2022. december 05., hétfő

Mihajlovic: Az eredmények nem a semmiből jönnek

-

Sinisa Mihajlovic, a Milan vezetőedzője megtartotta sajtótájékoztatóját a szombati Atalanta elleni meccs előtt.

“A szurkolók alapvető fontosságúak számunkra. Mindannyian azt akarjuk, hogy úgy támogassák a csapatot, mint korábban, de tudjuk, hogy a mi feladatunk magunk mellé állítani őket. Az elmúlt néhány mérkőzés alapján a játékosok megérdemelnék a teltházat. Tudjuk, hogy holnap lesz a legfontosabb mérkőzésünk a szezon kezdete óta. Amennyiben nyerünk, akkor tovább folytatódhat a veretlenségi sorozatunk és jó helyre ugorhatunk a tabellán. Ugyanakkor egy győzelem lehetővé tenné számunkra, hogy nyugodtabban készüljünk a válogatott szünetben.”

“Remélem, hogy a csapat teljes mértékben fel tudja fogni a meccs jelentőségét. Ezen az úton kell maradnunk. A Lazio ellen megmutattuk, hogy tudunk jól játszani és bárkit képesek vagyunk legyőzni. Bebizonyítottuk, hogy egységes és minőségi csapatunk van. Elnézve az eredményeket, mostanában több az elismerés és kevesebb a kritika.” – tette hozzá Mihajlovic.

“Korábban nem voltunk rosszak és most sem vagyunk tökéletesek. Az eredmények nem a semmiből jönnek. Jelen pillanatban tudjuk, hogy még nem oldottuk meg az összes problémánkat, de a helyes úton vagyunk. Arrigo Sacchi szavai a legnagyobb elismerés számomra. Atalanta? Egy erős csapatról van szó. A szezonban mindig jól teljesítményt nyújtottak, leszámítva az előző fordulót. Veszélyes játékosaik vannak és megnehezíthetik a dolgunkat. Nem szabad alábecsülnünk őket.”

“Csapatvacsora? Mindig is szerveztem ilyet. Nem ez volt az első alkalom és nem is az utolsó. Ha egységesek vagyunk, akkor sok mindent elérhetünk. Remélem, hogy legközelebb már más valaki fog fizetni.” – viccelődött a szerb szakember majd folytatta: “Célunk az, hogy a szezon végén a top háromban végezzünk a bajnokságban. Egy győzelem az Atalanta ellen fordulópont lehet a csapat számára. Mindig egy meccsre kell koncentrálni és ezt követően ott lesz a válogatott szünet.”

“Diego López? Nagyra értékelem őt., de úgy gondolom, hogy az utóbbi időben nem volt jó formában. Igazi férfi volt, hiszen fájdalommal játszott és nem kereste a kifogásokat. Donnarumma? Ő a Milan illetve az olasz labdarúgás ékszere. Még nagyon fiatal és ígéretes. Mérkőzésről-mérkőzésre egyre jobban teljesít. Minden tiszteletem az övé. Luiz Adriano? Sajnálom őt, hogy nem játszik, de Bacca jelenti a különbséget. Szeretnék gratulálni Luiz Adrianónak, aki csereként mindig jól teljesít. Két gólja már 6 pontot hozott a csapatnak és ezt nem fogom elfelejteni. Ő egy fontos játékos, aki nagy elszántsággal edz. A jövőben több játéklehetőséget fog kapni. Bonaventura? Sajnálatos módon eltiltott és nem játszhat a korábbi csapata ellen. Szerencsére van alternatíva. Cerci? Minden meccsen javul és egyike azoknak a kevés játékosoknak Olaszországban, akik képesek felvállalni a párbajt és megverni az ellenfelüket.”

A Milan-Atalanta mérkőzést szombat este 20:45-kor rendezik a San Siróban.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

2 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS