2022. november 30., szerda

Mindent bele kell adnunk, ha nyerni akarunk – Mihajlovic

-

A Milan vasárnap a Genoa csapatát fogadja, Sinisa Mihajlovic pedig megtartotta az ilyenkor szokásos sajtótájékoztatóját.

“Nem fejezzük be a helyzeteket, amiket kidolgozunk, és ezt a „pazarlást” abba kell hagynunk. Nem foghatjuk mindig a balszerencsére, a kapu előtt sokkal könyörtelenebbnek kell lennünk. Azonban egy rossz szavam se lehet a játékosaim teljesítményére, de ha továbbra sem tudunk nyerni, akkor a hiba bennünk van. A top csapatoknak valamilyen módon mindig sikerül elérniük a győzelmet. A Genoa, az Atalanta, a Bologna, a Verona, az Empoli, a Carpi és az Udinese elleni 7 mérkőzésből 4-et játszottunk otthon és 3-at idegenben, és mindössze csak 5 pontot szereztünk, a lehetséges 21-ből. Ha legalább 11-et sikerült volna elérni, már rég a 3. helyen állnánk.”

“Tudjuk miben hibáztunk, és miben kell fejlődnünk, a következő hónapokban javítanunk kell a tabellán elfoglalt pozíciónkon. Meg vagyok róla győződve, hogy több helyet is tudunk javítani. Ehhez azonban a megfelelő elkötelezettségre és eredményekre van szükségünk. A szezon során egyre inkább úgy érzem, hogy egy igazi csapat kovácsolódik belőlünk.”

“A Genoa csapatából hiányzik ugyan 3 kulcsjátékos is, azonban így is elég erősek, szeretnek az egész pályán fölénybe kerülni. Elég jól szervezettek, és a Juventusnak is gondot okoztak. Azt kell, hogy mondjam, mindent bele kell adnunk, ha leakarjuk őket győzni. Ha megismételjük a korábbi mérkőzéseken mutatott teljesítményünket, és egy kicsit határozottabbak leszünk, akkor győzni fogunk. Ha a teljes csapat a rendelkezésemre fog állni, akkor 4-3-1-2-es formációra váltunk. Akár mérkőzés közben is tudunk erre a formációra váltani, azonban inkább akkor gondolkozzunk ilyenen, ha a teljes csapat bevethető lesz. Akkor fogom játszatni Ménezt, ha a megfelelő állapotban lesz. De még mindig nincs meg a megfelelő erőnléte. Mindannyian szeretnénk, ha visszatérne, hiszen egy nagyon jó képességű és különleges játékosról van szó.”

 

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

3 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Az a szomorú, hogy hazai pályán egy a 16. Helyen tanyázó kis csapattól is tartanunk kell.
  Kucka nem játszik, nincs helyette senki. Bertolacci sokkal gyengébb.
  Abate helyén remélem Calabria kap lehetőséget.
  A Balotelli-Boateng párossal nem kockáztatnék újabb 3 pontot. Nem engedhetjük meg. Bacca mellé L. Adriano–t várom. Menez kapjon max. 20 percet a végén.

  És csak maradjunk a 4-4-2-nél. Ezzel a kerettel ez a legbiztosabb. Ha változtatunk megint bukunk.

 2. Egyetértek Peterman-nel, jelenleg minden egyes pont számít ezért én sem kockáztatnék. A “begyakorolt” 4-4-2 felállás a szokásos emberekkel. Természetesen a hiányzókat azon az egy-egy poszton pótolni vagyunk kénytelenek.

  Jó lenne ha a végén nem kéne izgulni hanem simán forgathatnánk a keretet.

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS