2022. november 29., kedd

Mihajlovic szerint a döntetlen igazságosabb lett volna

-

Sinisa Mihajlovic, a Milan vezetőedzője nyilatkozott a Juventus elleni vereség után. A szerb szakvezető úgy véli, hogy csapata nem érdemelt vereséget és egy esetleges döntetlen sokkal igazságosabb eredmény lett volna. Mihajlovic elégedett volt a játékosok hozzáállásával és teljesítményével egyaránt.

“Nem érdemeltünk vereséget, legalább egy döntetlen kijárt volna. Mérgesek lehetünk az eredmény miatt, de emelt fővel távoztunk a mérkőzésről. Remek hozzáállással küzdöttünk és 70 percen keresztül partiban voltunk a Juventusszal, ami önbizalom szempontjából egy lökést adhat számunkra. Ugyanígy kell játszanunk a nálunk gyengébb csapatok ellen is. Egyes játékosok az utolsó 15-20 percre nagyon elfáradtak, de előtte rengeteg helyzetet alakítottunk ki. Buffon lenyűgöző védéseket mutatott be. Egy furcsa gólt kaptunk, de a teljesítményünk miatt boldog vagyok, és remélem a következő mérkőzésekre is fenntartjuk ezt a hozzáállást.”

“Sajnálom az elnököt, hogy nem tudtunk győzni, nem tudom mit fog ezután mondani. Az edzőtáborozás hasznos volt, több fennálló problémát is megoldottunk. A mi problémánk fejben volt. Most olyan mérkőzések következnek, amelyeket könnyedén megnyerhetünk ha úgy játszunk, ahogy a Juventus ellen.”

“Sokat beszéltünk és arra jutottunk, hogy pszichológiai probléma van. Nem minden probléma oldható meg edzéssel és elkötelezettséggel. A motiváció és a jó hozzáállás nagyban függ a játékos gondolkodásmódjától. Megtettem mindent, hogy ösztönözzem a játékosaimat erre a szezonra. Balotelli? Ő volt a legveszélyesebb játékosunk, Marchisióra és Bonuccira is nagy nyomást helyezett. Ez az egyetlen módja, ahogy a Juventus ellen lehet játszani. Bacca az a fajta játékos, aki mindig a megfelelő helyzetet keresi. Mindig a pályán volt és sok gólt lőtt. Ha majd javul az összjáték, akkor több labdát fog kapni.”

“Azonban Buffon védéseit se felejtsük el, melyek nagyban hozzájárultak a Juventus eredményéhez. Ennek ellenére a teljesítményünk számomra önbizalmat adott, de az elmúlt időszakban nem mindig sikerült ilyen keményen játszanunk. A bajnokságban nem véletlenül a Juventus az első. Ha úgy játszunk, ahogy ma, akkor megnyerhetjük a kupadöntőt. Ne felejtsük el, hogy az egy egymérkőzéses párharc lesz. A tabellán muszáj legalább a 6. helyen végeznünk, különben teljes kudarc lenne. Boateng? Jól játszott, amikor becseréltem. Ő a másik, aki nem sok játéklehetőséget kapott annak ellenére, hogy keményen edzett. Neki mindig jó a hozzáállása és karaktert ad a csapatnak. Ha tovább folytatja ezt, akkor több játéklehetőséget fog kapni. A 70. percig mi voltuk a jobb csapat. Aztán alkalmaztunk néhány változást és máris ők lettek a jobbak. Különösen nagy figyelmet kell fordítanunk az Olasz kupa döntőjére. Senki sem engedheti meg magának, hogy félvállról vegye, különösen mi nem. Kíváncsian várom, hogy teljesítünk a Sampdoria elleni mérkőzésen.”

“Jól felkészültünk a mérkőzésre, de nehéz kommentálni, hogy mi történt azokban a kiélezett helyzetekben. Vesztettünk, pedig nem érdemeltük ezt. Nem volt szerencsénk ebben a szezonban. Azonban benne van egy kis elégedettség is, hiszen büszkén játszottunk és emelt fővel távoztuk a Juve elleni mérkőzésről. Buffon hihetetlenül védett. Egy kisebb csapat ellen már hamar győztünk volna. Megmutattuk, hogy bárkivel partiban vagyunk, de még mindig van min fejlődni, ha nálunk egy gyengébb csapat ellen játszunk.”

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

14 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Szerintem is döntetlent érdemeltünk volna, de valahogy amikor nem megy a szekér szerencsénk sincs. Hihetetlen volt Buffon mit művelt.
  Mihály megint nem volt elég tökös hogy lehozza Bacca-t. Bonaventurának is pihenésre van szüksége, kiégett egy csel sem jön össze neki.
  Balotelli most odatette magát de meddig tart ez nála? 2-3 meccs? Utána megint lötyög és fetreng a pályán.Nincs veszítenivalónk játszatni kell a következő meccseken lássuk kitart a lelkesedése? Ha igen maradjon ha nem menjen végleg.
  Nekem Montolivo, Abate, Kucka, Antonelli és L.Adriano hozzáállása nagyon tetszik. Nem top játékosok de szívvel és alázattal küzdenek.

  • Egyetértek veled! Én még sorolnék pár játékost akikre nagyon is lehetne építeni, de nem is ez a fontos. A cseréid szerintem jogosak lettek volna. Honda védekezésben elég jól kimerült, de ha választhattam volna én is Bonaventurát és Bacca-t hoztam volna le és még csak tökösnek se mondanám magam, mert középpályást hoztam volna és 4-3-1-2-ben Adriano és Balo mögött Honda. 3 középpályással stabilizálni a játékot, majd ha Honda kevés támadásban, még mindig tudok 1et cserélni.

  • Ebben a szezonban Balotelli talán nemis kapott 2-3 meccset egymás után hogy azt mondhassuk hogy 2-3 meccsen jól játszik és aztán csak lötyög és fetreng…az hogy 5 vagy 15 percet az nem elég ahoz hogy mutasson valamit, Bacca is szokszor láthatatlan…nem vagyok “Balotellis” de szerintem ha anyi percet kapott volna mint Bacca, mutatott volna anyit mint Bacca….
   És lehet hogy Monti szívvel játszik, de a cserepadra sem raknám, sajnos jelenleg az AC kapitánya…lassú, veszélytelen, nem tud irányítani…Kucka fényévekre van Montolivo-tól…

   • Igen ez jogos nem kapott a sérülése óta 2-3 teljes meccset, előtte viszont nagyon is sok lehetőséget kapott már, beszélek korábbi szezonokról és sajnos nem élt vele. Egyébként én is megadnám neki mint írtam az utolsó utáni esélyt a szezon hátralevő részében játszatnám mivel nincs veszítenivalónk.
    Montolivo tényleg lassú de sokszor az az érzésem hogy egyszerűen nem mozognak a társak üres területre, nincs kit indítani és próbálja az optimális megoldást megtalálni a passzával de nincs optimális megoldás csak előre lehet bikázni vagy vissza Donnarumának… Nem vagyok szakértő de én sokszor ezt látom.

    • Az igaz hogy nagyon sokszor nem mozognak a társak az üres területre, nagyon sokszor Abate is szalad fel a labdával és nincs kinek adni, megálnak és várnak hogy majd az ellenfél játékosa elszalad és ott maradnak majd maguk…szánalmas banda, csak nem értem hogy Miháj ezt miert nem lássa…bedobásnál is sokszor nincs kinek bedobni…és a másik meg ha van is valaki akkor kint a szélen…az egész meccs arról szól hogy vagy felviszi a labdát Abate Hondával, aztán vissza passzolnak Montolivonak, majd Monti Alexnak vagy Romagnollinak, akik át dobják Antonellinek meg Bonaventuranak, aki leál cselezni 3 emberrel, vagy vissza dobjá megint hátra és onnan megint Abatenak vagy Hondanak akik majd beívelik a labdát ahol vár a labdára 2-3 Milan játékos 8 ellénfél játékosaival, és persze mozdulatlanul várnak hátha majd a fejükre esik a labda…

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS