2022. december 05., hétfő

Mihajlovic: Nagyon mérges vagyok a csapatomra

-

Szombat délután a Milan a Mapei stadionba, a Sassuolo otthonába látogatott, ahol a piros-feketék 2-0-s vereséget szenvedtek. A mérkőzés után Sinisa Mihajlovic megtartotta a szokásos sajtótájékoztatóját, ahol csalódottságát fejezte ki a csapat teljesítménye miatt.

“Én is szeretném tudni, hogy miért estünk mentálisan darabokra. A pillanat hevében ezt nem könnyű megmondani. Mérges vagyok a csapatomra és a játékvezetői gárdára is. De ezt később sem fogom kommentálni. Az első 30 percben domináltunk, de ezt nem kamatoztattuk góllal. Nem ez az első alkalom. Nem engedhetjük meg, hogy egy kipattanó labdából ilyen gólt kapjunk. A gól után teljesen elvesztünk, és már nem az a Milan volt a pályán, mint amit látni szerettem volna. Azt kell, hogy mondjam, azért nem szabad elfelejtenünk, az idáig történt pozitív dolgokat, amiket elértünk. Fejünket lehajtva készülünk a következő mérkőzésre, és próbálunk újra bizonyítani a Chievo ellen.”

“Nem szeretnék beszélni külön játékosokról. Dühös vagyok a kihagyott helyzetek miatt, és amiatt is, hogy nem reagáltunk az ellenfél támadásaira. Ez vonatkozik az egész csapatra, külön-külön minden egyes játékosra. Nem beszélek a játékvezetőkről. Majd a jövőben látni fogjuk, hogy az új hivatalos technika hogyan fogja segíteni a mérkőzéseket.”

“Ez történik, amikor nem koncentrálsz eléggé. A kapott gól után elveszítettük az irányítást. Ez egy fájó vereség, de nem szabad elfelejtenünk az utóbbi időben elért eredményeinket. Tíz mérkőzés van hátra és megpróbáljuk megnyerni a következő meccsünket, a Chievo ellen. A kiállításomról? Panaszkodtam és a játékvezető elküldött a kispadtól. Ekkor mondtam neki, hogy hová menjen. Megkérdeztem tőle hogyan lehetséges, hogy nem látta a szabálytalanságot. A céljaink továbbra is ugyanazok, nem változtak egyik mérkőzésről a másikra. A Sassuolo megérdemelte a győzelmet.”

BERTOLACCI: “Az első 25 percben el kellett volna mozdítanunk a mérkőzést a holtpontról, sokkal jobban kellett volna koncentrálnunk. Teljesen összeomlott a csapat a Sasssuolo szöglete után, és az még csak a jéghegy csúcs volt. Mind láttuk azt az incidenst, ami a 2. góljukhoz vezetett, és ott a mérkőzés véget is ért. Korábban kellett volna reagálnunk, de hatalmas győzelmi akarattal játszottunk, és hatalmas csalódás volt a vereség, hiszen itt muszáj lett volna nyernünk. A Sassuolo jó focit játszott, de akkor sem ez a megfelelő eredmény. A hibáinkból mindig tanulhatunk, de most arra van szükség, hogy egyet visszalépjünk és kitaláljuk, mit nem működött ma. Sőt, mi több, nem szabad elfelejtenünk azt a sok jó dolgokat, amit idáig elért a csapat. Győznünk kell, hogy lépést tartsunk az előttünk álló csapatokkal, de a múltat már nem tudjuk megváltoztatni, tovább kell lépnünk. A mai mérkőzés kicsúszott a kezünkből, de még mindig van 11 mérkőzés a Serie A-ból.”

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

14 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. “Fejünket lehajtva készülünk a következő mérkőzésre…”
  Hát ez elég szánalmas taktika.
  Ha profi lennél Mihály, akkor bele tudtál volna nyúlni a csapatba akkor amikor kell, és úgy ahogy az adott helyzet megkívánta volna…akkor lehet nem essünk “mentálisan darabokra”.

   • Igaza van rigobertonak..
    Meg se próbál semmit, ami miatt őt vehetnék elő…
    Balo – Menez alap csere volt…
    De a másik kettő full alibi.. Amivel semmi nem változik.

    Igen is megléphette volna Poli beállítását, sokkal inkább védők előtt mozgó középpályás mint Kuco vagy Bertolacci… A hétközi meccsen a csapat egyik legjobbja volt.

    Ha fél, hogy nem jön be Poli megléphette volna Poli becserélését az egyik “szélső” kárára.. Se Honda se Jack nem nagyon csinált semmit a 2. félidőben…

    Át lehetett volna állni 4-3-2-1-re Bertolacci – Poli – Kuco középpályával
    Menez – Honda
    Bacca
    Támadósorral mondjuk…

    Így a pálya közepén biztos, hogy dominálhattunk volna!

    De egy hasonló szerkezetbeli változtatást sem csinált még soha meccsek közben. Ez bizony edzői gyengeség. Ha az edző határozatlan, akkor a csapat is. Nem ki kell tenni a csapatból a hibázó játékost, ahogy tette Zapatával és Hondával hónapokon át, hanem fejleszteni kéne a taktikai repertoárt, és motiválni mind a 26 játékost.

    • Jajj hagyjuk már ezt a Poli jól játszott az Alessandria ellen? És akkor mi van? Azon a meccsen Menez is jól játszott, a Sassoulo ellen meg egy nagy 0 volt. Ne egy harmadik ligás csapat elleni meccsből induljunk már ki!
     Persze biztos én gondolom rosszul,Miha direkt nem a legjobb csapatával állt fel, hogy minket bosszantson. Annyiszor elhangzott már itt, hogy könnyű a fotelból megmondani a tutit. Miha viszont azt is látja, ki mit nyújt az edzéseken.

 2. Ez ìgy igaz!meg a vedelembe romagnolinak ott kellet volna lenni alex helyet!!bertolaci is mit kereset a kezdobe?!!nem is ertem egy jo meccse nem volt meg……mast meg nem tud mondani hogy majd a kovetkezo meccsen vizonyitunk….
  Stb!olasz kupat nyerjuk meg aztan egyket minosegi igazolas kell , mihajlovic meg menjen amere latt!ide egy conte szintu edzo kell!

 3. 1. Misinek igaza van abban, hogy mentálisan esett szét a csapat (a 2. góltól függetlenül se voltuk meccsben)
  2. Bertolaccinak igaza van abban, hogy ki kell találniuk, mi nem működött tegnap.

  Nos szerintem komoly probléma a csapatnál, hogy nincsen egy a csapatot összefogó, karizmatikus egyéniség a pályán, aki a nehéz helyzetekben is hozza a saját teljesítményét, példát mutat küzdésben és irányítja a többieket is. Ehhez persze egy kifelé forduló (extrovertált) egyéniség is kell. Már régen meg akartam ezt írni, mert szinte minden meccsen vannak mentális problémáink, akkor is ha mi szerezzük meg a vezetést de nem tudjuk befejezni a meccset, nyerő helyzetből visszaállunk, védekezünk, majd pánikba esünk és vagdalkozunk. Misi hiába toporzékol a pálya szélén, ezt ő onnan nem tudja megakadályozni. Kellene egy egyéniség, egy Buffon, egy Gabi (Atletico) stb. Montolivo is kevés ehhez mint csap kap. de DS aztán röhejes ebben a funkcióban. Magát se tudja karban tartani lelkileg, nem tudom miért viselte ő a szalagot tegnap.
  Nem akarom magamra húzni a haragotokat, de megkockáztatom: egy ilyen Balotelli pusztán a testbeszédével is rosszat tesz a csapatnak, ahogy vonszolja magát a pályán. És emiatt nekem például hiányzott tegnap még az általatok oly sokat szidott Niang is, mert legalább hajt és védekezik. És hát sajnos ebben a középszerű csapatban az sem mindegy, hogy DS vagy Abate játszik…..

  • Hát… nem mondasz hülyeséget! De ezek az egyéniségek úgy alles zu zamme kezdenek eltűnni a focipályákról.. nem?
   Ennyiből még azt mondom, kellenek az olaszok, mert szinte kivétel nélkül jó a hozzáállásuk..

   Balo ugye nem olasz.. nem csak sokat napozott.. 😀

   De Abate, Antonelli, Montolivo, Romagnoli, Donnarumma mindig próbálják a 100%-ot nyújtani.

   Bertolaccinak sem az akaratával van gond, ahogy Poli is kihajtja a tüdejét.
   Olyasmi vezér mint Gatta, Maldini volt talán csak Rómában van.
   Ott még él a farkas szellem.. Totti, majd DDR most meg jön Florenzi.

   Ezért nem lenne szabad Cristante típusú játékosokat elküldeni…
   Az össze utánpótlás csapatban CSK volt.. sokstzor a válogatottaknak is.

 4. Nem gondolnám,hogy Misi a ludas…max a poli féle történet jöhetne szóba…de olyan vékony a keretünk mint a pausz papír….. sajnos az elmúlt hetekben is az volt a legnagyobb kérdés,mi van akkor ha esetleg hátrányba kerül a csapat…nos most megtörtént,nem tudtunk gólt szerezni pedig volt rá bőven lehetőségünk..viszont szinte az első épkézláb támadásából bevert egyett a sassuolo….nos mindenki látta…szana-szét tört a csapat abba a pillanatba,és bármilyen csere sem segített volna,és akár 10 világsztár edző is ülhetett volna a padon…ott és akkor vége lett a mecsnek számunkra…enerváltan,szétesetten,céltalanul bolyongtak a játékosaink….mindenki !!!!
  Van még mentálisan hova fejlődni…az alapcsapat megvan és jó is,de ha nem mi szerezzük meg a vezetést akkor ez a brigád még nem tud csavarni egyet a dolgon…
  Egyébként a jelenlegi keretből egyedül Monti az aki hatással lehet mindenkire….és bizony ő nélküle egy nagy lufi a kp…..

  ennyi !

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS