Húszezren fogadták ünnepélyes bemutatásán a Sao Pauló-i Morumbi Stadionban Kakát, az aranylabdás, korábbi sokszoros  brazil válogatott labdarúgót, aki Olaszország után – az amerikai Orlando City kölcsönjátékosaként – egy ideig hazájában folytatja pályafutását.

A 32 éves támadó középpályás, aki nem került be a mostani, hazai rendezésű világbajnokságon szereplő brazil nemzeti együttesbe, várhatóan július 19-én mutatkozik be régi-új csapatában brazil bajnoki meccsen.

Kaká 2001 és 2003 között játszott a Sao Paulóban, akkor 131 mérkőzésen 48-szor volt eredményes. 2003-ban szerződött az AC Milanhoz, amellyel bajnoki címet és Bajnokok Ligáját is nyert. 2009-ben 65 millió euróért megszerezte a Real Madrid, amellyel spanyol bajnoki címet is ünnepelhetett ugyan, de az ott töltött négy szezonban nem tudta megismételni Olaszországban mutatott teljesítményét.

Tavaly nyáron visszatért a milánóiakhoz, ám a csapattal együtt ő is gyengélkedett, és bár szerződése alapján még egy évig maradhatott volna, kontraktusa záradéka szerint távozhatott, mivel a bajnokságban nyolcadik Milan nem harcolta ki az európai kupaindulást.A 2007-ben a világ legjobb labdarúgójának választott Kaká néhány napja az Egyesült Államok bajnokságában (MLS) szereplő Orlando City Soccer Clubbal kötött megállapodást. Ennek értelmében a következő idény első felét még brazil nevelőegyesületében tölti kölcsönben, 2015 januárjától pedig a floridai klub színeiben szerepel.

Kaká a brazil válogatottban 87 mérkőzésen 29 gólt lőtt, három vb-n vett részt, 2002-ben világbajnoki címet szerzett a csapattal.

Kaká a piros-feketét lilára váltotta. Sok sikert neki Sao Paulóban és Orlandóban is.

1 HOZZÁSZÓLÁS

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet