2022. december 02., péntek

Mihajlovic: Kulcsfontosságú lesz a kupameccs

-

Sinisa Mihajlovic megtartotta sajtótájékoztatóját a keddi Alessandria elleni kupamérkőzést megelőzően.

“A holnapi mérkőzés kulcsfontosságú momentum lesz a szezonunkat illetően. Muszáj a döntőbe jutnunk, de erre képesek is vagyunk. Azt hihetjük, ez milyen könnyű lesz, de ha rosszul játszunk, az lehet a legkönnyebb módja a kiesésnek. 2000-ben a francia kupában a Calais a döntőbe jutott. Majd 2012-ben hasonló történt egy másik csapattal. Az Alessandria megérdemli, hogy tiszteljük, és örülök az edzőjüknek, Greguccinak. A mi célunk, hogy bejussunk a döntőbe és megszerezzük a kupát. Ha már ezüstérmet szerzünk, már akkor úgy vehetjük, hogy pozitív dolgot vittünk véghez ebben az évben. Én úgy kezelem az Alessandriát, mintha egy Serie A-s csapat lenne, és erős keretet fogok választani ellenük.”

“Szükségünk van a győzelemre, szeretnénk közelebb jutni a döntőhöz. Úgy kell játszanunk, mintha ez lenne a legfontosabb mérkőzés. Erős kezdésre van szükség, ahogy az Empoli ellen tettük, és rájuk kell erőltetnünk a játékunkat. Mi vagyunk az erősebb csapat, de papíron nem nyerhetsz mérkőzést. Muszáj jó teljesítményt nyújtanunk, muszáj remek munkát végeznünk, mint ahogyan tettük azt korábban is. Lesz néhány változtatás a csapaton, mivel nem minden játékosunk képes arra, hogy remek formát mutasson egy hét alatt egymás után 3 mérkőzésen is. De egy erős, támadó felállásban játszunk majd, hogy megszerezzük a győzelmet. Balotellinek és Boatengnek játékra van szüksége. De megfogják kapni. Még nem döntöttem el, hogy ki fog kezdeni. Az utolsó edzés után látni fogom. Ha a többi csapat hétvégi eredményét elnézem, akkor az Empoli elleni döntetlen még dühítőbb. Ha sikerült volna nyerni, akkor most ugyanannyi pontunk lenne, mint a Romának, és közelebb lennénk a tabellán az Interhez. Azonban mondtam a játékosoknak, hogy emiatt ne ragadtathassák el magukat. Egy olyan csapatnak, ami a miénk annak muszáj megszereznie a győzelmet, ha már kétszer is megszerezte a vezetést. Több határozottság kellett volna a támadásba, és a védelemnek le kellett volna hoznia a 3 pontot.”

“Az elmúlt 16-17 mérkőzést elnézve mindössze 2 alkalommal veszítettünk. Igaz több pontot is gyűjthettünk volna, de már folyamatban van a pozitív eredmény. Csalódott vagyok, amiért 5 pontot is eldobtunk a rossz teljesítményünkkel. Még van 17 mérkőzés a bajnokságból, és van idő fentebb lépni. De most az Alessandria elleni mérkőzésre kell fókuszálnunk. Derűs a csapat. Sosem veszítjük el az önbizalmunkat, és előre tekintünk. A csapat képes a fejlődésre, de ez el is várható. Egységesek vagyunk és van identitásunk. Nagyon kemény ellenfél vagyunk. Bacca kulcsfontosságú játékosunk, és szinte minden mérkőzésen pályára lépett. De majd meglátjuk, hogy holnap kezdeni fog-e. Ha bárkit meglátok, hogy nem teszi a dolgát az Alessandria ellen, az biztosan nem fog játszani a vasárnapi derbin. Nem akarom egyik játékosomat se visszatartani semmitől. Luiz Adrianót figyelembe véve, még mindig kemény dolog lenne számára a játék, a sok repülő út után, de őt is behívtam az Alessandria elleni mérkőzésre.”

A találkozót 21:00-kor rendezik a torinói Stadio Olimpicóban és a DIGI Sport 2 élőben közvetíti.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

21 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. El is morzsoltam néhány kövér könnycseppet a szemem sarkán… Megható, hogy mennyire fontos meccs következik az Alessandria ellen a kupában. Mindent bele srácok, ha nagyon koncentráltok – bár nem lesz könnyű – sikerülhet és valóra válhat egy álom. Végre kupadöntőt játszhat a csapat.

  Jézus Ereje!!! Hát hova a fenébe jutottunk már?????! Egy közepes Milannak egy Alessandria-t úgy kellene elsöpörnie, hogy szegények azt se tudják, hol vannak éppen. Mi meg az esélyeket latolgatjuk???

  Elképesztő, szánalmas, siralmas.

  Igazi középcsapatként viselkedünk. És tudjátok miért? Mert egy igazi középcsapat vagyunk. Néha kijön a lépés és magunk is elhisszük, hogy van rendszer és játék, aztán meg felébredünk egy vállalhatatlan teljesítmény kapcsán, mint az elmúlt hétvégén is.

  A szurkoló meg csak szurkoló. Megoldást, választ keres. Hogy miért is van ennyire (és valljuk be, tényleg érthetetlen módon) padlón a csapat.

  Nos, nem lehet hogy például azért mert Berlu papánk amúgy szabadlábon van??? Belegondolt már valaki abba (Olaszországot nagyjából ismerve), hogy kiknek és mennyivel, vagy mivel tartozik Berlu azért, hogy az utolsó éveit nem böriben kell töltenie?

  A legtöbbeteknek nyilván nem új a tény. Sportfogadás szempontból pl. melyik a legjobb csapat? Nem az, amelyik váratlanul hozza a győzelmet a jobbak ellen, aztán beszív egy kis csapattól? Ebben senki nem lát semmi manipulációt?

  Nem véletlen ezt a mintát követi a mi Milanunk. Mióta is???? Mondjuk azóta, hogy Berlut kiengedték?

  Okés, lehet kicsit elrugaszkodott a gondolatmenet, de aki tud jobbat erre az izére amit hétről-hétre látunk akkor hajrá, ossza meg!

  És akkor emlékeztetnék akár az átigazolási piacra. Komolyan elhiszi bárki, hogy Galliani hülye??? Komolyan azt hisszük, hogy ami nekünk nyilvánvaló innen, az nem evidens amonnan? Nem lehet, hogy azért nem megy ez az egész, mert nem szabad mennie?

  Na mindegy is. Ez is csak egy elmélet. Én magam szurkolóként sokat merengtem azon, hogy mi lehet az ok. Ez az egyetlen olyan, amin eddig logikailag nem találtam hibát. Sajnos…

  • te miért olvasol ilyeneket, ha ennyire felhúzod magad tőle?
   + miért kommenteled kicsit elrugaszkodott dolgokkal?

   Miért gondolod, hogy Berlu szabadságvesztése a megoldás?
   Miért feltételezed azt, hogy direkt sportfogadási bunda miatt (!) fog kiesni a csapat?
   MIért is ne lehetne valaki, aki jobbat tud erre az izére, amit hétről-hétre látunk?

   Röviden: én nem értek veled egyet, mert általában nem értek egyet az összeesküvés elméletekkel:)

   Amúgy tudtátok, hogy az Alessandria csapatát két magyar is vezette?
   (wiki)
   Hungary Lajos Kovács
   Hungary Ferenc Molnár

 2. Tököm ki van már a régi Milan bejegyzésekkel. Hogy régen mi volt, az elmúlt, tessék már felfogni!!!! A szurkolók semmivel sem jobbak, mint a vezetők. Az egyik álmodozik, mert a régi Milan, a másik követel, mert a régi Milan. A mostani játékosok, akiknek a piaci értéke nem sokkal több Dzsudzsáknál, meg vergődnek a teher alatt, mert fütyülik őket.

   • Ne ez meg a másik tipikus szemlélet… az irigység.. ha ennyit keres akkor aztán jó legyen… A fizetést megkapja akkor is ha szarul játszik!
    Igenis a szurkolóknak az lenne a dolguk hogy biztassák a csapatot Donnarummától Hondáig mind a 28 játékost biztatni kell, akik a keretben vannak.

    Egyetértek Krolival! Lassan ott tartunk, hogy nem azért nem jön ide senki, mert nem indulunk a BL-ben, hanem mert itt köztudottan az összes szurkoló paraszt, aki a meccsekre fújolni jár ki. Hát köszi de ebből nem sokan kérnek.

    • Nem vagyok irigy, mindenki saját sikerének a kovácsa, mellesleg a fizetésemmel sincs gondom, sőt régebben arra költöttem, hogy élőben tekintsem meg a meccseket. De te bizonyára minden meccsen a curva sud közepéről szurkolsz és dobálod a petárdát. Bár igazad van, az én kurva anyámat amiért nem mosolyogva eszem a szar levest, amit főztek a klubbnál.

 3. Előre kell tekinteni…már legalább 5 éve csak előre tekintünk és sehol semmi…ha az a előre tekintés hogy már az is nagy siker hogy ha ezüstérmet szerznek úgy hogy keservesen mentek át a Carpit, és szerencsésen nem találtak rá semmi nehezebb csapatra akkor katasztrofális évek vannak a láthatáron. Itt már akkora célok vannak mint egy Empoli vagy Sampdoria csapatnak.
  Luiz Adrianót figyelembe véve, még mindig kemény dolog lenne számára a játék, a sok repülő út után, de őt is behívtam az Alessandria elleni mérkőzésre…Mihajlovic már lassan egy hatalmasat ….. a szádba amikor ezeket mondod…amikor nem repkedett sehova akkor is csak a cserepadon volt…hát miért is játszana ha van itt egy szuper Niang…itt és most végleg leszerepelt ez a Mihajlovic…semmit sem ér…

  • Szerintem akkor szerepel le Miha,ha nem nyerünk,és itt nem egygólos győzelemre gondolok…Hétvégi derby ide vagy oda,ezt az Alessandriát 2-3 góllal MEG KELL VERNI!! Minden más eredmény részemről csalódás lenne.Most lehet röhögni,hogy így meg úgy Carpi,Bologna,Verona,stb,de ez egy “edzőmeccs” kell,hogy legyen a Milannak ha a célunk jövőre Európa!

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS