2022. november 29., kedd

Berlusconi a csapatról, a mercatóról és Mr. Bee-ről

-

Silvio Berlusconi, a klub tulajdonosa elmondta, tetszett neki a csapat játéka a Palermo elleni bajnokin.

Berlusconi a San Siróban tekintette meg a csapat tegnapi mérkőzését, amely végül 3-2-es győzelemmel zárult.

“Nagyon tetszett a csapat teljesítménye. A Milan jól játszott, de továbbra is remélem, hogy meg tudjuk tartani a győzelmet, amikor 15 perc van hátra a meccsből.” – mondta Berlusconi a meccs után.

“Bacca? Nagyon kedvelem őt. Mélyen vallásos, nagyon profi és jó szeme van a kapu előtt. Balotelli? Ha Isten is úgy akarja, akkor tényleg megváltozott. Sokkal komolyabbnak tűnik. Remélem, hogy így fogja folytatni. Szeretném látni őt a két csatár mögött játszani, bár ne felejtsük el Jeremy Menezt sem, aki remélhetőleg minél hamarabb visszatér. Calabria? Az ő teljesítménye mindenkinek elnyerte a tetszését a stadionban. Mindenki tapsolt és ujjongott, amikor labdához ért. A szurkolók kedvence lett.”

“Az átigazolási piac? Két hónapig gondolkoztam, mielőtt vásároltam egy házat 3 millió euróért. Galliani két óra alatt szerződtette Kuckát 3 millióért. Kondogbia? Ésszerű lépés volt, hogy nem vásároltuk meg ekkora összegért. A kezdeti ár a tárgyalásoknál a végső összeg fele volt. Ibrahimovic vissza akart térni a Milanhoz és mi is szerettük volna, de nem engedték el. Dybala? Nagyon kedvelem. Reméltem, hogy sikerül szerződtetnünk.”

Ezt követően Berlusconi beszélt Bee Taechaubolról, aki szeptemberben a klub 48 százalékát fogja megvásárolni.

“Mr. Bee szeptember 30-án fog visszatérni Milánóba és lesz egy találkozónk. Közel állunk ahhoz, hogy lezárjuk az üzletet. Az új stadion? Barbara kiborult, de megértette az okokat. Szerelmes vagyok a San Siróba és személy szerint örülök, hogy a Milan marad ebben a stadionban.” – fejezte be.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

7 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Kíváncsi lennék, mennyi pénzt szórt el a Milan a stadionépítéssel kapcsolatos előkészületekre. Tartok tőle, hogy milliós nagyságrendű volt a kiadás – a semmiért. Berlusconi a tervezés utolsó fázisában döbbent rá, hogy szerelmes a San Siróba? Pontosan ezek azok a dolgok, amik miatt komolytalanná válik a vezetőség.

  Tavaly decemberben Barbara azt nyilatkozta, hogy még az apja is pozitívan áll a projekthez… Ha eleve nem akarták volna elhagyni a San Sirót Berlusconiék, akkor azt mondanám, hogy hibás döntést hoztak, de legalább következetesek voltak. Így azonban, hogy egy csomó pénzt és energiát is fordítottak gazdálkodás szempontjából is igencsak szükségszerűnek tűnő projektre (helyszín- és a költözéssel kapcsolatos vizsgálatok, a terv jogi szempontból történő elemzése, engedélyezéssel kapcsolatos előmunkálatok, tervezési munkák, pénzügyi kalkulációk, a lehetséges szponzorokkal történő kapcsolatfelvétel, a klubstratégia újratervezése stb.), amit most kidobnak a kukába, a vicc kategóriája.

  A Milan nyilvánvalóan pénzt akar termelni. Ezt egy új stadion középtávon garantálta, de legalábbis megkönnyítette volna. Ezt jól látták Berlusconiék. Nyilván utánaszámoltak, osztottak-szoroztak, erre a vezetőség hoz egy érzelmi döntést, és most nagy valószínűséggel a Milanon röhög mindenki – az Inter kivételével, amely ki van akadva… Nem zárnám ki azonban azt sem, ha ez a visszatáncolás egyfajta bosszú az Inter ellen, amiért az idei mercato alatt keresztbe tettek nekünk. Ha ez így van, akkor ez még szánalmasabb…

 2. Jo gondolatok. Mindenesetre én abban sem vagyok biztos, hogy a Berlusconi család sajat maga hozta meg ezt a döntést es nem pedig rá kényszerítette őket a körülmények megváltozása.

  Pl a szponzori szándék megszűnése. Netán Mr.Bee is beszállna a felújításába ami igy mar kivitelezhető annak ellenére, hogy drágább megoldás. Vagy csak vernyomascsokkentot cserélt az öreg.

 3. Csak egy gondolat… De nem lehet, hogy a San Siro-t akarná megvenni a Milan előbb-utóbb!? Szerintem rossz befektetés lenne, de ettől függetlenül a tradíció elvitathatatlan!
  Ennél többet ez a nyilatkozat nem érdemel. Rengeteg dolog lehet a háttérben, amiről gőzünk sincs és nem is lehet.
  Nekem az a fontos,hogy a csapat jól játsszon és egységes maradjon! Ezért szurkolok! 🙂

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS