2022. november 30., szerda

Több mint 18 millió eurót spórolhat a klub

-

Januárban Adriano Galliani szeretne tőkét biztosítani a klub számára. Ezt a magas bérű játékosok eladásával és a nagyobb kiadások megnyirbálásával szeretné elérni. Siniša Mihajlović irányítása alatt a csapatnál bizonyos posztokon 7 játékos is a háttérbe szorult. Elkészült Alessandra Gozzini, a La Gazetta dello Sport munkatársának elemzése.

18,55 millió eurót spórolna meg a klub, ha ezek a játékosok januárban távoznának. (A csillaggal jelöltek után átigazolási díj is érkezhet.)

VÉDELEM:

Diego López azon reménye, miszerint visszaszerezheti a helyét a kezdőcsapatban, halványulni látszik. Ugyanis a tinédzser kapus, Gianluigi Donnarumma szenzációs teljesítményt nyújt, és maximálisan pótolni tudja.

A 34 éves spanyol kapus nagy valószínűséggel ugyanúgy távozhat, ahogyan érkezett a csapathoz, vagyis ingyen transzfer által. Ez is segítheti a Milan bevételeit, hiszen 1.25 millió €-t keres félszezononként.

Nem valószínű, hogy Mihajlović szeretné felkavarni a védősort, így 5 középhátvéd is háttérbe szorulhat.

Rodrigo Ely lehet az egyike a távozóknak, azt még nem tudni ugyan, végleg vagy pedig kölcsönbe távozik-e.  Ugyanis a szezonbéli rossz teljesítményével jelentősen csökkent az értéke.

Ha a Milan csapatánál úgy döntenek, hogy 2 hátvédnek is távoznia kell, akkor Ely mellett Cristian Zapata és Philippé Mexès kettőséből kerülhet ki a másik távozó. Annak ellenére, hogy a francia játékosért a Fiorentina érdeklődik, nagyobb esély van a kolumbiai távozására. Hiszen Silvio Berlusconi elnök jobban kedveli a franciát.

KÖZÉPPÁLYA: 

Hasonló itt is a helyzet, mint a védelemben. Számos játékos szorult háttérbe.

José Mauri annak ellenére, hogy tavaly mennyire meghatározó szerepet töltött be a Parma csapatában, idén még egyetlen egy percet sem töltött a pályán a bajnokságban. A játékos iránt a Chievo érdeklődik, a Milan 5 millió €-ban állapította meg az értékét.

A másik játékos, aki idén nagyon keveset játszott az Antonio Nocerino. A probléma pedig a fizetésével van, mivel így is szezononként 2 millió €-t tesz zsebre. A klub a következő hónaptól 950.000 €-ra csökkentené a fizetését.

Az is könnyen elképzelhető, hogy Nigel De Jong is távozik. A klub hajlandó a játékost 1.5 – 3 millió € közötti ajánlatot elfogadni. A holland játékosért Angliából érkezhetnek ajánlatok.

TÁMADÓSOR:

A támadók közül Susót már csak egy lépés választja el attól, hogy Galliani régi transzfer cimborájához, a Genoa csapatához kerüljön. A helyettesét is megtalálták már Kevin-Prince Boateng személyében, aki ebben a hónapban hivatalosan is visszakerülhet a csapathoz.

Az egyetlen támadó, akitől még januárban szeretne megválni a csapat, az Alessio Cerci. A többi támadó túl értékes a csapat számára ahhoz, hogy elengedje őket.

Miután az idényt a padon ülve kezdte, számos lehetőséget kapott a bizonyításra. A Carpi elleni mérkőzésen is kiábrándító teljesítményt nyújtott, így újra kegyvesztetté vált. A Genoa és a Bologna is szeretné megszerezni az Atletico Madrid kölcsönjátékosát.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

10 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Ime egy fényes bizonyiték megint,hogy mennyire eszük ágában sincs “nagy” csapatot építeni…
  Hiszen,hogy ha akarnának valami sztár féleséget akkor azt ilyen költségvetésből nem nagyon lehet…
  Persze tudom sokak szemében szimpatikus Galliani..Nekem is az a véleményem,hogy ezek a játékosok mehetnek…meg spórol meg minden..Csak hát ennek semmi látszatja nem lesz mert ezek helyett is csak ingyen érkező maximum közepes képességű játékosok jönnek…Ja,hogy viszonylag kevés fizetési igénnyel?
  Juhuuu 🙂
  De jó nekünk…

 2. LOPEZ – Ha Gabriel visszajön es számolunk vele akkor Diego mehet, ha nem akkor viszont megtartanam.
  ELY – Csere lenne nalam Palettával egyutt. Alexet utálom de Romagnolival jol kiegészítik egymast szoval Zapata es Mexes mehet.
  MAURI – Értékes jatekos, Max kolcsonbe adnám de opció nelkul.

  Tobbi mehet. Ez a keret kezelhetetlenul nagy a bajnoksaghoz es a kupahoz.

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS