Carlo Tavecchiót választották meg az Olasz Labdarúgó-szövetség elnökének.

A 71 éves sportvezető a korábbi kiváló játékossal, Demetrio Albertinivel állt versenyben a posztért, melyet végül a szavazás harmadik körében, a 274 voks 63.63 százalékával szerzett meg.

Az új vezető Giancarlo Abetét váltja, aki az olasz válogatott korai világbajnoki búcsúja után jelentette be lemondását.

Tavecchio eddig az amatőr szekciót vezette, és sokáig egyértelmű esélyese volt az elnöki tisztségnek, ám utóbb több élvonalbeli klub kihátrált mögüle, miután felvetette, hogy szükség van-e minden külföldi játékosra Olaszországban, s „banánevőkként” utalt az afrikai futballistákra. Ezzel együtt a szavazáson végül nagy fölénnyel győzte le Albertinit.

5 hozzászólás a bejegyzéshez

 1. Nem túl okos megoldás.
  Bár Albertini sem lett volna jobb, de ő legalább nem nyíltan fasiszta, és nem volt 5-ször elítélve ilyen-olyan csalási, sikkasztási ügyek miatt…
  Ez (véleméynem szerint) egy nagy visszalépés az olasz focinak.

 2. Nem szimpatikus, egyáltalán nem… Bár sajtó könnyen félre magyarázhat egy banános kijelentést… De ha a rasszista mivoltán túllépünk, a felvetett probléma adott! Miért nem Olasz tehetség játszik???
  Bár ha megnézzük a mezőnyt, fiatal játékos egyáltalán nem játszik Olaszországban. Nevetséges, de nem tudok röhögni…. Főleg ha a Milan-ból indulunk ki! Hány tehetséget pazaroltunk el!?
  Paloschi ha egy gyenge Chievo-ba tud 10 felett termelni, mi lett volna ha Ibra, Seedorf, Kaká…és a többiek mellett nevelkedik?
  De nem is akartam a válogatott játékosokkal példálózni…
  Valamit tenni kell, mert így hiába a sok tehetség és jó felkészítés.
  Saponara pl 22-23 évesen kezd rutint gyűjteni?? Angliában ő már 18 évesen kezdő lett volna ez fix. De aktuális kérdés Gabriel sorsa is!