2022. december 02., péntek

Maldini szerint látható a pozitív változás a Milannál

-

Paolo Maldini, a Milan legendája szerint látható a javulás a Milannál az előző évekhez képest.

Maldini pénteken a La Gazzetta dello Sport eseményén tette tiszteletét, ahol az újságírók a Milanról kérdezték.

“Szenved-e a Milan? Egyáltalán nem, azt hiszem 2-3 év még kell ahhoz, hogy elérjen a csapat valami jó eredményt. Be kell vallani, hogy ebben a szezonban már láthattunk valami pozitív változást az előző évekhez képest. A csapat most úgy néz ki kezd kilábalni egy sötét időszakból, de ez nem egyről a kettőre történik. Egy hosszú folyamat, ami elég sok időt vesz igénybe. Ez hasonló egy hosszú betegségből való felépüléshez. Ma már nem szenvedek, amikor a Milant látom játszani.” – mondta Maldini.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

4 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  • A változás több tekintetben is észlelhető az ezt megelőző évekhez képest.
   Ott van például az össz begyűjtött pontok száma. A tavalyi Serie-A 38 fordulója alatt összesen 52 pontot zsákmányolt a Rossoneri, míg azért idén még van 10 fordulónk hátra a bajnokság végéig,de azért 47 pontot megkaparintottunk. Természetesen ez még mindig elegendő a mi szeretett klubbunk számára hogy felmutassunk valamit, de ez már hatalmas javulás. Diego Lopez ide vagy oda, Donnaruma oda-vissza veri a spanyol hálóőrt, és azért most már kezd kiformálódni egy állandósult csapat. A kutya itt szerintem ott van elásva, hogy nincsen megfelelő minőségi cserénk.
   Továbbá! Tavalyi szezonunk egészében 32 pontot szereztünk a San Siróban, míg az idei bajnokságban már 30! pontot szereztünk hazai rendezésű mérkőzéseken. Az idegenbéli mérkőzések még mindig nehezen jönnek sokszor, de ott is van javulás elért eredményeket tekintve.
   Erősebb egységet érzek az idei évben sokkal, mint az elmúlt mondjuk 3 évben, és ez bizony nem volt ennyire meg az ezt megelőző szezonokban.
   A másik része a dolgoknak, részemről én picit másképp látom a dolgokat az ayagiakat tekintve. Miért ?! Kifejtem!
   Pár ”sztár” klubbnak nevezett együttes, mely hagyományokat nem ápol, csak egy no name olaj milliárdos Abu Rahmann Al Zhali Dabu Kadir Abud Dhabi ….. nevezetű valaki jön a sivatagból és felvásárol mindent, és arany árban megveszi a fél világot ez nem működik. Egy részről nézzünk meg a Manchester City a nemzetközi porondon semmit sem tud felmutatni, de elköltötte már az átigazolásokra fél Európa össze keresetét.
   De nem csak azon klubboknál vannak ilyen problémák ahol jön egy tevegelő Dagobert McCsip, aki szórja a pénzt ész nélkül, és hopp koppanás van. A Real Madrid az utolsó 10 évben mindössze háromszor nyerte el a bajnoki címet. Most akkor miről beszélünk?!
   Egyrészről kellenek topp játékosok mindenképp, akik alkothatnak egy csapatnak gerincet. De nem ész nélkül szórni a pénzt… Felverték a piaci árakat az elmúlt pár évben, és ezzel akarják a gazdagabb klubbok el lehetetleníteni a hagyományokkal , múlttal, indentitással rendelkező csapatokat. Modernkori kiéheztetés!
   Kell egy bizonyos összeg hogy helyre lehessen állítani egy csapatot, de nem csak pénz kell ide, hanem megfelelő szakértelem, tudatos utánpótlás nevelés, és olyan játékosok szerződtetése akik vért pisálnak ha kell, de összeizzadják azt a piros-fekete mezt!
   és nem kell 40-70 millió szerintem, mert ott van a Balkán ugyebár. Szerintem kifejezetten kincses bánya ahol szemezgetni lehet a jobbnál- jobb futbalisták közt, ráadásul szinte fillérekért. Félre ne értsél nem vallom azt sem, amit Galliani művel, mert az nálam szignifikáns a kukázással amit az elmúlt években művelt…. Hűséges játékost felnevelhetünk egy akadémián, vagy esélyt adhatunk neki olyan országból ahonnan nincs más kitörési lehetősége. (Mint a brazilok és az argentínoknál). De vegyünk egy XY játékost és két év múlva lelécel, mikor megunja a banánt… Lehet úgy is hogy a reklámokkal meg a marketinggel visszahozza az árát, vagy termelhet is hasznot. De szerintem ne legyünk olyanok mint bizonyos olyan klubbok akik eldobják mint a rongyot ha már nem kell valaki és majd méregdrágán mindenkire rálicitálva veszünk egy játékost. Ezért nem csípem például a Reál Margitot vagy a Megvettem Cityt pl. , de még jó pár másik klubot is említhetnék még…. 😀 (csak mert nem mondom ki a klub nevét) 😀
   Nem minden a pénz!

 1. Mihályt hagyni kell dolgozni. Habár még mindig nem hozza a Milan azt ami elvárható lenne egy ilyen csapattól, de szemmel látható a javulás az elmúlt évekhez képest. A jelenlegi csapatból már nem kellene óriási takarítással mindenkit eltüntetni, mindösszesen okosan üzletelve elpasszolni 5-7 játékost akik nem igazán illenek bele már ebbe a csapatba, vagy soha nem is illettek.

  Vegyük csak át posztonként.

  Kapusok:

  Ezen a poszton szerencsére jól állunk. Gigi Donnarumma személyében igazi gyémántra talált a klub aki évtizedekre megoldhatja a kapusproblémánkat.
  D. Lopez cserének ugyan megfelelő lenne, ám az elmúlt 1,5 évben nyújtott teljesítménye nem igazán igazolta őt( csak az elmúlt 8 meccsén 14 kapott gól mellett kritikán aluli átlagteljesítmény), ráadásul irgalmatlanul magas fizetése szintén jól bizonyítja, mennyire felesleges is lenne az ő megtartása. Helyére ott van tökéletes pótléknak Abbiati aki még mai napig a legmegfelelőbb ember a 2. számú hálóőr feladatának teljesítésére. Akkor pedig még nem is esett szó a mi állítólagos csodakapusunkról Gabrielről (aki a későbbiekben átveheti Abbiati helyét.) Plusz még mindig a csapat keretéhez tartozik Agazzi akitől valamilyen módon meg kell szabadulnunk.

  Összegzés: Ez talán a legstabilabb pontunk, ahol nincs szükség új játékosra, sőt még 2 kapustól így is meg kellene szabadulnunk.

  Védők:

  A védelem nem szorul akkorra változtatásokra mint azt sokan várják. Abate, Romagnoli és Antonelli helye biztosnak tűnik. Romagnoli mellől hiányzik egy megfelelő társ, akit még maga az edzőnk sem tudott igazán megoldani. Alex ugyan fel-fel csillantotta képességeit, de sebessége már nem teszi igazán lehetővé, hogy alapemberként számoljunk vele. Mexés óriási meccshiánnyal kűzd, ráadásul elég labilis személy akivel már eddig sem kellett volna hosszabbítani. Zapata pedig a kissebb meccseken ugyan képes hozni az elvárható szintet, de hosszabb távon rá sem lehet számítani, így legjobb esetben is cserének tartanám meg. De Sciglio lehetne egy alternatívája a Romagnoli/Abate kettősnek mivel mind a két oldalon bevethető, habár jól láthatóan a bal oldalt magasabb szinten képes teljesíteni. Ely zsákbamacska, mivel eddig semmit nem mutatott meg abból, hogy miért is volt ő az egyik legfélelmetesebb védője a Serie B-nak (pusztán az a bizonyos piros lap) így ő szintén nem igazán számít még akár cserének sem. Paletta lehetne a másik stabil cserénk.(Valószínűleg ő már soha nem lesz Milan játékos mivel az Atalanta lépések tett a játékos végleges megszerzésére)

  Összegzés: Védő poszton eg társ hiányzik Romagnoli mellől, viszont Des Sciglion és Zapatan kívül nincs igazán minőségi csere a csapatban. Alex és Mexés elküldés indokolt és szükségszerű, míg Ely elküldése (kölcsönbe) is remek húzás lenne. Paletta szintén csereként kiváló, ám nem valószínű a maradása. Calabria pedig szintén kölcsönbe fog kerülni nagyon nagy valószínűséggel.

  Középpálya:

  Nos azt kell, hogy mondjam ez talán a csapat legkritikusabb pontja. Ebben a szezonban egyedül Bonaventura hozza az elvárható teljesítményt, habár manapság eléggé beleszürkült ő is a mezőnybe. Honda formája javult, ám nem vagyok biztos benne, hogy egy magas fizetéssel rendelkező kiöregedő játékosra van igazán szüksége a csapatnak. Addig kellene eladni, amíg még van rá lehetőség. Montolivo játéka feljavult, így őt sajnos/nem sajnos magam sem tudom, de nem szabad kihagyni a kezdőből. Mivel hiánya eléggé érezhető ebben a szezonban. Kucka a szezon talán egyik legnagyobb meglepetése aki megérdemli, hogy hosszabb távon számoljunk vele. Irdatlan mennyiségű mezőnymunkáján még csiszolni kell, mert ő sem az eszéről híres, de neki fontos szerepe lehet a következő 1-2 szezonban. Bertolacci szintén ebbe a kategóriába tartozik, hiszen passz pontossága az élmezőnyhöz tartozik, ráadásul kora miatt hosszú éveken át lehet a csapat gerincének tagja. Belőle lehet Montolivo felturbózott változata, aki nem csak kiválóan passzol, de sokkal, de sokkal többet fut. Poli bőven több lehetőséget érdemelne, mint amit kap, hiszen az egyik, sőt talán a csapat legjobban passzoló játékosáról beszélünk. Bertolacci alternatívája lehetne. Mauri kölcsönadása igazán szükséges lenne, mivel meccshiánya valószínűleg kerékbe töri az eddig felfelé ívelő karrierjét. Boateng pedig sajnos erőnléti gondok miatt használhatatlan. Minél hamarabb el kell adni/tilos szerződést hosszabbítani vele.

  Összességében: Kucka, Bonaventura, Bertolacci, Montolivo azok a játékosok akiket érdemes megtartani. Polinak én még szavaznék bizalmat, míg Suso, Honda, Boateng trió munkáját megköszönném és továbbot intenék nekik.

  Csatárok:

  A szezon talán legjobban teljesítő játékosa Bacca, aki többé kevésbé hozza a tőle elvárható szintet, ám kisebb csapatok ellen nem igazán látjuk mire is képes, ráadásul gyakran beleszürkül a mezőnybe. Balotelli maradása felesleges és csak ártana a csapatnak, míg Menéz erőnléte annyira rossz, hogy szintén nem marasztalnám a szezon végeztével. Niang számomra pozitív meglepetés, aki továbbra is bizalmat élvez, annak ellenére mennyire népszerűtlen is a szurkolók körében. Luiz Adriano pedig ismételten a hasznavehetetlenek táborát erősíti, így már a télen túladtam volna rajta.

  Összességében: Csatár poszton is elég kritikus a helyzet. Baccan, kívül Niang nevezhető csatárnak ám a kolumbiai az egyetlen aki igazán gólerősnek nevezhető, ám ő sem eléggé. Balotelli, Adriano és Menéz teljesen feleslegesen kap fizetést.

  Nem lenne szükség teljes csapat reformra, ám a cserepadot és 1-2 kezdő posztot kellene igazán megerősíteni. Amire szükségünk van a nyáron: 1 középsővédő, 1 középpályás illetve 1 csatár. Ezeken kívül olcsóbban megszerezhető cserejátékosokat, illetve fiatalokat kellene a padra szerződtetni/bevetni mivel nem igazán gondolnám, hogy világklasszisokat megengedhetnénk.

  Csatár posztra ott lehetne az ingyen megszerezhető Ibrahimovic, illetve egy olcsóbban megvásárolható csere (Ben Arfa). Középpályára egy szemtelenül fiatal zseni (Rabiot) és egy idősebb tapasztalt játékos, aki képes stabilitást vinni a csapatba. A védelembe pedig sajnos egy igazi vezérre van szüksége a csapatnak ám ez nem olcsó mulatság. Jelenleg nem is igazán tudok olyan játékost aki megfelelő és reális lenne erre a posztra. Itt nem szabad alább hagyni mivel egy új T. Silvára van szükségünk.

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS