A Valencia 2-1-s győzelmével ért véget a Naranja kupáért folytatott felkészülési mérkőzés, a Milan részéről Honda volt eredményes.

A hazaiak Zapata eladott labdáját kihasználva Alcacer révén már a 18. percben megszerezték a vezetést, melyre Honda egy gyönyörű szabadrúgásgóllal még válaszolni tudott. Az első félidő hajrájához közeledve azonban újabb védelmi megingást követően – ezúttal Albertazzi hibázott – ismét előnybe került a valencia, és mivel a második játékrész már nem hozott több gólt, így a mérkőzés végén a spanyolok örülhettek.

A meccs krónikájához tartozik, hogy a Milan két új igazolása közül Diego Lopez kezdőként kapott lehetőséget, míg Armero a 70. percben váltotta Albertazzit.Valencia-Milan 2-1 (2-1)

Gólszerzők: Alcacer (18.), Rodrigo (38.); illetve Honda (28.)

Sárga lap: Parejo (42.); illetve Muntari (42.), Poli (72.)

Valencia (4-4-2): Diego Alves (Rodriguez 58.); Vezo (Mustafi 58.), Barragan, Otamendi, Gaya (Orban 58.); Piatti (De Paul 53.), Javi Fuego, Parejo (Ibanez 81.), Andre Gomes (Guardado 81.); Rodrigo (Gil 81.), Paco Alcacer (Feghouli 53.)

Nem léptek pályára: Domenech, Joao Pereira, Araujo.

Milan (4-3-3): Diego Lopez; Abate (Mexes 81.), Bonera, Zapata (Alex 60.), Albertazzi (Armero 70.); Poli (Mastalli 81.), Cristante, Muntari (Essien 70.); Honda, Pazzini (Menez 60.), El Shaarawy.

Nem léptek pályára: Abbiati, Agazzi, Zaccardo, Modic, Pinato, Mastour.

A gólok:

Alcacer 1-0

Honda 1-1

Rodrigo 2-1

Hosszabb összefoglaló

További képek a meccsről:

 

34 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Segítsetek ki, légyszi! A tegnapi meccs után ma reggel azon gondolkodtam, hogy SES helyzetén és Menez les gólján kívül semmilyen akcióból felépített veszélyes támadásunkra nem emlékszem. Ez vagy azért van, mert öregszem, és romlik a memóriám, vagy azért mert valóban semmilyen emlékezetest és maradandót nem alkottunk tegnap (se). Mármost ezzel két problémám van.
  1. Ezek a felkészülési meccsek egy idény előtt, edzőváltás után lehetőséget adnak az új edzőnek, hogy kidolgozza a megfelelő taktikát, hadrendbe állítsa a megfelelő játékosokat. Viszont én tegnap semmilyen koncepciót nem véltem felfedezni a játékunkban, hacsak azt nem, hogy SES fusson sokat, majd középre törjön be, és jöjjön vissza védekezni is (talán Hondára is ez volt igaz, csak ő lassú, és nem képes ennek a kívánalomnak eleget tenni), és hogy Albertazzi próbálja mélységből felívelt labdákkal megjátszani Pazzinit. Kb. ennyi, amit láttam. Ezen kívül halvány elképzelésem sincs, mi volt Pippo koncepciója, márpedig, mint írtam, nem lenne rossz tudni, látni a taktika formálódását. Semmit nem láttam.
  2. Az ilyen sör meccsek arra is jók, hogy azok a játékosok, akik egyébként hátrább vannak a rangsorban, lehetőséget kapjanak arra, hogy megmutassák magukat. Sőt, nekik ezekkel a lehetőségekkel bizonyítási vágytól feltüzelve kellene élni, mert a Milan Európa nélküli kétfrontos idei küzdelmében a kevesebb meccsszám miatt vélhetőleg még kevesebb esélyük lesz, hogy megmutassák magukat. Hát kérem, én semmilyen tüzet nem láttam itt. Minden játékosunk szürke és ötlettelen volt. Ilyenkor szeretném tudni, hogy hol a már annyit agyon dicsért és ragályos Pippo tűz és lelkesedés, amiről mindenki beszélt… Amikor a fiataljainkban is hiányzik a bizonyítási vágy, ott már nagy a baj.
  (A keret rotálásához még annyit tennék hozzá, hogy amellett, hogy mindenki játéklehetőséget kap, azért az sem lenne utolsó, ha egyszer-egyszer már közel azt a felállást és 11-et is láthatnánk a pályán, akit Pippo a legerősebbnek vagy leg lapabbnak gondol, hiszen nekik sem ártanak a szezon kezdete előtt néhányszor együtt gurigáznia. A City elleni meccs volt talán az egyetlen, amikor ez megtörtént…)

  Végezetül néhány szó még a játékunkról. A támadásunk szar. (Lehet Baloval ötletesebb lesz.) Középpályánk szar. (Honda számomra eddig hatalmas csalódás, a gólját leszámítva semmit nem csinált, ráadásul a pontrúgásait és érdemes megkérdőjelezni a gólja ellenére is, mert a két baloldali szöglete kiszállt a stadionból, és a jobb oldalról vagy túl rövid, vagy túl hosszú szögleteket adott be. Testtel folyamatosan verték, lassú és körülményes, én hátrább vonva játszatnám, és középen. Polit nem is tudtam, hogy a pályán van…) A védelmünk szar. (Alex a gyorsaságához képest indokolatlanul sokat lép előre, ahol persze érdemben nem sok mindent csinált, onnan az ő lassú lépteivel nehéz ám időben visszazárni.)
  Összegezve én Pippótól és a kerettől is sokkal többet várnék, de egyszerűen hiányolom a taktikát, a rendszert és a tüzet a játékosokból. Ebben a tekintetben nem látok semmiféle előrelépést, amit a felkészülési időszakban sikerült volna abszolválnunk. Szóval van itt tennivaló még bőven…

  • “Szóval van itt tennivaló még bőven…”

   van bizony. Szerintem nagyrészt egyetért mindenki ezekkel a mondatokkal, aki látta a mérkőzést (és lehet az is aki nem látta). 🙂

   Számomra is kisebb csalódás volt a játék, viszont nem árt megjegyezni, hogy ezzel a felállással nem kezdtünk még soha és azzal, hogy jött néhány a megszokottól jobb/tapasztaltabb játékos (Alex, Armero, D. Lopez, Menez), még nem fog semmi változni néhány hét alatt, mivel mindegyiknek van erőssége és gyengéje, amire egy-két hétnél és 4-5 meccsnél több idő rájönni. Itt fog az edzői kvalitás szerepet játszani és ez lesz az igazi mérce Pipponak, hogy be tudja-e őket építeni a csapatába, ha igen mennyi idő alatt, vagy ismét szereztünk néhány Hondát?! :/

   A két gólt összességében két hatalmas védői bakiból kaptuk, a valencia játékától sem voltam elájulva, tény hogy több tudatos elem volt a játékukban és telt házas hazai közönség előtt játszottak, ami biztos, hogy plusz motivációt adott nekik.

   plusz tudja valaki Pippo emailjét, megírom én, mert lehet még senki nem mondta neki, hogy Bonera ne legyen kezdő, pláne ne csk! 😀

 2. Szerintem az mindent elmond a csapatról ,hogy a Valenciát az eddigi felkészülési meccseken a Nürnberg és az Universidad Catolica (Vatikán csapata ??) is megverte. Az Alianza Limaval pedig döntetlent játszottak.
  Nekik legalább változatos a mérlegük mert mi minden csapattól kikaptunk.
  Taktika nuku. Játék nuku. Csapat az van csak szar. Jó játékosok vannak ,de itt nem egyéni megmozdulások kellenek hanem csapatjáték. Tegnap Honda két elcseszett szögletén kívül nem voltak egyéni megmozdulások.
  Honda gólja és Essien fejese azonban szép volt.

 3. TZavaly nem láttátok hondát? Mér vagytok meglepődve? Közte és Robinyúl közt az a különbség, hogy robi tud focizni csak nem akar, szuzuki akar csak nem tud.
  Egy biztos nem lesz itt csapat meg varázslat 7-8 hely és jónapot, Pipo félévkor repül, majd hozzuk Maldinit leszerepelni edzőként.
  A bajnokság első 4-5 meccse zakó kieső helyen fogunk állni.

 4. a védelmünk 00, láttátok a második gólt mi a faxt csinálnak ott 3man togyorogtak a valancia csatára körül az meg röhögve beverte a rövid alsóba, komolyan egy vicc a csapat. Meszes és Alex nagyon jó lessz középen, bár Alexnek még meszeshez kell szoliznia magát, a két villámléptű megsúlyosbítva egy muntari/essien párossal komolyan vicc.

  • Pont a Alex? Amióta itt van még jó megmozdulása nem volt! Te nézted a meccset?? Honda ért valamit az egész csapatból. Nem csak a gólja miatt! El92-ről kaptunk egy gólt, majd kihagyott egy tiszta ziccert. Azon kívül meg abszolút nem csinált semmit. Hondának még volt egy kiugratása Menez felé a második félidőben amit csak be kellett volna rúgni, de a francia elszerencsétlenkedte.
   Szerintem a gól előtti figyelmetlenségen kívül Zapata kimagasló volt hátul. Rengeteg támadást állított meg, ráadásul megszerezte a labdákat.

   • Szerintem iróniának szánta kornel1980 ezt az Alex dolgot, én legalább is így értettem. Honda szerintem csak az ediggi önmagához képest volt egy hangyafasznyit jobb, és tegnap ő volt a félszemű a vakok közt, de azért elég ergyán teljesített. Persze nem is az ő posztja, és nem is tudom, milyen logika indokolja, hogy ott játszassák. A Zapata dologgal egyetértek.

    • Így vissza olvasva én is érzem az iróniát! Elnézést is kérek Kornél! 😀
     Szerintem a legnagyobb probléma a 3 támadós rendszer. Vegyük észre,h nekünk, ezzel a kerettel ez nem megy. Ha jön pl Cerci akkor menni fog? Egy fenét! A másik oldalon El92, Menez vagy akár Balo is játszhatna… Egyik sem rossz játékos,mégsem érnek fabatkát sem így.

     • Teljesen egyetértek, és ezzel a kerettel még See apó 4-2-3-1 hadrendjét is illeszkedőbbnek és veretesebbnek éreztem. A támadásainkban sem erő, sem koncepció, és ezt a 4-3-3 a mi játékosainkkal valóban nem fogja megoldani, úgy meg főleg nem, ha a szélsőknek minden ellentámadásnál teljesen vissza kell zárnia egészen a 16oson belülig (lásd SES tegnap), mert a védelmünk még létszámfölényben sem boldogul. Emellett nagyon érződik a hiánya egy tipikus kreatív 10-esnek, egy KTK-nak, amely posztra ha igazolni nem is tudunk, nem tudom miért nem próbáljuk ki Hondát ott, ahelyett hogy JK-ként vagy JSZ-ként erőltetnénk szerencsétlent. Én a 2 csatárban is több fantáziát látnék egy hátrábbról induló és visszalépő kreatív Baloval és egy darálóba tolt center Pazzoval.

     • Én is 2 csatárban játszanék, pontosan úgy ahogy felvázoltad. Az is lehet,h El92/Menez lenne a 2 támadó mögött és gyengébb csapatok ellen Honda Muntari posztján játszana. Védekezésben szerintem nincs gond a japánnalés ott talán még több ideje is lenne osztogatni. Látható,h minden ellenfél utazik a Japóra! Amúgy tegnap a második gól ékes példája, miért ne zárjon vissza egy csatár. Szegény Albertazzi megnyugodott,h lezárja a vonal felé vezető területet és kész is. Erre a srác röhögve bement Sárika elé. Egyszerűen ne jöjjön vissza egy csatár! Csak magunkra húzzuk az ellenfél védelmét is! Honda védekezése példa értékű lenne. Ő beljebb húzódva a passzsávokat zárja csak akkor lép vissza, ha Abate vagy Poli fent ragadt.

 5. nemtudom Pippotol mit vártok. Lehet a múljtáról beszélni, de soha sem az a nagy játékintelligánciával megáldott játékos volt. Az meg, hogy valaki “jo” játékos volt nembiztos, hogy jo edző is lesz.

 6. a Milannal mar regota a management teszi a csapatot nevetsegesse.
  Milan megszerezte Alexet mig a Lazio (aki szinten nincs tele penzel) megszerezte de Vrij-t. De meg lehet nezni a fiorentinat aki ugyancsak nem dozsol milyen keretet epitett fel vagy eppen a porto aki evente eladja 3 legjobb jatekosat 30 milliokert.
  A milannal az egesz jatekosmegfigyelo stabot ki kell rugni ugy ahogy van mert nulla elkepzelesuk meg szakmai erzekuk van arrol, hogy kit is erdemes megvenni… vagy B verzio. Jonnek a tanacsok meg otletek de Berlueknak egy minimum Alex szintu sztar kell 🙂

  • Nézd : idehozhatnád te a 20 legjobb megfigyelőt a világon ha a kopasz majom mindegyiknek kiadná, hogy mit lehet és mit nem….Hiába akarna hozni ide valaki 5 millióért egy nagy tehetséget ha csak 500 ezret kapna rá….

   • Csak egy kis pontosítás! Nem a “kopasz majom”, azaz Galliani adja a pénzt az igazolásokra. Ő tolmácsolja felén és a játékosok felé, amit Berlu kijelent…

    Egyébként a megfigyelőinkkel nem lenne gond, régebben is nem kis játékosokat hoztunk rajtuk keresztül. Mostanában pl. Serginho, aki hazájában dolgozik megfigyelőként. Az elmúlt években rengeteg olyan fiatal brazil srácot ajánlott a vezetőség figyelmébe, akiket egy-két év múlva 25-35 milliókért vettek meg nagy klubok és be is váltak…

    Szóval abban van az igazság, hogy ajánlhat nekünk bárki bármilyen jó játékost, ha nem vagyunk hajlandóak megvenni!

    • Tudom,tudom 🙂
     Én nem azért nevezem majomnak a kopaszt mert nem ad pénzt ..
     Tudom,hogy ő a másik kopasz majom jobb keze …Csak hát ő hazudozik mindig 😀

 7. kár vitatni ez a csapat rettenetes. még örülök is, hogy thome előfizetőként nincs digisportom így nem fogom látni ezt a vergődést.
  egy jó csatárunk van Balo aki ha nem kap labdát nem fog csinálni semmit.
  elzavartuk pirlot, ronaldhinot, kakát, robinhot nem maradt kreativitás a csapatban, monti nincs nem fog játszani idén, lehet még nagyon jövőre sem, SES tapasztalatlan balo/pazzo meg buta.
  Honda gyenge lassú, körülményes és nem ide való.
  Az afrikai verőlegényeket meg sem említem.

  • Az a legnagyobb baj ezzel, hogy biztos, hogy netes streameket fogok nézni T-Home-osként, mert nem bírom ki, hogy ne nézzem a meccseket 😀

 8. Ha sikerülne kapott gól nélkül kihúzni egy meccset, és mellé még tudnánk rúgni 1-2 gólt, akkor akár meg is lehetne nyerni egy mérkőzést.

 9. Ebből a kezdőből is látszik, hogy Pippo megint nem akarta megnyerni a meccset!

  Hol volt a jó kis Niang, aki némi veszélyt jelentett volna a jobb oldalon?

  • Előbbi kettő kisebb sérülés miatt, utóbbi kettő pedig influenzás tüneteket mutatott, és óvatosságból.

 10. Amíg nem lesz normális középső védőnk, fújhatjuk az egészet… Yepes egyedül többet ért, mint akik most ott vannak ÖSSZESEN. Alex és Rami személyében van 2 baromi lassú középső védőnk, Zapata pedig sztem tavaly előtt baromi jó volt, a vb-n is megbízható volt, most meg ha jól láttam az első gólnál ő adta el a labdát… Nem tudom, a Mexés-Bonera kettős meg szót sem érdemel. Abate nem tud védekezni, sem beadni így ő is fölösleges. Előttük pedig van 1 szűrő, De Jong, ha megsérül… R.I.P. Milan.

  Persze a támadásaink is fantáziátlanok, de a védelemnek működnie kéne, mert anélkül halottak vagyunk. Nem kell Pandev, nem kell a túlértékelt Cerci. Védelem legyen.

 11. Az a gondom,hogy egy edzőnek látni kellene hogy kit lehet játszatni és kit nem!!! Oda kell állni hogy öcsi rád nincs szükségem és kész!! Könyörgöm egy Bonérával nem kéne már kisérletezni!!!! Aki ezt nem látja az nálam nem edzőőőő! Bocsi……..,de mondhatnék még neveket……!

 12. Kornellal 100%-ba egyetértek, kivéve Balo jellemzését.
  Szerintem Balo 1 idióta, nagyképű majomparádé, aki szarik a világra, a csapatra, a társaira, s szerintem magára is. Nincs benne se alázat, se tisztelet, se semmi. Undorító alak. Sajnálom, hogy ide sülyedtünk

 13. Hát nem is tudom.Én sajnos nem láttam a meccset(annyira nem kár) de azt látom,hogy megint a kedvenc csapatomon röhög a fél világ.Vagy kapunk egy 5-öst ( Man city)vagy éppen a jól megfizettet sztárjaink miatt benne vagyunk az szilveszteri baki parádéba.Nem is értem ki engedte Hondát oda a szöglethez. Egy suta srác akinek vannak gazdag rokonai akik rakják össze az eredeti Casio órát és gondolom a fél vezetőség kapott ilyet és ezért van itt. Lopez??? Hát nem tudom annyira nincs előttem,hogy ekkora kapus bakit Abbiati mikor hozott össze. De sebaj biztos még nem értik meg egymást Bonerával és ezért sétálgatott annyira kint.De biztos majd 4-5 meccs aztán Ő lesz a mi megmentőnk. Pippo? Ez a srác keményen nyomja ez a srác nem taktikázik vagyis én semmi ilyesmit nem láttam tőle még.Igazából majmolja a 4-3-3 amit Ancelotti bácsitól látott vagy lát.A különbség,hogy az öreg tudja mit csinál és neki ehhez meg van a csapat is míg Pippo csak itt van velünk és a vezetőség befogja a szánkat mert egy nagy legendát ültetett a padra. Én még mindig azt mondom,hogy harcoljunk a 8-10 helyért és akkor lesznek izgalmas meccsek egy sassuloloval meg Chievoval.
  Forza Milan!!!

 14. JC Balo az egyetlen olyan csatárunk aki a pálya bármely pontjáról gólveszélyt tud teremteni, nem vitatom, hogy emberileg egy jó nagy 0, de tény az ami tény.
  A nemlétező védelmünket kár elemezni, voltak itt jók, Yepes, Socrates, meg sem próbáltuk őket mehettek amerre láttak. A fő gond nem csak a pénztelenség (Ibrával, Silvával, Pirloval igen is lehet bajnokságot nyerni, bármilyen edzőnek) a szakmai dilettánsok a legnagyobb probléma, 0 orvosi stáb, a csapat fizikálisan harmat gyenge, és a reggeli szellőtől mindenki lesérül…a szakmai stábbal kellene kezdeni valamit, mert nevek alapján meg vagyunk sőt simán vagyunk azonos szinten a többi olasz csapattal talán a juve egy kicsit jobb, de nem nagy a különbség.

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet