2022. december 05., hétfő

Galliani: Balotelli maradni szeretne a Milanban

-

Adriano Galliani, a Milan vezérigazgatója a csapat helyzetéről nyilatkozott, továbbá Mario Balotelliről és Manuel Locatelliről is szót ejtett.

A piros-feketék a hatodik helyen állnak a bajnokságban és az utóbbi 5 mérkőzésükből mindössze 1-et tudtak megnyerni. A Milan ellenfele hétvégén a listavezető Juventus lesz.

“Négy mérkőzést játszottunk négy előttünk álló csapat ellen, legyőztük a Fiorentinát és az Intert, továbbá döntetlent játszottunk a Romával és a Napolival, de sok pontot hullajtottunk olyan csapatok ellen, amelyek mögöttünk vannak a tabellán. Tavaly pont az ellenkezője történt, vagyis gyengén játszottunk és pontokat veszítettünk a riválisok ellen. Mihajlovic? Mi választottuk őt és két éves szerződése van. Mindannyian mögötte állunk. A csapat határozottan Mihajlovic mellett áll. Harminc év után meg tudom állapítani, hogy a csapat mikor van az edző mellett, és mikor van ellene.” – mondta Galliani egy rendezvényen Milánóban.

“Balotelli? Ő jól van. Nagyon szeretne maradni a Milanban és remélem, hogy ezt bebizonyítja a pályán. Mario itt akar maradni, de azt mondtam neki, hogy az eddigi teljesítménye alapján ezt nem érdemli meg és meg kell győznie minket.”

Mint arról beszámoltunk, Riccardo Montolivo sérülésével és Andrea Bertolacci eltiltásával komoly fejtörést okoz Sinisa Mihajlovic számára a középpálya összeállítása, hiszen Juraj Kucka mellett José Mauri, Manuel Locatelli és Andrea Poli bevethető. Úgy tűnik, hogy a szerb edző Locatellinek fog lehetőséget adni.

“Nem lennék meglepődve, ha Locatelli debütálna a hétvégén. Montolivo megsérült, Bertolacci eltiltott, így az edzőnek Locatelli, Mauri és Poli között kell választania.” – tette hozzá.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

13 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. És eddig miért nem bizonyította be? Várja a nagy finisht, mondjuk utolsó fordulóban a nyolcvanadik perc környékén majd bebizonyítja hogy helye van a Milanban?
  Hagyjuk már… nem csak ő a ludas itt sok a kutyaütő de hogy közöttük Balo dobogós az biztos. Ráadásul neki még a tehetsége meg is volna ahhoz hogy kiváló játékos legyen csak agya nincs.

 2. Rendkívül korrekt nyilatkozat! Állandóan fikázza mindenki a csapatot, vezetőket 1-1 negatív média kacsa miatt. Én ugyan ezt mondom folyton. Galliani sara, hogy gyenge a keret? Akkor hogy a fenébe vagyunk partiba a dobogós csapatokkal, illetve verjük meg az előttünk állókat!? Gondolom mák, vagy lebecsülnek minket a közvetlen riválisok?
  Egyszerűen azokra a meccsekre jobban koncentrál a csapat, ellenben a kisebb ellenfelek ellen. Egyértelműen edzői hiba. Nincs se motiváció, se taktikai repertoár.
  Mauri tavaly épp a Juve ellen lett a mezőny legjobbja. Én nem látok benne semmit, de nem véletlenül akarta több csapat is elhozni Parma-ból.
  Poli-t tudom, hogy mindenki fikázza. De 22 évesen már Olasz válogatott volt és a Samp második számú CSK-ja. A mutatói és játéka ki is emelkedett abból a Samp-ból. Hogy itt tart a mi edzőink felkészületlenségét mutatja! (Had ne soroljam végig a tőlünk elköszönt játékosokat akik csapataikban legjobbak jelenleg: El92, Acerbi, Saponara….stb)
  A másik aki Bertolacci-ban nem lát semmit csak vessen egy pillantást az eddigi eredményeire. Olyan “nívós” csapatokban, mint a Lecce és a Genoa 18 gól és 17 gólpassz 24 évesen. Biztos olyan sok középpályás rendelkezik hasonló mérleggel?
  Ezek nagy százaléka ráadásul akcióból született.
  Más kérdés, hogy ő és Kocka is Box to Box középpályás, nálunk jelenleg ilyen játékosokra nem is lenne szükség, mert 4-4-2-ben szenvedünk.

  Honda, Menez, Bacca, Adriano, Bertolacci, Romagnoli, Kucka, Suso, Saponara, El92, Poli, Zapata, Antonelli és még sorolhatnám a játékosokat akik hozott Galliani az elmúlt években. De egy 70M-es Sterlingel biztos bajnokok lennénk!? Kit kellene hozni?
  Lassan a kabaré kategória amit Ranieri művel a szigeten. De példa értékű is! Egy hatalmas nagy rakás sz…ból épített bajnokesélyes csapatot! Ezen kell elgondolkodni és nem folyton a saját csapatunkat és játékosokat ócsárolni!

  Azért gondoltam épp ide összefoglalni, mert újra remek nyilatkozatot láttok a club vezetőjétől. Cáfolva a rágalmakat (amit régebben Misi bá is megtett mikor közte és Berlu közti “ellentétről” írtak) majd nyíltan üzent Balonak, hogy kapja össze magát!

  • Nem tudom eldönteni,hogy ironizálsz,viccelsz vagy komolyan gondolod!:))))
   Tegyük fel,hogy igaza van azoknak akik azt állítják,hogy Mihály a gyenge láncszem,mert nem a megfelelő formációban nem a megfelelő játékosokat játszatja;akkor kérdem én miért van az,hogy az alap négyesből kieső játékosokat nem tudta pótolni sem Berto,sem Mauri,sem Poli (bár utóbbi kettő kevés lehetőséget kapott)?Valószínűleg a szerb látja az edzésen,hogy valami nem stimmel náluk:fizikálisan,technikailag vagy mentálisan nem tudják megugrani a Genoa,Parma,Lecce és Milan közti szintet (még akkor is ,ha jelenleg középcsapat szerű jeleket mutatunk);el kellene fogadni,hogy ezek a srácok (nem megbántva őket) középszerű,maximum jó játékosok lehetnek,akiknek a legnagyobb eredményük az,hogy egy széteső Milanban játszhatnak.Ne gondoljuk azt,hogy klasszisaink vannak,csak a béna edző nem tudja kihozni belőlük a tudást;el kell fogadni,hogy ők tényleg ennyit tudnak,középszerű játékosok.
   Az egyik legjobb példa erre Nocerino volt,klasszisokkal körülötte stabilan tudott hozni egy jó szintet,de ahogy szétesett a bajnok csapat kiderült,hogy csak a “körülmények áldozata” és az évekig tartó vesszőfutásának a vége az lett,hogy jelenleg az MLS-ben rúgja a labdát.
   Vitaindító véleménynek szántam a fenti szösszenetet,senkit nem akarok támadni a véleményemmel,de én úgy gondolom,hogy nem az edző a legnagyobb bajunk,hanem a középszerű játékosaink akiktől klasszis teljesítményt várunk és,ha ez nem jön össze akkor elővesszük Mihát,hogy nem jó a formáció vagy nem jó játékost játszat az adott pozícióban;pedig inkább én a játékosokban keresném a hibát.

   • Ha nem a Juventus ellen akarjuk összevetni ezt a keretet, akkor reálisan az Olasz bajnokságban kb 2 csapat van akivel partiban vagyunk: Napoli és Roma. Az Inter és Fio idén nem volt ellenfél. Ősszel is meg kellett volna verni mind a kettőt. Inter ellen peches meccs volt, sokkal jobbak voltunk a violák ellen inkább nem is mondom…
    Tehát akkor hol kellene állni? 3.-4.
    Aki azt mondja ez a keret nem jobb, mint az Atalanta, Sassoulo, Chievo és sorolhatnám az jobb ha nem néz több meccset, mert nem érti a sportot.
    Hozzáteszem a Galliani épp ezt nyilatkozta!!

    • bundy78 véleményét osztom én is, bár előre le kell szögeznem, természetesen tudnék elképzeli én is jobb edzőt a padunkon, de a probléma szerintem is részben a játékosok képességében rejlik.
     Az a baj, hogy a jelenlegi Milan félúton van a középszerű csapatok, és a nagy csapatok közt, és sajnos nem épp felfelé nő, hanem lefelé süllyed. Ezt bizonyítja, hogy partiban tudunk lenni nagy csapatokkal, de nem vagyunk elegendőek ahhoz, hogy az egész idényt stabilan, koncentráltan, kiegyensúlyozottan hozzuk le. Ettől nem klasszisok a játékosaink sem.
     A játékosok többsége jól teljesített valamelyik kis csapatban, és általában ez az ok, ami miatt a nagy csapatok szerte a világba leigazolják a kisebb csapatokban jó idényt futó játékosokat. De jól teljesíteni egy kisebb csapatban, és a Milanban, egészen más. Amíg egy kisebb csapatból, ha valaki kiemelkedni látszik, akkor elég motivációt jelenthet neki, hogy húzóembere a csapatnak, számítanak rá, őrá épül az együttese. Ha tud ezzel a motivációval élni, és megfelelően teljesít, van esélye nagyobb csapatba kerülni. Ez történt a mi játékosaink többségével is. De ami miatt nem vagyunk nagy csapat, az a klasszis játékosminőség hiánya. Míg általában egy nagy csapatban a kisebb csapatból frissen érkezett tehetségek magas kvalitású játékosok közé kerülnek, nem kell húzóemberként remekelniük, nem főként az ő teljesítményükön múlik minden, és a nagyok stabilan jó játéka mellett könnyen kibontakozhatnak, hozhatnak ki magukból többet. (Lásd a fent említett Ibra-Noce eset.) Addig a jelenlegi Milanban nincsenek ilyen játékosok, nincsenek klasszisok, legendák, klubikonok, sztárok, vezéregyéniségek, húzóemberek, fazon szabászok, hanem ezektől a középcsapatból érkezett játékosoktól várjuk, hogy mivel tehetségesek voltak másutt, majd csak valaki az lesz közülük. (Persze, mondhatjuk, hogy Bacca klasszisnak tekinthető, de ő is csak ebben a szezonban érkezett, és ő is egy fecske, talán ezért is szürke a teljesítménye…) És mindeközben az említett elvárás a kiemelkedésre vezetői és szurkolói részről legitim, hiszen a múltunk a nagy klubok közé predesztinál bennünket, szóval az elvárások és a média nyomás igen magas.
     Szerintem ez a gond, és ezt ebben a formában orvosolni nem is könnyű, mert ide sajnos tényleg sztár igazolások kellenek, és őket is hagyni kell összeérni. (Vagy a teljes radikális váltás, a fiatalítás, de akkor meg az elvárásokból kell lefaragni, és el kell ismerni, hogy középcsapat vagyunk.) Szóval szerintem is a játékosállományban ennyi van, de én tovább viszem a gondolatot, és szerintem épp ezért a legnagyobb felelősség nem is a játékosoké, hanem kukázós Gallianié és sikkasztós Berlué.

   • Szerintem nem szabad ennyire feketén-fehéren nézni a dolgokat. Tökjó példa Nocerino, de ahogy Jose írta: Berto, Poli, Mauri világsztárok nélküli kis csapatokban tolták feltűnően jól. Lehet, hogy ha Monti helyett Bertolacci játszik, akkor arra a taktikánknak is reagálnia kellene és rögtön jobban menne neki is.
    De ott a 96-os(?) Milan: Ibrahim Ba, Davids, Ziege… igazoltunk egy rakás nagy nevet, és ,mekkorát égtünk Capelloval?! Pedig ő sem kutya edző, (talán más jellegű volt a probléma).
    Egyértelmű, hogy ez a keret európai szinten mérve kevés, de Olaszhonban egy jobb edzővel a 3-4. hely lenne a minimum elvárás. Ősszel az volt Mihajlovic célja, hogy meccsenként átlag 2 pontot gyűjtsünk. (Ezen már akkor felháborodtam.) Most viszont még azt sem érjük el – ez gáz! Mondom mindezt úgy, hogy Bertolaccit én is buktának tartom, Mauriban meg semmit sem látok, de pl.: ha Berto egy csatár mögött játszana 4kp előtt, lehet, hogy rögtön megváltozna róla a véleményem.
    Szumma szummárum, hiába gyengébb ez a keret a korábbi évekhez képest is, Mihajlovic egy jó(?) átlagot hoz, (értsd.: közepesnél talán jobb, de egyáltalán nem kitűnő).
    Kérdés, hogy van-e több Mihályban/ tudunk-e biztosan jobbat igazolni nála?

 3. Nem azt írtam,hogy jobbak nálunk az Atalanta,Chievo,stb. csapatok,de nem is vagyunk sokkal jobbak náluk;ezt mutatja a jelenlegi helyezésünk a tabellán.
  Azt viszont ne mond nekem,hogy az elmúlt három év 8.,10.,illetve a jelenlegi 6. hely csak az edzők és a szerencsétlenül elbukott meccsek hibája kizárólag és nincs benne a szerintem esetleg jó,de inkább középszerű kereté, és a felsorolt okok miatt nem tudunk már évek óta európai kupa indulásra jogosító helyen végezni.Amennyiben olyan jó a keretünk akkor miért nem igazolt egy top edzőt Berlu (pl:Ancelotti)?Csak ennyi kellett volna és olcsóbban megúszta volna,mint a játékosvásárlásokkal.

 4. Ha igaz,Berlu hozta volna Ancelottit,ő nem akart jönni. És ha ez igaz,el is dönti azt a kérdést,mennyire erős a keretünk. Mert Ancelotti nyílván azért nem vállalta,mert sejtette,hogy nem lesznek itt olyan igazolások,akikkel komoly eredményeket tud elérni,égetni meg nem akarta magát.
  ” Aki azt mondja ez a keret nem jobb, mint az Atalanta, Sassoulo, Chievo és sorolhatnám az jobb ha nem néz több meccset, mert nem érti a sportot.”
  Aki meg azt mondja,hogy ezzel a kerettel a 3-4.helyen kellene állni, az szintén jobban teszi,ha így cselekszik. Nem abból kell kiindulni,hogy 1-1 meccsen képesek vagyunk megverni az Intert,a Fiot,megszorongatni a Romat,Napolit,hanem abból,hogy képtelenek vagyunk hétről-hétre ugyanazt a jó tejesítményt hozni.Miért is?Mert gyenge a keret. Csak meg kell nézni,kiesik Monti és Kuco,máris meg vagyunk lőve. Azért egy dobogóhoz ennél komolyabb keret kell.

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS