2022. november 30., szerda

Hamarosan kínai kezekbe kerülhet a Milan

-

Előrehaladott tárgyalások folynak Silvio Berlusconi és egy kínai konzorcium között a Milan részvényeinek eladásáról – állítja a Corriere dello Sport.

Az ügylet mögött egy kínai befektetőcsoport áll, közvetítőként pedig az olasz származású, de amerikai üzletember Salvatore Galatioto, aki több nagy amerikai csapat pl. a Golden State Warriors tulajdonosváltásában is részt vett.

A Corriere dello Sport pénteken arról számolt be, hogy Silvio Berlusconi tárgyal a klub 70 százalékának eladásáról. Az olasz napilap szerint állítólag Kína hatodik leggazdagabb emberének kezébe kerülhet a klub. Berlusconi a Milan részvényeinek 70 százalékától most, a fennmaradó 30 százaléktól pedig a következő szezon végén válna meg.

A tárgyalások előrehaladott stádiumban járnak és akár már a jövő héten pont kerülhet az ügy végére.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

13 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Én attól félek a legjobban, hogy ez még igaz is lehet, szépen haladnak a tárgyalások, valóban komoly közvetítő és vevő van, már-már aláírják a papírokat és akkor Berlu feláll az asztaltól és könnyes szemmel közli hogy a Milan a mindene, Ő ez elmúlt 30 évben mindent megtett ezért a csapatért és most is véghezviszi a nagy álmát, egy fiatal olasz csapatot akar építeni Brocchi-val az élen, ezért a szíve nem engedte meg hogy ebbe az üzletbe belemenjen.

 2. Én ismerek egy viccet, melyet engedjétek meg, hogy leírjak nektek kedves hozzászólók 🙂

  A cím:Gazdasági stratégiák két tehénnel !

  Hagyományos (konzervatív) gazdaság:
  Van két tehened. Az egyiket eladod, és az árából veszel egy bikát. Az állatállományod gyarapodik, a jövedelméből nyugdíjba mész.

  Indiai gazdaság:
  Van két tehened. Szentként tiszteled őket.

  Pakisztáni gazdaság:
  Egyetlen tehened sincs. Bejelented, hogy igényt tartasz az indiai tehenekre. Felszólítod a világot, hogy nyújtson segítséget: az USA adjon pénzt, Kína katonailag segítsen, Nagy-Britannia adjon harci gépeket, Olaszország ipari berendezéseket, Németország technológiát, Franciaország tengeralattjárókat, Svájc nyújtson kedvezményes hiteleket, Oroszország szállítson gyógyszert, Japán pedig gyártósorokat – mindezt ingyen. A kapott támogatásokból megveszed az indiai teheneket, majd deklarálod, hogy a világ kizsákmányol téged.

  Amerikai gazdaság:
  Van két tehened. Az egyiket eladod, a másikat pedig arra kényszeríted, hogy 4 tehén helyett tejeljen. Megdöbbensz, amikor a tehén váratlanul elpusztul. Az esetet ráfogod egy olyan országra, amelyiknek van tehene, és azokat természetes körülmények között tartja. Bejelented, hogy az ország veszélyt jelent az emberiségre. A világ megvédése érdekében megtámadod az illető országot és elkobzod a teheneit.

  Francia gazdaság:
  Van két tehened. Sztrájkolsz, mert három tehenet akarsz.

  Német gazdaság:
  Van két tehened. Továbbfejleszted őket, így 100 évig élnek, havonta csak egyszer esznek és megfejik önmagukat.

  Angol gazdaság:
  Van két tehened. Mindkettő kerge.

  Olasz gazdaság:
  Van két tehened, csak nem tudod, hogy hol vannak. Elmész sziesztázni.

  Svájci gazdaság:
  Van 5.000 tehened, de egyik sem a tied. Másokkal fizettetsz a megőrzésükért.

  Japán gazdaság:
  Van két tehened. Átalakítod őket, így az eredeti méret 1/10-ére csökkennek és hússzor több tejet adnak, mint a normál méretű tehenek. Ezután cuki kis rajzfilmfigurákat készítesz róluk, és Cowkimon néven az egész világon árusítod őket.

  Orosz gazdaság:
  Van két tehened. Megszámolod őket, és azt tapasztalod, hogy öten vannak. Újra megszámolod, ekkor 72 tehén az eredmény. Megint megszámolod, most 17 tehenet találsz. Feladod és kinyitsz egy újabb üveg vodkát.

  Nigériai gazdaság:
  Van két tehened. Az egyiket megeszed, majd bejelented, hogy ellopták. A rendőrség megkezdi a nyomozást, és 100 km sugarú körön belül mindenkit
  letartóztat. Addig kínozza őket, amíg valaki be nem ismeri, hogy ő lopta el a tehenet. A rendőrség büntetésül minden letartóztatott személytől elkoboz 1-1 tehenet. Így most te visszakaptad a tehenedet, a rendőrségnek pedig van egy új tehénfarmja.

  Magyar gazdaság:
  Van az államnak két tehene. A felelős vezető a tejet hazaviszi, majd bebizonyítja, hogy a teheneket privatizálni kell, hiszen az üzletág ráfizetéses. Elhatározzák a tehenek jelképes összegért történő eladását, majd meghirdetik a helyi újságban, amely egypéldányos és csak a vezetőnek jár. A vezető megpályázza a marhatendert, és csodák csodája meg is nyeri. Rögtön tart egy sajtótájékoztatót, hogy a részéről mekkora áldozat a vállára venni ezt a két gyengén működő tehenet. Ezután politikai pályára lép, és ilyen módon az eredeti két marhával maga köré gyűjt még egy csomó marhát.

 3. Egyébként szerintem Berlusconi jól csinálja. Nyilván nem kommunikálja ki a külvilág felé, de ő már réges-régen eldöntötte, hogy eladja a Milant. Csak kivár. Bee egy esély volt, lehet Ő táncolt vissza, lehet Berlusconi, nem tudni pontosan. Most tárgyal a kínaiakkal, de az világos, hogy meg akar válni a klubtól, elég volt a játszadozásból, a FFP miatt is bajban lennénk, tudja hogy nem tud annyi tőkét fektetni a klubba, de ugyanakkor Ő is jól akar kiszállni a bizniszből (természetes). Viszont én azt is elhiszem, hogy a megfelelő ajánlatra vár, nem akarja az utolsó kínai pénzes maffiózónak eladni a klubot, mert még mindig szívügye. Nem tehetünk mást, csak reménykedhetünk hogy most tényleg minden összejön. Ennek a csapatnak pénz kell, nagyon sok pénz, ezt csak egy új tulajdonos tudná megadni.

 4. A Sky megerősítette, hogy előrehaladott stádiumban vannak a tárgyalások a klub értékesítéséről a kínai konzorciummal. Az egyetlen akadály, hogy Berlusconi 1 milliárd euróra becsüli a klub teljes értékét, míg a befektetői csoport ajánlata 650 millió euró.

  350 millió euró a nézetek közötti különbség, azért az nem kevés.

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS