2022. november 29., kedd

Mihajlovic: Képesek vagyunk legyőzni a Laziót

-

Sinisa Mihajlovic, a csapat vezetőedzője megtartotta sajtótájékoztatóját a Lazio elleni meccs előtt. A szerb edző beszélt a vasárnapi összecsapásról és Gianluigi Donnarummáról is.

“A győzelemért megyünk Rómába. A Lazio az előző 8 tétmérkőzését megnyerte hazai pályán, így a szezon legjobb teljesítményére lesz szükségünk a három pont megszerzéséhez. Bízom a játékosaimban és úgy gondolom, hogy képesek vagyunk legyőzni a Laziót. Egy újabb siker nagy lökést adna számunkra. Vereség? Ha veszítesz, az sohasem szép. A Laziónak vannak gyenge pontjai. Mentálisan erősek vagyunk és szeretnénk folytatni a három mérkőzés óta tartó veretlenségi sorozatunkat. Minden a hozzáállásunktól függ. Mindig is magabiztos voltam és minél több idő telik el, annál magabiztosabb vagyok. Célunk, hogy a top háromban végezzünk és ezt mondtuk a szezon kezdetekor is. Tudjuk, hogy jelen pillanatban mások jobb formában vannak, de ez nem jelenti azt, hogy ez így lesz az egész szezonban. Ha mindenki felépül a sérüléséből, akkor formációt változtathatunk és több variációs lehetőségünk lesz a mérkőzés alatt. Gondolok itt különösen a csatárokra, akik megteremthetik a különbséget egy-egy meccsen. Eddig Niang és Menez sem állt soha rendelkezésre. Ne felejtsük el, hogy Menez volt tavaly a csapat legeredményesebb játékosa. Ugyanakkor Niang visszatért a csapatba és hasznos lehet a cserepadról beállva.” – mondta Mihajlovic.

“A Chievo ellen jobban is teljesíthettünk volna az első félidőben, de ha egyes megjegyzések (a sajtó részéről – a szerk.) támadó szándékúak, akkor nem fogok csendben maradni. A szavak fontosak. Elfogadom a kritikát, de ha ez túl lép egy határon, akkor nem vagyok hajlandó elviselni. Nem fogok megsértődni, ahogy a játékosaim sem.”

“Az Alex-Romagnoli védőpáros jól teljesít. A játékosok sokkal magabiztosabbak. Mexés majdnem teljesen felépült és ott van Zapata is. Balotelli? Nincsenek fejlemények a sérülését illetően. Niang? A támadó-szekció mindhárom részén bevethető. Vasárnap a cserepadon fog kezdeni és ha szükséges, akkor 15-20 percet tud játszani.”

“Diego López egy nagyszerű kapus és nagyra értékelem. Lesz lehetősége bizonyítani, de jelen pillanatban Donnarummát preferálom, aki megmutatta karakterét és személyiségét. Még csak 16 éves. Nem kell aggódnia, hogy mit ír a sajtó. Maximálisan bízom benne. Akik kritizálják Donnarummát, azoktól azt szeretném kérdezni, hogy mit csináltak, amikor ők 16 évesek voltak?”

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

9 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. Képesek vagyunk Miháj?
    Ha nem is annyira képletesen szólva az eddigi képlékeny játék-kép helyett, jól képzett játékosaink képesek lesznek képességeikhez képest jó képet festeni, akkor a képzeletbeli dobogó képe elképesztően elképzelhető képzetet is kelthet! Képtelenséget képzelgek? 😀

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS