot; és minél előbb, annál jobb…

  Nem szeretem a kínaiakat, így nem örülnék neki, ha kínai lenne a tulaj, de…
  De egyrészről – meglátásom szerint – Kína a belátható jövőben (10-20 év) a világ vezető (pénzügyi) hatalma lesz/marad, így kis szerencsével Szeretett Klubunk is jó kezekben lehet. Másrészről meg én nem látok semmilyen biztosítékot arra, hogy egy olasz/európai/amerikai/stb befektető ne mosná ki alaposan a feketén szerzett pénzét, és ezután ne lépne le, mint rosszlány a sezlonyról…

  Jöjjön az új tulaj, legyen egy tiszta, szakmai alapokon is nyugvó koncepciója, vállaljon biztosítékot arra, hogy be is váltja az ígéreteit, és akár legyen az adásvételi szerződésben egy töredékárra szóló visszavásárlási opció, amennyiben nem váltja be a vállalásait!

 6. Azt valaki elmagyarazza nekem plz, hogy ha jon egy uj tulaj akkor abbol, hogy lesz BL mondjuk 5ev mulva? Most tegyuk fel jon Mr.Bee es megveszi x szazalekat. Akkor az a penz Berlu-e. Az nem egy a csapatba invesztalhato penz. Illetve tegyuk fel, hogy Berlu betolja a csapatba. Na ekkor ott allunk, mondjuk beletolt megint 100-200 misit, de ott az ffp. Ha megnezik a mutatoinkat akkor szepen eltiltanak minket, es ugrott a BL. Szal itt van egy kis homaly a fejemben. Szal ha effektive nem lesz uj sponzor akkor ilyet lehet, hogy Berlu azt mondja, hogy na akkor 200misit beletol a csapatba vallalja, hogy nem indulhat a EL/BL-ben, de majd ha lejar a bunti akkor majd ez megterul, mert legalabb lesz egy eros jatekos allomany?

  • Odáig igaz, hogy a klub részvényeiért kifizetett összeg, nem a klub kasszájába, hanem a részvények előző tulajdonosának zsebébe vándorol. Viszont, lehet csak én vagyok ilyen naiv, de úgy gondolom, akik 700 milliót szánnak egy a jelenlegi állapotában nem éppen gazdaságosan működő klubra(vállalkozásra), ott megvannak a tervek, az anyagi háttér ahhoz, hogy a befektetett pénz nem ablakon kidobott pénz legyen. Új szponzorokkal, partnerekkel nem lehetetlen küldetés.
   700 millával nem szoktak csak úgy dobálózni.

   A mai hírekben már lehetett is olvasni, a terveikről és, hogy hogyan szeretnék a klubot a helyes útra terelni.

 7. Amit Ettore kolléga írt az elég hasonlatos az én meglátásaimhoz is. A szerződést úgy kell megvésni,hogy feketén-fehéren legyen benn mi az elvárás a befektetőtől. Pl. : 3 éven belül folyamatosan legyen a csapatba pumpálva 300 millió épüljön új stadion 5 éven belül – legyen EL v. BL 3 éven belül ilyesmi…világos minden nyelven érthető üzleti tervet kell aláíratni,mert ugye a MILAN az egy értékcikk egy Brand tehát invesztálni kell bele,hogy lehessen kivenni belőle… Innentől kezdve pedig olyan mindegy hogy USA,kínai vagy épp egy fekete akfrikai a tulaj…A szerződés az szerződés…és igen belekell tenni egy záradékot,hogy amennyiben nem úgy történik valami ahogyan az a szerződésbe lett foglalva úgy legyen vmi szotyi összegű visszavásárlási összeg…. Ennyi !!!

  • Ha Berlusconi az egész Milant eladja, akkor az Általatok felvázolt ötlet nonszensz. Ha Te kinéznél egy házat 30 millióért, mit szólnál ahhoz, ha a tulaj odaállna eléd egy olyan adásvételi szerződéstervezettel, hogy a vételtől számított 6 hónapon belül köteles vagy kékre festeni a falakat, padlófűtést kiépíteni, 3 éven belül pedig 2 milliót költeni a kertre? Gondolom, elhajtanád a búsba.

   Az esetleg lehetséges, hogy Berlusconi olyan feltétellel ad a Milanból RÉSZESEDÉST – ésszerűen 50% körüli tulajdoni hányadot – egy vagy több befektetőnek, hogy annak meghatározott összegű, arányú vagy ideig tartó tőkeinjekciót kell bizonyos területekre (utánpótlás, stadionprojekt, mercato stb.) pumpálnia. Olyasmi konstrukció lenne ez, mint a Forma-1-ben, amikor egy kisebb csapathoz azáltal tud egy versenyző csatlakozni, hogy áll mögötte néhány tőkeerős szponzor, amely így gyakorlatilag a versenyzőn keresztül finanszírozza a csapatot.

 8. Sajnálom, de úgy érzem sokan elrugaszkodtak a valóságtól és beálltak Silvio álomvilágába 🙁 Ki ne találja már nekem valaki, hogy veszek egy kocsit 1 millióért és a volt tulaj kötelez engem majd arra, hogy költsek a gépjárműre még fél milliót a vásárlás után! Semmi köze nincs hozzá! Amennyiben megvásárolja azt tesz vele amit akar, mivel az ő tulajdona!!

  • Te ülsz háttal,mert ez nem autó hanem brand amit építeni kell….és vannak ilyen záradékok hidd el sport klubboknál főleg….különben akár csak az üzleti világban lehetnének visszaélések is.. Pl.: Megvetetem vkivel az Intert,de mivel Milan szurkoló vagyok ezért a primaverát játszatom és eladom az összes sztárt..majd miután kiesett utána eladom 1euroért vkinek…. blőd a példa de megtörténhetne…minden ilyen jellegű eladásnál van záradék….

   • Teljesen mindegy, hogy autó, brand, vagy narancs. Ha eladod, akkor eladod, nincs semmi közöd már hozzá. Az általad felvázolt blőd példád bármikor megtörténhet, ha találsz egy olyan hülyét, aki a több szám M EUR veszteséget finanszírozza ehhez 🙂 Arról nem beszélve, hogy egy Milan szurkoló szerintem akar egy rendes Intert a bajnokságba, amit megverhet, aki legyőzhet – gyerekek ellen nem dicsőség győzni! 🙂

    Amiről te beszélsz, az a befektetés, rész-eladás esetén elképzelhető.
    Ráadásul egy ilyen rész-eladási projektben pont, hogy a vevő köthet ki záradékokat (milyen feltételek esetén valósulnak meg az egyes tranzakciók, esetleg további rész-eladások), ugyanis ő adja a pénzt, ő kockáztat.

    Arról már végképp ne ejtsünk szót, hogy amúgy mennyire lennék abban a helyzetben, hogy feltételeket szabjunk, ugyanis annyira sajnos nem kapkodnak a Milanért 🙁

 9. Kár itt a sok bla bla bla….addig még Berlusnak van része itt (tök mindegy mennyi) addig itt nem lesz csapat. Lánya kb ugyanaz lesz mint az apja. Alma nem esik messze a fájától. és apu a háttérből madzagon fogja a lányát rángatni. Itt teljesen új vezetés kell és tulaj. Takarodhat a Berlu family a kopasszal együtt. Mindenki de úgy, hogy nyoma ne legyen hogy ők itt valaha is jártak. A gyökereket ki kell irtani ahhoz, hogy itt újra csapat legyen!!!

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS