2022. december 07., szerda

Mihajlovic: Jó eredmény a döntetlen a Napoli ellen

-

Hétfő este a Milan a San Paolóba látogatott, ahol 1-1-es eredménnyel zárta a Napoli elleni találkozót. A mérkőzést követően Sinisa Mihajlovic megtartotta a szokásos sajtótájékoztatóját, valamint Gianluigi Donnarumma és Cristian Zapata is nyilatkozott.

“Tudtuk, hogy egy nagyon nehéz mérkőzés vár ránk, de úgy jöttünk ide, hogy pozitív eredményt akarunk elérni. A Napoli az előző 12 otthoni mérkőzéséből 10-et megnyert és 2-szer döntetlent játszott. Bebizonyították, hogy a Juventus mellett ők a legerősebb csapat Olaszországban. Ma kiválóan védekeztünk. Igaz a támadásokban nem teljesítettünk jól, de a Napoli sem. Úgy vélem a döntetlen egy jó eredmény. A szezon első 7 mérkőzésén mindössze 9 pontot gyűjtöttünk be, a szezon második felét tekintve, ugyanúgy az első 7 mérkőzésen, pedig 15-öt. Mind az eredmények, mind a teljesítményünk szempontjából sokat fejlődtünk. Ez már egy másik csapat, egy olyan csapat, mely remekül játszik és nagyon nehéz legyőzni. Remekül zártuk le a területeket, nem könnyű feladat megállítani egy Napoli támadást, azonban hátul remekelt a csapat. Most nem csak a 4 védőnket szeretném dicsérni, hanem a középpályásainkat és a csatárjainkat is. Csak akkor tudsz jó eredménnyel távozni a San Paolóból, ha mindent beleadsz.” – mondta Mihajlovic.

“Balotellinek még mindig javítania kell az erőnlétén. Továbbra is keményen edz, és remélem, hogy a többi játékosom, mint Boateng vagy Ménez is hamarosan formába lendülnek, mert akkor sokkal meghatározóbb lehet a játékunk. Azáltal, hogy játékidőt kapnak, folyamatosan nyerik vissza a formájukat. Fontos játékosok. Montolivo többet hibázott, mint szokott. De ha pozitív eredménnyel távozol Nápolyból, akkor az azt jeleni az egész csapat jól játszott. A régi formációval szenvedtünk a védelemben és a támadásban is. De mióta az új formációban játszunk, 12 mérkőzésből mindössze 2-n kaptunk ki.”

DONNARUMMA: “A ma este nagyon izgalmas volt. Hihetetlen volt a hangulat, de nem sikerült minket megfélemlíteni. Egy kiváló mérkőzésen vagyunk túl, és egy nagyon fontos ponttal távozunk. Insigne lövése irányt változtatott, így mellettem jutott az alsó sarokba. Beszélni fogok az edzővel, hogy nézzük meg miben tudnék fejlődni. A Juventus visszakerült a tabella élére, így a Napoli győzelmi kényszerben volt, de mi jól játszottunk. Rengeteget futottunk, és szeretné megköszönni az egész edzői stábnak, hiszen nagyon keményen edzünk. Ezt kell tovább folytatnunk. Az elnök szavai mindig boldoggá tesznek. Nagyon fontos volt, hogy ma este pozitív eredménnyel távozzunk, és sikerült. Most már a Torino elleni mérkőzésre kell koncentrálnunk. Továbbra is keményen edzünk, és mindent megteszünk a klubért.”

ZAPATA: “Elégedett vagyok a teljesítményemmel. Nem volt egy könnyű este, de én nagyon élveztem a pozitív pillanatokat. Nincs semmilyen személyes problémám, és boldog vagyok az esti mérkőzést illetve a játékidőmet illetően. Ez egy kiváló eredmény egy olyan erős csapat ellen, aki ilyen jó formában is van. Keményen edzek és készen állok bármikor legyen rám szükség. Ha mindannyian jól összpontosítunk, akkor javíthatunk a tabellán való helyzetünkön.”

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

2 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. Na végre egy kicsit nyugottabb vélemények és nem száltak el maguktól. Nem mint az Inter után, már majdnem a BL fináléról beszéltek (igaz hogy az Inter után én is egy kisebb eufóriában voltam). Bizony jó eredmény volt ez a Napoli ellen pláne miután othon 4 kaptak. Csak így tovább, de így, és nem máshogy, meg nem csak 2 meccsen… Forza Milan

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS