2022. szeptember 27., kedd

A Madison Square komolyan érdeklődik a Milan iránt

-

Már lassan mondhatjuk, hogy egy éve húzódik Bee Taechaubol thaiföldi befektető anyagi érkezése, amivel a klub 48 százalékát vásárolná meg 480 millió euróért. Silvio Berlusconi a hétvégi mérkőzést követően nyíltan üzent a médián keresztül, hogy igenis van határidő, ami már nagyon közel van.

Egy amerikai cég, a Madison Square Garden körülbelül már egy hónappal ezelőtt is jelezte érdeklődését az AC Milan iránt, mint partner. Mára azonban változtak a dolgok és jelen állás szerint ennek a cégnek a tulajdonosa James L. Dolan egy konkrét javaslattal fog előállni Berlusconinak, ahol 650 millió euróért vásárolná meg a teljes részesedést. Az ajánlat amivel az amerikai cég tulajdonosa állítólag kínálni fog jóval alacsonyabb, mint amit Berlusconi szeretne kapni a teljes részesedésért. Sokak szerint Berlusconi hajlandó lenne megválni teljesen a klubtól, de az biztos, hogy ez ügyben lesz egyeztetés amennyiben Mr. Bee nem tudja állni a szavát.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

18 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Valamiért az amerikaiakban jobban bízok mint beeben… nem rasszizmus félre ne értsetek de 1 év az már tényleg nevetséges. Berluról sok mindent el lehet mondani, de azt, hogy megvetné a pénzt nem. Szerintem ha lejár a “határidő” akkor elfogadja a yenkik ajánlatát.

 2. Ezt a Bee féle határidőt nem értem?Tényleg lassan 1 éve tart.Ez az ember ez idő alatt semmit nem mutatott fel.Akkor meg mire várunk mikor az elmúlt fél évben csak azt lehetett hallani,h majd a jövő héten majd a jövő hónapban.Az ég világon semmi nem történt.Akinek van pénze fizet.Akinek nincs arra nem kell várni.

 3. Nekünk szurkolóknak sokkal jobb lenne, ha csak részesedést venne valaki szerintem.
  Egy működő rendszert így nem kellene lecserélni.
  Nem tulajdonosváltás lenne, hanem inkább tőkeinjekció.
  Mert ha valaki megveszi a klubbot sok-sok millióért, az nem biztos, hogy még gyorsan kipengeti a tartozásunkat, meg még elkezd igazolgatni is…

  Viszont az a 480 misi azonnal hozzáférhető lenne.

 4. Valóban, a régi sikerek miatt többen gondolhatjuk azt, hogy Berlunak nem kell teljes egészében eladnia a klubot. De az is tény, hogy nem csak a tőke hiánya miatt jutottunk el idáig, hanem a meglévő tőke ésszerűtlen felhasználása miatt is. (Itt első sorban nem az áron felül érkezett játékosokra gondolok, hanem a feleslegesen igazoltakra – a hatodik csatárra, hetedik védekező kp-ra. Plusz ide vehetjük még az érthetetlenül megtartott játékosainkat is, már ha tényleg volt anno 40 milliós, vagy 16 milliós, stb ajánlat.)
  Ehhez még hozzávesszük az utóbbi időszak szuper edzőit, mert vagy 4-5 millió eurót spórolhatott(?) így a klub, és máris nincs BL, csak posvány.
  Szóval, ha teljesen új tulaj jönne, lehet hogy hozna valami ésszerűséget is magával a tőke mellé, mégsem bánnám, ha Berluéknak maradna pár százalék, és nem szakadnánk el a hagyományainktól.
  A kínainál jobb az amerikai, teljes eladásnál szerintem jobb, ha egy rész megmarad mondjuk Barbara kezében (azért az öreggel sem lehet túl sokáig tervezni). A legjobb talán egy új olasz tulaj lenne, aki nem csak a sajtó előtt “Milan-drukker már gyerekkora óta”.

  • Most nem értek egyet. Semmi garancia nincs arra, hogy egy új vezetés bármiben jobb és ésszerűbb lenne. Ráadásul igazolni se biztos, hogy könnyebb lenne egy “gazdag klub” újonc manager-eként.
   Én most is abban látom a hibát, hogy Braida távozása óta nincs karakteres szakmai vezető. Igazából az ő munkáját is nehéz lenne megítélni, de távozása óta sokkal több a szakmai hiba. Ebbe tartozik bele a játékos “pótlás” amit ha lehetett inkább kölcsön, vagy ingyen játékossal oldott meg okosan a kopasz, de ettől még szerintem is felesleges volt. Viszont gyanítom nem ő találta ki, hogy nem lehet pótolni 1-1 játékost saját keretből, urambocsá a tarcsiból!?
   Szerintem a Milan teljesen hasonló lépésekkel építkezett, mint 90-es évek végén, 2000 elején. Fiatal nagy potenciával rendelkező csapatot szerettek volna összehozni, ehhez a szakmai munka nem volt megfelelő.
   Gabriel, Acerbi, Vergara, Saponara Balotelli, El92, Poli, Montolivo és De Jong, Zapata akik ezekben az időkben érkeztek. Mellettük csapatba kellett volna építeni Milan hagyományok szerint saját nevelésű játékosokat: Cristante és DS pl. De mondhatnánk Comi – Ganz csatársort is akik számolatlanul lőtték a gólokat, de esélyt sem kaptak.

   Lippi érkezése szakmai igazgató pozícióba az elsődleges az én olvasatomba, ami nem biztos hogy tökéletes megoldás. De valamit ezzel a helyzettel szerintem is kezdeni kell. Jelenleg is gyenge jellemű, bizonytalan edző vezeti a csapatot. Ami kritika, de építő jellegű. Egy Maurit, Suso, Cercit, már nyáron el kellett volna küldeni kölcsönbe. De jó pár játékost lehetne írni. Egyszerűen nem lehet ekkora kerettel dolgozni feszültségek nélkül. Mexes kétlem, hogy beállna csereként jelenleg. Azon is csodálkoznék, hogy még edz, mert nem láttam edzésképeken sem.

   • Visszaolvasva, a második mondatomat “és”-sel kellett volna kezdenem és nem “de”-vel. Azt próbáltam kiemelni az egész hsz-ben, hogy bár nyilvánvaló hibákat követett el a vezetés, mégsem bánnám, ha Berlusconi-kézben maradna a klub egy része.

    Viszont szakmai igazgató terén teljesen igazad van, amiről viszont csak az személyes ellentétek jutnak eszembe: Barbara vs Galliani, Maldini vs klub… Egy átlag drukker nem tudja, hogy kinek adjon igazat, csak azt az igazoláspolitikát látja, ami egyszerre lehet bravúros és szánalmas is, meg azt, hogy egyre kevesebb az ikon a klub körül (nem csak a pályán).
    És HA jönne egy befektető, aki úgy venné meg a klubot, hogy a két öreg csak tiszteletbeli tag lesz, a gyerkőcök maradnak, de melléjük igazi legendák érkeznének a fontosabb pozíciókba…? (álom kategória, nekünk még egy Bee sem jön össze..)

    Lehet, hogy a szakmai igazgató önmagában is elegendő lenne, és lehet, hogy a felemelkedéshez még egy új stadion is kevés… de történjen már valami! Illetve a gödör aljáról talán már elmozdultunk, ez is valami!

 5. A csapat csak akkor élheti túl Berlut ha a teljes részesedés átkerül egy komoly tőkével rendelkező befektető kezébe.
  Láttuk jól hogy az elmúlt 4 év alatt hova juttatta a Berlu család a csapatot és még koránt sincs vége. Egyre szenilisebb, egyre kevesebb a pénz és egyre nagyobb az ego. Ebből a gödörből kellene kilábalni és ezt jelenleg Berlu személye akadályozza, ő a kolonc a csapat nyakán.
  Jöjjenek az amerikaiak és vigyenek mindent.

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS