2022. december 05., hétfő

Többet fizetett a Milan a nyári érkezőkért – kimutatás

-

Nyilvánosságra hozták a Milan pénzügyi kimutatásait a tavalyi évről, amely alapján a klub több játékost is drágábban vásárolt meg a nyári átigazolási időszakban.

A Milan körülbelül 89 millió eurós veszteséggel zárta a tavalyi esztendőt, és az azt megelőző évhez képest csökkentek a bevételek, a televíziós jogdíjakból származó jövedelem, a mérkőzésenkénti átlagnézőszám, ezzel szemben nőtt a játékosok fizetése valamint a szponzori bevétel.

A CalcioFinanza szerint a rossoneri 2015 nyarán 6 játékosért is több pénzt fizetett az adminisztrációs költségek illetve az ügynökök jutaléka miatt. Eddig ezt nem hozták nyilvánosságra, ugyanis ezek nem a játékost értékesítő klubokat illetik. A legszembetűnőbb Rodrigo Ely és José Mauri esete, ugyanis a Milan előbbiért 8 millió eurót, utóbbiért pedig 4 millió eurót fizetett. Továbbá Luiz Adrianót, Carlos Baccát, Alessio Romagnolit és Andrea Bertolaccit is drágábban vásárolta meg a klub.

JÁTÉKOS ELŐZŐ KLUB EREDETI KÖLTSÉG VALÓS KÖLTSÉG
Rodrigo Ely Avellino 8 millió €
Andrea Bertolacci AS Roma 20 millió € 21 millió €
Alessio Romagnoli AS Roma 25 millió € 25,2 millió €
José Mauri Parma 4 millió €
Carlos Bacca Sevilla 30 millió € 32,2 millió €
Luiz Adriano Shakhtar D. 8 millió € 14 millió €

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

7 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. ” A Milan több helyen is tárgyalt pénzügyi mérlegére pillantva az jut eszünkbe, hogy ha a klub indulni akar az EL-ben, akkor mégis hogyan szándékozik megfelelni az UEFA pénzügyi fair play előírásainak?

  A megelőző három évben összesen 30 milliós veszteség a megengedett, csakhogy a Milan az elmúlt három év alatt már majdnem 200 millió mínuszt szedett össze… ”

  forrás : Il Nostro Calcio

  Akkor ez most, miként is hathat az EL indulásra? :/

 2. Ugyan, hát növelni kell a bevételt: Berlu milliós nagyságrendűre emeli az egyik szektor bérletárait, aztán felvásárolja mind. Ennyi 🙂

  A komoly része: egyik hónapban arról van szó, hogy csökkentek a fizetése, a másikban arról, hogy növekedtek… (Ősszel/télen csökkentettük a létszámot, ill. 1-2 játékos fizetését, pl.: Mexes; most meg megint növekedtek a fizuk?)

 3. Mivel Bee uzlet nem jot ossze ezert ha jol emlekszem 50 milliot kapott Berlusconi mint foglalo mivel Bee nem utalt hataridore…es mivel a hataridot sokszor modositottak lehet meg jot az 50en felul modositasi dijkent par milla…. szovla ugy mar nem olyan siralmas a merleg.

 4. Kb. egy évvel ezelőtt írtak arról, hogy a Parmától többen távozhatnak, így Mauri is, akinek élő szerződése volt az akkor még “élő” klubbal – logikusan tehát átigazolási díj ellenében távozhatott volna onnan. 2015 júniusában azonban hivatalosan is csődbe ment a Parma. Mivel a Maurival szerződésben álló Parma fizetésképtelenné vált, így a sárga-kék klub – mivel nem tudott fizetni Maurinak (sem) – gyakorlatilag szerződést szegett. Elvileg ilyenkor a játékos a szerződést rendkívüli felmondással megszüntetheti. A Milan szempontjából itt az a lényeg, hogy Mauri – legalábbis valószínűleg – szabadügynökké, szabadon igazolhatóvá vált.

  Először arról volt szó, hogy Mauri a Milanhoz kerülhet, majd felmerült érdeklődőként a Fiorentina is. Végül a Milan lett a befutó, de az érdekesség, hogy mindenhol ingyenes transzferről szóltak a hírek. Ez annál inkább így lehetett, mivel 2015 nyarán a Parma valamennyi eligazoló játékosa ingyen távozott.

  Hogy bizonyos esetben nem egyértelmű, hogy mennyi volt a teljes összege a transzfernek (beleszámolják-e a bónuszokat, esetleg a részleteket, az ügynöki díjakat, a “zsebbe” kerülő pénzeket, a játékos fizetését stb.-t), előfordul. De hogy majdnem egy évvel később derüljön ki – mert a Milan hivatalos közleménye 2015 júliusában csak arról számolt be, hogy Mauri kontraktusa 2019-ig szól -, hogy volt pénzmozgás is, ráadásul eléggé jelentős – igencsak érdekes. Az ingyenes transzfer meg a 4 millió eurós költség között mindenesetre igen jelentős különbség van. Reméljük, hogy nem arról volt szó, hogy a Mauri-transzfer mindenhol ingyenesként futott, és a könyvelésben meg más szerepelt. Még csak az kellene a Milannak.

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS