Pippo: Aki nem küzd, az nem fog játszani az én Milanomban!

19

A játékosok és a szakmai stáb tagjai ma a klub új főhadiszállásán, a Casa Milanban tették tiszteletüket, ahol 18:00-s kezdettel sajtótájékoztató keretein belül hivatalosan is bemutatták Filippo Inzaghit.

Két óra környékén már javában gyülekeztek a szurkolók a főhadiszállás előtt. A játékosok várhatólag 16:00-kor futnak be.

 

A történések óráról-órára:14:15 – Már minden készen áll a bemutatóra. Az eseményen a klub szponzorai és partnerei is részt vesznek.

15:30 – Fokozódik a hangulat. A drukkerek szurkolói rigmusokkal és énekekkel gondoskodnak a remek hangulatról.

16:02 – A játékosok megérkeztek a székházhoz Adriano Galliani és Barbara Berlusconi társaságában.

16:11 – A játékosok a téren megjelent szurkolókat üdvözlik.

16:20 – Riccardo Montolivo nyilatkozott a Radio Italiának: “A sérülésem sokat javult és a jövő héten már nem lesz szükségem mankóra. Ez egy fantasztikus nap a csapatnak. Köszönjük a szurkolók támogatását. Szeretnénk újra a Bajnokok Ligájában játszani. Vasárnap Németországnak fogok szurkolni. Édesanyám nagyon boldog volt. Nem számítottam arra, hogy Brazília kikap”.

16:33 – Adriano Galliani adott interjút a Radio Italiának: “A Casa Milan Barbara Berlusconi ötlete volt és most a klub központjává vált. Ez egy hatalmas tér. Az elmúlt 15 évben 13 alkalommal vettünk részt a Bajnokok Ligájában. Inzaghi lelkesedése hihetetlen. Éreztem tegnap a pozitív légkört Milanellóban. Úgy gondolom, hogy az eredmények is jönni fognak. Köszönet a szurkolóknak, amiért eljöttek ide. Forza Milan!”.

17:20 – Pazzini nyilatkozott: “Nagyon izgatottak és lelkesek vagyunk. A szurkolók tőlem várják a gólokat”

 

Pontosan délután 6 órakor megkezdődött a sajtótájékoztató. A mikrofonok mögött Adriano Galliani, Barbara Berlusconi és Filippo Inzaghi.

ADRIANO GALLIANI: “Ez a huszonkilencedik szezonkezdet Silvio Berlusconi elnöksége alatt. A mai napot 28 csodálatos esztendő és 28 trófea előzi meg. Mi vagyunk a világ legsikeresebb klubja. Mi már kiválasztottunk az új edzőt, aki segíteni fog nekünk. Inzaghi egy fantasztikus játékos volt. Ő nagyon jól szerepelt a Primavera csapattal, hisz megnyerte a Viareggio kupát. Nagyon jó a légkör Milanellóban. Meg tudjuk csinálni és a legjobbakat kívánom Filippónak. Ez az ő napja. Sok szerencsét, Pippo!”.

“Tegnap a szezon előtti első napon nagyon jó hangulat volt Milanellóban. Ez egy összetartó csapat és hiszem, hogy egy pozitív idény előtt állunk. Azt hiszem, hogy Inzaghi a megfelelő személy ahhoz, hogy a Milan visszatérjen oda, ahol mindig is volt. Csalódás számomra, hogy a Milan nem szerepel a Bajnokok Ligájában. Az előző 15 szezonból 13 alkalommal ott voltunk. Pippóval visszatérünk a BL-be. Mint már mondtam, egy egységes brigádot láttam Milanellóban. Hosszú ideje nem láttam ilyet. Inzaghi kiváló és nagyon fegyelmezett. Ő a megfelelő személy erre a posztra”.

BARBARA BERLUSCONI: “Filippo szuper volt játékosként és jól teljesített a csapatban. Mi az ő gondolkodás módját követjük. Amikor megnyerte a Primavera csapattal a Viareggio tornát, akkor bebizonyította, hogy remek képességei vannak. Reméljük, hogy a felnőtt csapattal hasonlóan fog szerepelni”

“El Shaarawy? Nagyon sokat várok tőle. Tavaly volt néhány problémája, de a felkészülési időszak megkezdése előtt már egy nappal korábban Milanellóban volt. Ő egy óriási tehetség. Azért hoztuk létre a Casa Milant, hogy létrehozzunk egy kapcsolatot a szurkolók, a játékosok és a klub között. A rajongóknak dolgozunk. Nagyon elégedettek vagyunk az eddigieket illetően. Több mint 10 ezer ember járt már a létesítményben”.

FILIPPO INZAGHI: “Először is szeretném megköszönni Mr. Galliani és Barbara Berlusconi kedves szavait. A fő köszönet Nekik és Silvio Berlusconinak jár, akik megbíztak ezzel a csodálatos lehetőséggel. Amikor két éve abbahagytam a labdarúgást, reméltem, hogy egy nap a Milan edzője lehetek. Rengeteget kaptam és rengeteget adtam ettől a klubnak/tól. Sokan elfelejtették mi is az a Milan, sokan elfelejtették, hogy ez a világ legsikeresebb klubja. Aki edzőnek áll, az a Real Madrid és a Milan kispadjáról álmodik, de számomra ez csak a Milan volt. Mindent bele fogok adni és remélem, hogy az eredmények is tükrözni fogják ezt. A legfontosabb viszont az, hogy megteremtsük azt hozzáállást, amivel a játékosok mosollyal az arcukon érkeznek edzésre. Olyan csapatot akarok építeni, amely éhezik a győzelemre. Amikor megnyertem mindent a Milannal, igazi csapat voltunk, igazi edzővel. Mikor megérkeztünk ma a busszal libabőrös lettem a rengeteg szurkoló láttán. Vissza kell juttatnunk a Milant arra a szintre amit megérdemel”.

Az értékekről: “Az őszinteség elengedhetetlen az edzői szakmához. Igyekszem önmagam lenni, én vagyok Filippo Inzaghi minden erősségemmel és gyengeségemmel. A győzelem a célom és ezt a mentalitást várom el a játékosaimtól is. Amikor elfogadtam az állást megvizsgáltam a csapat emberi oldalát is, ami szerintem remek. Úgy gondolom, hogy minden vissza fog térni a régi kerékvágásba. Vannak korábbi csapattársaim is a keretben, akik szintén segíthetik majd a munkámat. Az egyik fő elvárásom az, hogy mindenki tisztelje a munkatársaimat és a szurkolóinkat”.

“Vissza akarom őket csalogatni a San Siróba. Megígérem nekik, hogy olyan csapatot fognak látni, ami a végsőkig küzd. Aki nem küzd, az nem fog játszani az én Milanomban”.

Balotelliről: “Beszéltem vele, miután kiestek a VB-ről. Elmondtam neki, hogy a kritikáktól csak erősebbnek kell lennie. Rendkívüli tehetséggel megáldott játékos, az én feladatom lesz, hogy ezt kihozzam belőle. A legvégsőkig fogom hajtani, hiszen ő jelentheti a különbséget”.

Inzaghi, mint játékos és Inzaghi, mint edző közötti különbségekről: “Amikor edző lettem, Antonio Conte felhívott és azt mondta, hogy soha többé nem fogod végigaludni az éjszakát. Úgy gondolom, hogy ha a dolgok nem mennek jól, akkor az az edző hibája. A tapasztalataim ezt megerősítik. Az edző is hibázik, a lényeg az, hogy higgy abban amit csinálsz. Az emberek sokat várnak tőled”.

Elképzeléseiről: “Nyugodt vagyok, tudom mik a klub céljai. Vissza akarunk térni a győzelem útjára. A srácoknak is elmondtam már, egy proaktív Milant akarok látni. Bízok benne, hogy a szurkolók türelmesek lesznek. Ahogy már mondtam, vissza akarom csalogatni a híveinket a stadionba, akiket jó futballal szeretnék szórakoztatni. Kontrollálni akarom a mérkőzéseket”.

A csapat karakterisztikájáról: “Fontos, hogy igazi férfiakból álló csapat legyen a pályán. Tavaly Spanyolországban volt a jó példa: az Atletico Madridot se a Barcelona, se a Real Madrid nem tudta megelőzni. Személyesen nem beszéltem Simeonéval, de lenyűgözött az Atleticója és a szervezettségük. A saját utamat szeretném járni, a 4-3-3-s és a 4-4-2-es felállással szimpatizálok. Első dolgaim közé fog tartozni, hogy betartassam a szabályokat, főleg a táplálkozással kapcsolatban. Ebből nem engedek. Mivel a világ legjobb munkája a mienk, ráadásul jól meg is fizetik, addig számomra ez egy alapvető szabály. A Milanom játékosainak atlétaként kell élniük és táplálkozniuk”.

A fogadtatásról: “Fantasztikus fogadtatásban volt részünk. Ez a szenvedély hihetetlen. A játékosaimban düh van, amiért nyolcadikak lettek. Ezt a dühöt kell felhasználjuk és átformáljuk bosszúvá, amivel jól teljesíthetünk. A mez tisztelete a mottóm, ez kell a fejekben járjon”.

Korábbi edzőiről: “Minden korábbi edzőmet felhívtam, volt belőlük sok. Ancelotti a példaképem, a tökéletes edző, akit imádnak és tisztelnek a játékosai. Ez az én célom is, csak engem Filippo Inzaghinak hívnak. Megbocsátok minden rossz passzt, technikai hibát a pályán, de a helytelen hozzáállást nem. Egy Milan játékos nem engedhet meg magának ilyet futballpályán”.

Hozzáállásról: “Készen állok mindenre. A csapat csak nyolcadik lett, valamint a technikai különbségek is problémát jelentettek. Mi 3 BL finálét is elértünk, csodás csapat volt, de kellett a hozzá a megfelelő ambíció is. Meg akartunk nyerni mindent. Szerencsére sokan ismerik a hozzáállásomat, remélhetőleg a srácoknak is át tudom adni a jó utasításokat, amiket alkalmazni fogunk a pályán”.

A csapat technikai szükségleteiről: “Gallianival úgy gondoljuk, hogy napi 2-3 edzés szükségeltetik. Berlusconi elnök úr is támogatásáról biztosította az egész csapatot. Minél többször meglátogat minket, az lesz az igazi ‘igazolás’ a számunkra. Néha játékosoknak távozniuk kell, a vezetőség tudja, hogy mi az adott játékos igénye. Örülnék, ha lennének érkezők, de nélkülük is jól teljesítenénk”.

Újra Balotelliről: “Feltettem már magamnak a kérdést, hogy mi lehet a probléma Balotelli kezelésében. Pippo Inzaghi által edzett játékosoknak harcolniuk kell a posztjukért. Nálam minden játékos tiszta lappal indul”.

Hondáról: “Még nem érkezett meg, 22-én csatlakozik New Yorkban. Igazi profi, de még nem tudom pontosan hol fogok számítani rá. Ha három támadóval játszunk, akkor jobb- vagy bal szélsőként, de lehet, hogy a három középső középpályás egyikeként fogom játszani. A mercato zárása után okosabbak leszünk. Nem szeretem az egysíkú gondolkodást a játékról. Azt akarom, hogy a csapatom agresszív legyen”.

Célokról: “A Milan nem engedheti meg magának, hogy ne induljon semmilyen európai kupasorozatban. Vissza akarunk térni, ez a fő cél. Alexszel és Menezzel nőttek az esélyeink, mindketten olyan focisták, akik különbséget jelenthetnek. El Shaarawyval is újra számolhatunk. Montolivo fontos alakja az öltözőnek, sajnálom a sérülését, hiányozni fog, de aki a helyébe lép attól elvárom, hogy még jobban teljesítsen”.

(Külön köszönet Patyának Inzaghi nyilatkozatának lefordításáért.)

19 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Először is köszönet Patyának a fordításért. Rég olvastam ilyen nyilatkozatot, rég halottam ilyen motiváló beszédet Milan edzőtől. Nem rejtem véka alá, hogy Inzaghi volt a kedvenc játékosom és azóta sincs ilyen. Nem tudtam olyan játékost választani, aki olyan lelkesedéssel és győzni akarással húzta magára a Milan mezét, mint ő. Én hiszem, hogy át tudja adni ezt a hozzáállást a játékosoknak. Ilyen mentalitást, de még hasonlót sem láttam. Sem Seedorfnál, sem Allegrinél. Bízom a pozitív szezonban és, hogy visszatérünk oda, ahova ez a csapat való. Oi oi oi Pippo Inzaghi segna per noi! Forza Milan!

 2. Nagyon szimpatikus a hozzáállás, s szerintem sikerülhet neki feltüzelni a játékosokat 🙂 Viszont azért szerintem a keretre még ráférne egy kis erősítés, mert így még meglehetősen harmatosnak látszik a jelenlegi kerettel a csapat 🙂

  Forza Milan!
  Forza Pippo!!! 🙂

 3. Azert ne rugaszkodjunk el a foldtol egy ilyen nyilatkozat utan. Minden edzo uj otletekkel meg elkepzelesekkel erkezik viszont Pippo a primavera csapattal sem csinalt semmit. Nem nyertek meg a bajnoksagot, nem jot egy ujito jatek es nem alaztak meg a Barca juniorokat hanem akarcsak a nagy csapat 3at nem voltak kepesek passzolni. Remelem tanul es odateszi magat es le meri majd ultetni Balot ha arrol van szo. szoritok neki de azert ne varjunk csodat amondo vagyok. Nem egy Guardiola szintu ujitas erkezik Pippo kinevezesevel.

  Pippo kinevezesevel megint a szonyeg ala let soporve az igazi gond. Megpedig Galliani eszetlen igazolasai. Ok, hogy a Milan nem engedheti meg maganak a legdragabb jatekosokat de aztan a masik oldalon meg erkeznek 11 Millioert Matrik brutal fizetessel meg Cassano PLUS 7 millaert Pazzini meg egy Kaka nevetsegesen magas fizetessel, Acerbi es meg sorolhatnam illetve az ingyen igazolhato selejt irrealis fizuval es nulla marketing/piaci ertekkel (Traore, Agazzi, Alex, Taiwo, Mesbah, Onyewu, Essien)

  Masodhegedus zsoldosok akik rengeteg penzert padot koptatnak… es akkor 500 ezren megy a huzavona Ramiert de Essien meg keres vagy 2 millat szezononkent…

  Es ugye ha megszelloztetik Galliani meneszteset akkor 60 milliot akar vegkielegitesnek…

  • Ez aztán egy átgondolt hozzászólás! Már ne haragudj, de ekkora hülyeségeket írni…
   Nem is tudom hol kezdjem… Talán maradjunk az edző kérdésnél. Nem tudom Pippo jó, vagy rossz edző. Én bízom benne, de ami fontosabb. Guardiola szintű újítás??? Semmi újítás nem volt, egyszerűen egy olyan edző ült a padra aki az adott klub értékeit és felépítését ismeri:

   (“A mai Barcelona játékrendszere, játékosalapja és sikeressége Cruyffnak köszönhető. Amikor 1988-ban leült a Barcelona kispadjára, Charly Rexach és Ő elhatározták, hogy egy olyan akadémiát hoznak létre a La Masiából, ami egy nap ontani fogja magából a klasszis futballistákat. Ehhez azonban nagyon rögös út vezetett. A Barcelona ificsapatiban korosztályonként változott a taktika, a formáció, és sokszor a frissen felkerült tehetségeket olyan poszton játszatták, amin nem tudtak teljesíteni. Cruyff és Rexach utasításba adták, hogy minden korosztályos csapatnak ugyan abban a formációban (3-4-3, később 4-3-3) és taktikával kell játszania, mint a “nagy” Barcelona, hogy a fiatalok már egészen a kezdetektől fogva ezt a mentalitást tanulják. Továbbá a kiemelkedő tehetségeket amint lehetett, egy vagy akár két korosztállyal feljebb kellett küldeni, hogy minél gyorsabban fejlődjenek. Cruyff volt az, aki a “Ha az ellenfélnél nincs labda, nem tudnak gólt lőni”, avagy a birtoklást előnyben részesítő játékot megalkotta a Barcelonánál. Ezt később az egyik ifjú tanítványa, Cruyff “Dream Teamjének” tagja, Josep Guardiola vitte tökélyre, amit még anno Cruyff honosított meg Katalóniában.”)

   Kaká nevetségesen magas fizetése?? Realnál több mint a dupláját kereste és még élő szerződése volt! Ráadásul ez a fizetés kb szertáros fizetés a M. City-nél.
   Én voltam leginkább ellene Essien leigazolásnak, mint kiderült joggal! De azért nem egy szerencsétlen analfabétáról beszélünk! 31 éves, ami elvileg még nem egy matuzsálem. Fénykorában 40M-ért vette a cselzi…
   Jó pár játékosunk volt kint a VB-n és szinte mind húzó, meghatározó alakja volt a csapatának. Olasz válogatott szerintem nagyon is megérezte Montolivo hiányát!
   Taiwo ~10M -t ért mikor ingyen megszereztük, egyik legértékesebb balhátvéd volt a piacon. Akkor is írtam,h Franciaország és az Olasz védelem köszönő viszonyban sincs egymással. De hogy rossz igazolás nem volt az fix!

   Amúgy elmúlt pár évben csapatépítés címszóval érkeztek:
   El92, Balotelli, Rami, Zapata, Gabriell, Saponara, Poli, De Jong, Muntari, Montolivo,
   Akiket kiegészítve saját nevelésű játékosokkal, mint DS, Cristante, Comi esetleg Albertazzi… Nem hiszem,hogy szégyenkeznünk kellene.

   Amúgy Taarabt, Essien Seedorf, Matri, Silvestre és még páran Allegri kérésére érkeztek. Ezt anno le is nyilatkozták.
   Itt a nagy hiba, hogy nincs egy karakteres edzője a csapatnak Ancelotti óta. Az pedig,h ez a vezetés érdeke, egy süket duma!
   http://www.tifomilan.it/galliani_e_il_nuovo_acquisto_1987-foto_dell_ac_milan-igfpo-4876845.htm
   Galliani megszerzi van Bastent 1987-ben!
   Annyi változott, hogy mindenki a szar médiát lesi és a dollár, euró milliókat.

   • Az, hogy guardiola masolt vagy nem nem erdekel. A foci amit visszahozott eltunk 20 eve…Abban szinten egyeterthetunk, hogy Pippo junior csapat nem nyerte meg a bajnoksagot es nem focizta le a barca fiatalokat. Semmi nem bizonyitja, hogy jo edzo lenne egyenlore!

    Nekem ugy tnuik, hogy te kisse a multban elsz. A kutyat nem erdekli, hogy mi volt 15-10 de akar 5 eve. Essien lehet egyszer ert 40 millat de ma mar nem er. Csak a ma szamit es mar a hozzaadott erteke a Milanhoz egy gyenge kozepes es arra a teljesitmenyre rengeteg jatekos kepes per pillanat a fizetese 10%-ert is. A chelseaben is cask a paot koptatta meg a Madridban is de akkor a Milannak jo less es erosites. Mar ez is maga egy vicc.

    Kaka szinten a mult. Ha akkora asz akkor miert nem kapkodnak erte az altalad emlitett top klubok (Man City) es ajanlottak neki evi 12 millat? Elment a realba ahol a padot melegitette evekig. Az, hogy ott mekkora volt a fizuja szinten a kutyat nem erdekli. Azt a fizut az 5 evvel ezelotti teljesitmenyevel vivta ki nem a tavalyival…. sem a teljesitmenye se az eletkora nem indokolta azt a fizut amit kapott…es a jatekon sem sokat lenditett.

    emlited Gabriel meg Saponarat… ok mit tettek eddig le az asztalra? Poli szinten nem valtotta meg a vilagot eddig ahogyan nalam Montolivo is egy nagy csinnadrattaval beharangozott jatekos volt aki nem hozta a Pirlo szintet de a Fiorentinaban mutatott szintet sem.

    A Cristante, Comi, Albertazzi megemlitese badarsag volt mert a 3 osszesen nem jatszott 45 percet bajnokin…

    Nem az a lenyeg, hogy ki kerte Matrit hanem, hogy mennyit fizettek erte. Azt nem Allegri fizette ki hanem Galliani. A szerzodesekert es a fizetesert nem az Edzo felel hanem Galliani es a management.

    Az edzo kileteert is a management felel.

    Galliani biztosan nagyagyu volt 20 eve de ma mas vilag van.

    Peldat lehet venni Az Atleticorol vagy eppen a Portorol, hogy ott hogyan megy a vasarlas de idevehetjuk a Fiorentinat is. Negyedannyit fizetnek jatekosokert es a fiztesekre is feleannyit fizet ki de valahogy megis a Milan elott jarnak….Ez kinek a hibaja?

    Tegnap a Curva Sud atnyujtott egy levelet a Milan vezetosegenek es erdekes pont Galliani hibait listaztak fel, …

    • Pirlo szintet ne is várj senkitől! Olyat csak Pirlo tud nyújtani! A mai játékosok 98%-a nem tudja hozni azt a posztot olyan szinten, amit Pirlo még 50 évesen is hozna.

 4. Köszönet a fordításért és a cikkért is, nagyon jó volt olvasni ezt a nyilatkozatot. Hiszem, hogy Pippo elképzelései nem csak üres szavak.
  Grande Pippo! Forza Milan!

 5. Na igazolunk egy igazi bajnokot vegre … Nevezetesen Berlusconit, aki majd nagy ritkan meltoztatik meglatogatni a csapatot a helikopterevel.

  Nagyon varom mar kovetkezo szezont, mert kivancsi vagyok mit hoz ki Pippo ebbol a csapatbol.

 6. Pippo számomra mindig a tiszteletet és alázatot mutatta, minden mozzanatával 100%-ra törekedett. Elég volt a fejére nézni azt az elszántságot egyetlen egy focistánál sem láttam.

  Remélni tudom és szerencsére a nyilatkozata is ezt tükrözi, hogy ezt a mentalitást viszi tovább edzőként is. Bár az is látszik, hogy próbál megfelelni a managementnek és ebben az esetben az alázatosság hátrány. 🙁

  De nagyon lelkesítő beszédet mondott, nagyon tetszett. Főleg ez a rész:
  “Megbocsátok minden rossz passzt, technikai hibát a pályán, de a helytelen hozzáállást nem. Egy Milan játékos nem engedhet meg magának ilyet futballpályán”

  Szerintem az utolsó mondat a tavalyi szezonra vonatkozott. 🙂

  HAJRÁ PIPPO!!!

 7. Ahogyan bármely új játékoshoz, edzőhöz úgy állok, hogy mutassa meg, mit tud, és az alapján fogok ítélkezni, nem pedig azt nézve, hogy korábban hogyan teljesített, úgy Inzaghival is így vagyok.
  A nyilatkozata alapján nagyon lelkes, vannak világos elképzelései, van egy elég komoly elvárása a csapat felé (magyarul követelni fog), de egyelőre ezek csak rendkívül hatásos szavak, amelyekkel a szurkolók kedvében akar járni. Az ötletei, tervei persze megvalósulhatnak, de mintha sokan elfelejtenék, hogy van egy vezetőség is, amely kőkeményen ki fogja jelölni azt a mezsgyét, amelyen Inzaghinak haladnia kell, pontosabban, amelyről nem térhet le. Egy mondattal – “Örülnék, ha lennének érkezők, de nélkülük is jól teljesítenénk.” – utalt is arra, hogy meg van kötve a keze, és nem feltétlenül az ő kénye-kedve szerint fog igazolni a Milan.
  Azt gondolom, ha egy 8. helyen végző, legalább a dobogóra visszakerülni szándékozó csapat új edzője csak annyit mond, örülne még némi erősítésnek, az bizonyos aggodalomra ad okot. Minden csapat folyamatosan erősíteni akar, még azok is, amelyeknek erre nem igazán lenne szüksége. A Chelsea például egész jó idényt tett le az asztalra, de szükségét érezte, hogy jelentős erősítéseket eszközöljön. A Barcelona ugyancsak keményen mozgolódik a piacon. Ez a Milannak a jelenlegi helyzetében egyenesen kötelessége, annak ellenére, hogy a keret nyilvánvalóan nem olyan rossz, hogy számára a Serie A 8. helyének elérése legyen a csúcs.
  A lényeg, hogy Inzaghi belépője jól sikerült, hatásos beszédet tartott, de ezek semmit sem érnek, ha nem lesz jelentős előrelépés. Nem szabad elfelejteni, hogy a tavalyi idényben rengeteg lelkesítő nyilatkozatot olvashattunk a stábtól: “keményen dolgozunk”, “előbb vagy utóbb megtérül a befektetett munka”, “ki kell javítani a hibákat”, “türelmesnek kell lennünk” stb.
  Persze meglepett volna, ha Inzaghitól nem egy ilyen székfoglalót olvasok, mert ő mindig is ilyen volt. De a lényeg akkor is a pályán dől majd el. Reméljük a legjobbakat.

  • egyértelmű hogy pipponak nem sok beleszólása van az igazolásokba, az lesz amit gallianiék kukáznak neki. esetleg dönthet két lehetőség közül egy adott helyzetben de szerintem pippo is tisztában van vele hogy olyan igazolások lesznek amiért semmit vagy nagyon keveset kell fizetni. szegény ember vízzel főz, inzaghi tudta mire vállalkozik ennek fényében várhatjuk a folytatást.

 8. Egyetértek Lanskyval, de ha Pippo nak sikerül a fejekben rendet tenni és stilust belevinni a játékba akkor ez a keret is sokra képes lehet!

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet