2022. november 30., szerda

Montolivo: Rendkívül fontos az Olasz kupa

-

Riccardo Montolivo, a Milan csapatkapitánya szerint a csapat egy nehéz éven van túl és úgy gondolja, hogy kiélezett a verseny a bajnoki címért.

A Milan 17 fordulót követően a 6. helyen áll a bajnokságban 28 ponttal és a jelenlegi helyzet szerint 4 pontra van az EL-indulást érő hely, míg a BL 7 pontra.

“Ez egy nehéz év volt számunkra, hiszen a nulláról kezdtük. A csapat fejlődő stádiumban van és szükségünk van egy kis időre, hogy megtaláljuk az igazi énünket. A bajnokság elején volt néhány problémánk, de aztán fejlődtünk.”

“Több alkalommal is jobban teljesíthettünk volna és ha most több pontunk lenne, akkor ott lennénk az élmezőnyben. Ennek ellenére még mindig úgy gondolom, hogy a verseny nyitott.” – mondta Montolivo a MilanChannel mikrofonjainak.

“A csapat egységes és keményen dolgozunk. Meggyőződésem, hogy jönni fognak az eredmények. Olasz kupa? Ott vagyunk a kupában és rendkívül fontos számunkra ez a sorozat. Mindenki azt mondja, hogy már a döntőben vagyunk, de még le kell játszani a mérkőzéseket.”

A Milan január 6-án a Bolognát fogadja az év első mérkőzésén.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

4 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Nem semmi ez a Montolivo komolyan mondom. Nem is tudom hol kezdjem 🙂

  Először is az hogy szerinte kiélezett verseny megy a bajnoki címért, azértkellemetlen az ő szájából hallani, mert tudtommal a Milan alkalmazásában áll, s ez a csapat nincs versenyben a bajnoki címért idén! Másrészről több csapat is hajt a Scudettoért ( Napoli, Inter, Juve, Fiorentina). Ezen négy csapaton kívül nincs más ott még csak az ajtajában sem a versenyfutásnak. Az Inter, Juve és a Napoli lesz szerintem a dobogós (sorrendet ebből a hármasból nm kívánok állítani, mert bármi lehet), ami alapján a Bl-ben máris nem vagyunk érdekeltek. Ezek a csapatok előrébb járnak jelenleg, s sokkal stabilabban teljesítenek mint a Rossoneri. Tehát maradhat a negyedik és ötödik helyezés elérése, de az meg azértkarcos, mert szerintem legrosszabb esetben is az egyik EL indulóhelyet eléri az idén Paulo Suosa vezette Fiorentina. Tehát akkor megint ott tartunk hogy amennyiben ki akarunk lépni Európába ismét, akkor bizony a Coppa Italia-n keresztül kell hogy vezessen minket az út.
  Szerintem ezzel Sinisa is tisztában van, s ezért is akarjuk megnyerni annyira, vagyis legalább is nagyobb hangsúlyt fektetni az eddigieknél a kupasorozatra.

  Ami még a cikk kapcsán eléggé érdekes számomra, hogy úgy fogalmaz ” Ez egy nehéz év volt számunkra, hiszen a nulláról kezdtük. A csapat fejlődő stádiumban van és szükségünk van egy kis időre, hogy megtaláljuk az igazi énünket.”
  Azért ez bizonyos szempontból támadható, mert lehet hogy az edző új, s másabb a játékkövetelmények, mivel új edző az új rendszert alkalmaz. Viszont!
  Sinisa gyakorlatilag mikor beáll egy taktikára, akkor gyakorlatilag míg nem áll át egy másik felállásra, addig mindig ugyanazt kéri a játékosoktól. Ugyanaz a játék könyörgöm. Ugyanazokkal a cserékkel játszunk féléve minden meccsen, s fixen játszat jó pár játékost. teljesen kiismerhető, és leolvasható számtalanszor a játékunk, mert rongyosra képesek ugyanazt a vak taktikát újra, s újra játszani.

  A bajnokság elején volt egy pár probléma????? Nagyszerű…. Akkor véletlenül játszottunk döntetlent a Carpival, a Veronával, Atalantával mostanság???? Langweilig…

  Ettől függetlenül Forza Milan!!!

 2. Nem értek veled egyet….bármennyire is fanyalgunk és olyan a játékunk mint amit látunk…de igen harcban vagyunk a scudettoért,mert rajtunk kívül mindenki ugyanúgy hektikusan teljesít..egyetlen egy kiegyensúlyozott csapatot sem tudok mondani…max a merda brigád,de nekik is lesz hullám völgyük hosszabb…. tehát sajnos igen megéltük ezt is ezzel a jelenlegi bagázsunkkal igenis van esélyünk a scuddetora…az olasz kupa viszont tényleg nagyon fontos,végre vmit a vitrinbe is kéne tenni….

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS