Augusztusban dönt az Olasz Labdarúgó Szövetség (FIGC) a válogatott új szövetségi kapitányáról.

A poszt Cesare Prandelli lemondásával üresedett meg a múlt héten, miután a csapat kiesett a brazíliai világbajnokságról: az olaszok Anglia 2-1-es legyőzését követően előbb Costa Ricától, majd Uruguaytól kaptak ki 1-0-ra, s így meglepetésre nem jutottak tovább az egyenes kieséses szakaszba.

Az 56 éves szakember utódjaként több olasz edző neve is felmerült: helyi sajtóértesülések szerint Antonio Conte, Carlo Ancelotti, Roberto Mancini, Luciano Spalletti és Massimiliano Allegri is esélyes arra, hogy a szeptember 9-én kezdődő Európa-bajnoki selejtezőkön vezesse a válogatottat.

Az olasz szövetség augusztus 11-i ülésén az új szövetségi kapitány mellett a szintén lemondott Giancarlo Abete elnök pótlásáról is döntenek.

 

6 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. Massimiliano Allegri? Ne süllyesszük már mélyebbre a sokunk által imádott olasz focit, könyörgöm!!!!!!!!

  2. Ha mondjuk 5 hasonló képességű jelöltről lenne szó, megérteném. De Ancelottihoz képest a többi jelölt a fasorban sincs. Mancini realitásérzékéről annyit, hogy szerinte a BL-t nyerő Intert ő, nem pedig Mourinho rakta össze. Valószínűleg ugyanezt fogja mondani, ha mondjuk 4 év múlva BL-t nyer a City… Spalletti általában szépen játszó csapatokat álmodik meg, de nyerni nem tud. Conte tud nyerni, de amint kilép Olaszországból, már egyáltalán nem meggyőző, amit mutat a Juventusszal. Allegri meg valószínűleg azért került fel a listára, mert akkor kezdett el hatni az anyag… Egy szövetségi kapitányi kinevezés gyakran az edzői pályafutás megkoronázása szokott lenni (ne feltétlenül Pintér Attilára gondoljunk), de semmiképpen sem akkor kapja meg a lehetőséget a jelölt, ha fél évvel korábban úgy vágták ki egy nagy (múltú?) klubtól, mint macskát szarni…
    Ancelotti remek szövetségi kapitánya lehet Olaszországnak – 8-10 év múlva. Addig még nyer 2-3 BL-t, mert úgyis ez a hobbija.

  3. Én aki közül választanék, Ancelotti, vagy Spalletti.

    Allergia valami vicc akart lenni a szerkesztő úrtól? 😀

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet