2022. november 30., szerda

Kínai kezekbe kerülhet a Milan?

-

Noha a Milan az utóbbi hónapokban előrehaladott tárgyalásokat folytatott a Bee Taechaubol nevével fémjelzett befektetői csoporttal, de legutóbbi hírek szerint az egész ügylet megfeneklik végül. Eközben egy új, kínai befektetőcsoport jelentkezett be a Milanért, akik viszont korántsem érnék be annyival, mint Mr. Bee, s ez utóbbi vásárlási konstrukció komoly fejtörés elé állíthatja Silvio Berlusconit.

A La Repubblica értesülései szerint ugyanis a Taechaubol-üzlet mostanra végképp zátonyra futott, nincs már esély a tárgyalások sikeres befejezésére. A thai üzletember vezette konzorciumnak a sokadik határidőt sem sikerült tartania, ám a helyükre pályázó kínai befektetők (akiknek kilétéről nem sokat lehet tudni – a szerk.) máris megtették ajánlatukat a Milan klubvezetése felé. Érdekesség, hogy a Fininvest-csoport több tagja nagyon szívesen megválna a Milantól, és igyekszenek a klub tulajdonosát is ebbe az irányba terelni. A La Repubblica szerint azonban Berlusconit komolyan aggasztja a kínai ajánlat, pontosabban annak bizonyos részletei, így egyáltalán nem bizonyos, hogy az üzlet meg is valósul majd.

A részletekről keveset lehet tudni, de annyi kiszivárgott, hogy a kínaiak kb. 600 millió eurót adnának a klub többségi (esetleg teljes) tulajdonrészéért, s azt is leszögezték, hogy a klub jelenlegi ügyvezető igazgatója, Adriano Galliani semmiképpen sem maradhat a pozíciójában. A hírek szerint Berlusconi is teljesen a háttérbe szorulna és tiszteletbeli elnök lenne, amely korántsem nyerte el a jelenlegi tulajdonos tetszését.

Ugyanakkor az újság megjegyzi, hogy amennyiben egyik ügylet sem jár eredménnyel, akkor a Milan nagy komoly bajba kerülhet, a Taechaubol-üzlet kudarcba fúlása miatt a télen gyakorlatilag nem tudott erősíteni a klub, s ha a gazdasági helyzetben júliusig nem lesz változás, akkor a klub háza tájáról kiszivárgott hírek szerint biztosra vehető, hogy érdemben a nyáron sem lesz lehetőség új játékosokat igazolni.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

11 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. El kell adni a Milant!!! A klub jövője csak ebben az esetben kapja meg az esélyt a visszatérésre. Sokakkal ellentétben bár talán ezzel nem vagyok egyedül), kifejezetten örülnék, ha a többséget adnák el, és ezzel véget érne a Berlutól való függőség. Az öreget egyébként én sem kívánom, hogy teljesen félre rakják, tett ő nem keveset a klubbért. Viszont most már alkalmatlan arra, hogy oda vezesse és tartsa a csapatot ahova való. Hogy ehhez Kínai, arab vagy Thai tőke kell, lesza…..
  Remélem belássa ezt az öreg.

 2. egyre aggasztóbb a milan a jövője….600 milláért akár a teljes klubb,az szerintem nagyon kevés…mr bee egy kókler fos,és most kínaiakkal akarunk tovább szórakozni,amikor még olyan kis üzletben sem megbízhatók,mint adriano ügye.rosszabb kezekbe nem is kerülhetne a milan!az emirségben,vagy az usa-ban kéne befektetőket keresni,nem pedig ázsiában.

  • Téged mint szurkolót, hol érint az, hogy mennyiért vált gazdát a csapat? Az a pénz Berlué lesz, nem a klubbé! Kíniak a vevők, Milan az áru, Berlu az eladó! A pénz nem lesz az árué! 😀 Nekünk szurkolóknak sokkal jobb, minél kevesebbért (árulják)cserél gazdát a klub, hiszen:
   1. könnyebben találnak rá vevőt
   2. több pénze marad az új befektetőknek a csapatra
   Mr Bee is többekközt azért tudja ilyen nehezen összeszedni a lét, mert túl magas az összeg, szerintem Berluék irreálisan magasra értékelik a Milant a jelenlegi helyzetében. Az elmúlt másfél-egy évben, többször is lehetett hallani, hogy lettek volna vevők, de az 1 milliárdot(100%ért) eddig mindenki nagyon sokallotta. Emlékeim szerint a Madison féle csoport is 650-680 millióra becsülte a Milan teljes értékét. Én nem értek ezekhez a dolgokhoz, de nekem kicsit úgy tűnik, hogy megint Berlu az aki több pénzt akar mint ami illetné, és ezen áll vagy bukik a Milan jövője.

   • Engem igenis èrdekel mennyi a Milan jelenlegi àra. Ès itt egy Brandet veszel ès nem a jelenlegi helyzetett. Biztos vagyok benne hogy èn se adnàm olcsòn ha az enyèm lenne. Na meg ezek a Kinai üzletember szerűsègek amik most meg jelentek nem biztos,hogy jòt jelent a jővőre nèzve. Egy Madisont szivesebben làtnèk mint tulaj. A Kinai mèg csak ajànlatnak nevezhető valamit tett le az asztalra de màr is olyan feltètelei vannak amik elèg furcsàk.
    Èn azt se bànom ha most sem jön össze az eladàs ès majd egy komoly multtal rendelkező normàlis csoport veszi meg akiben lehet bizni mert èn ezekben az àzsiaiakban nem bizom.
    Jővőre meglesz az EL ès akkor egy kevès lòvè meg netàn ùj szponzor ès kerülhet a hàzhoz.
    Addig meg Forza Milan Forza Sinisa

 3. Sajnos a klub értékesítéséről szóló hírekkel is úgy vagyok, mint az új igazolásainkkal: amíg nincs mögötte, hogy ” – hivatalos” , addig nem nagyon érdekel, van hogy nem is olvasom el végig. Ami jelen esetben nem tetszik, hogy konkrét összeg kiszivárog, de a vásárlóról fogalmunk sincs..?
  “Na jó, figyelj! Én bent voltam Berlunál, mikor telefonált, és hallottam mikor azt mondta, hogy {#*Łł €˛Đ××} Vagyis biztos, hogy kínaiak és hogy 600 millió! ”
  Meg a Ferrero, meg a Madison Square, a mexikói király, stb…

 4. 600 milla édes kevés egy klubbert… egy jobb játékos kivasarlasi ára 150-200 …:) semmire nem garancia h aki szarakodik az áron az utána ontene bele a pénzt… itt csak az arabok jöhetnek szóba szerintem ami előrelépés lenne minden más csak annyiban változna h más neve alatt futna…

 5. Teljesen egyetértek A Milan név nagyon is patinás a foci világban – csak a név megér legalább 1 milliárd eurót játékosok létesítmények bla bla mi egyéb – ez a klub jelenleg legalább 2,5 milliárd eurót ér. Tehát aki vicceskedik 480 meg 600 misivel az perkáljon és legyen elég neki a Milan tortából 40%. . . Még ez is sok azért a kis pénzecskéért. . . Én se adnám el mindenféle himi humi jankónak !

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS