2022. szeptember 29., csütörtök

Egyre több a kérdőjel Balotelli jövőjéről

-

A világbajnokság mellett leginkább két játékos, Ricardo Kaka és Mario Balotelli sorsa foglalkoztatja az AC Milan szurkolóit. A brazil középpályás hazatérne Brazíliába, míg az olasz gólvágó iránt egyre élénkebben érdeklődik az Arsenal.

Több cikkünkben is foglalkoztunk már Kaka távozásával, a Milan jelenleg a játékos döntésére vár, miközben az Orlando City hivatalos közleményében jelentette be, hogy előrehaladott tárgyalásokat folytat a korábbi aranylabdással. Olaszországi hírek szerint Kaka előbb kölcsönbe a Sao Paulo csapatához kerülne, majd csak 2015-ben csatlakozna az Orlando keretéhez.

Balotelli esetében szintén naponta jelennek meg új pletykák, a legújabb verzió szerint Arsene Wenger Brazíliában találkozik Raiolával, hogy egyeztessen a Milan nehezen kezelhető csatáráról. A acmilansport.net arról számol be, hogy a Milan várja a hivatalos ajánlatot, ami 25 millió eurót meg kell haladja. A cikk szerint Inzaghiék komoly ajánlatra számítanak, mert kész a forgatókönyv az eladás utánra: Mandzukic az álom, de Giroud is befuthat, illetve továbbra is képben van Iturbe.

Közben állítólag a Napoli is bejelentkezett Balotelliért. A déliek gólfelelőse, Gonzalo Higuain egyre közelebb van a Barcelonához, ezért a Napoli edzője, Rafa Benitez az olasz válogatott centerét kéri a nápolyi klubvezetőktől. A Napoli Dzemailit is belevonná az üzletbe.

Az hogy Balotelli távozása már több, mint egy szokásos nyári pletyka, arról Barbara Berlusconi legutóbbi nyilatkozata gondoskodott.

“Kaka? Ő egy olyan játékos, aki történelmet írt a Milannal. Tudom, hogy egy fontos döntés előtt áll, és ennek meghozatalához teljes nyugalomra van szüksége.  Örülnénk, ha Kaka maradna, de azt is elfogadjuk, ha végül távozni szeretne. Mario Balotelli? Ő egy nagyszerű játékos és nagyon tehetséges, de senki sem pótolhatatlan. Majd meglátjuk mi lesz.” – mondta Silvio Berlusconi lánya a szponzorokkal tartott “Rossonera Cruise” névre keresztelt esemény előtt.

Barbara beszélt még az új stadionról is, amit reményei szerint 2019-ben vagy 2020-ban vehetnek majd birtokukba.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

13 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Dzemaili-t is bevonnák?:O Aranyapám elkell fogadnunk….
  Jézusom hová süllyedünk már, te jó ég.

  Mandzukic? Giroud? ….

  Ha már eladjuk kérjük meg az árát! 40 millió és vihetik, isten hírével. Aztán meg egy épkézláb csapatot rakjunk össze ebből, ne pedig hozzuk ide Dzemaili-t, meg újabb Mesbah.kat…

  Na böjtölésre felkészülni kedves szurkoló társaim. Szűkös idők következnek…

 2. Azért Dzemaili egy kiváló focista, csak nincs úgy sztárolva. Balo helyére egy olyan csatár kellene aki képes kiegyensúlyozott teljesítményre és nincs mindig eltiltva, meg többet hajt a pályán. Azért egy Dzemaili Banega De Jong kp nem lenne rossz elől meg egy igazi befejező, és nem Giroud sztem egyedül nem tudná megoldani.

 3. Két dolgot emelnék ki Barbara mondandójából.

  1. Balotellivel kapcsolatban azt említi, hogy senki sem pótolhatatlan. Ez valószínűleg igaz is, bár azt gondolom, a jelenlegi mezőnyben van 3 játékos – Messi, Ronaldo és Ibrahimovic mindenképpen -, akit vagy nem lehet, vagy szinte lehetetlen pótolni.
  Ami Balotelli esetleges pótlását illeti, nyilván megoldható lenne. Ha azonban a Milan közelmúltját nézzük, szinte mást sem látunk, csak azt, hogy valakit vagy meg sem próbáltunk pótolni, vagy megpróbáltuk ugyan, de nem igazán sikerült. Egy rakás olyan játékos érkezett, akiről az isten se’ tudja megmondani, hogy “csak úgy” jött, vagy pedig a nevesebb távozót kellett (volna) pótolnia. A 2010-es nagybevásárlást követő nyáron a távozó Pirlo helyett Aquilani érkezett… Mexésnek az lett volna a feladata, hogy kiszorítsa Nestát (ez olyannyira sikerült, hogy szegény Sandro 1 évre rá meg sem állt Kanadáig…), Nocerinót pedig egyértelműen Gattuso helyére vettük. Egy évig sikerült is elhitetnie velünk, hogy beválik.
  2012-ben végül beütött a krach. Mindenki tudja, kik távoztak, illetve, hogy kik maradtak. Mivel Pirlót nem sikerült pótolnia, Aquilani ment, Montolivo meg jött. Leszögezhetjük, hogy Riccardo nem egy kategória Pirlóval (nem mintha Alberto az lett volna). Ibrahimovic és Cassano helyett(???) érkezett Pazzini, Niang és Krkic. Thiago Silvát (és még mindig Nestát, mert Mexés erre képtelen volt) meg Acerbi és Zapata lett volna hivatott feledtetni.
  Az elmúlt három év jónak mondható igazolásai közül El Shaarawy, Montolivo, De Jong, Balotelli, Taarabt, Rami említhető, azaz jóval kevesebben, mint ahány jó játékos távozott. Ráadásul két utóbbi csak fél éve van itt, El Shaarawynak összesen fél évig sikerült megmutatnia, hogy jó játékos, de Jongnak súlyos sérülése miatt jutott kevesebb idő, Montolivót pedig pár hete érte el a Milan-játékosok végzete.
  Balotellit tehát lehet pótolni, de a fenti próbálkozások nem azt mutatják, hogy megtaláltuk volna a megfelelő játékosokat a távozók helyére. A nagy számok törvénye alapján persze előbb vagy utóbb sikerül egy igazolás (a Nesta-Silva páros távozása óta eltelt két évben 7 középső védő is Salamontól Zaccardón át Vergaráig, míg végül Rami személyében találtunk egy megfelelőt), de ez a fajta próbálkozás komolytalan. Hogy a legszemléletesebb példával éljek. 2009-ben ereje teljében távozott Kaká, majd 2013-ban annak ellenére igazoltuk vissza, hogy azért sejteni lehetett, hogy nem lehetett véletlen az a négy gyengén sikerült madridi év. Tehát a 2009-ben távozó világklasszis Kakát 4 év után “sikerült pótolnunk” a jóval visszafogottabb 2013-assal… Miért is kellene elhinnünk, hogy Balotelli sem pótolhatatlan, illetve – ebből következően -, hogy ha ő távozik, megfelelően fogják pótolni?…

  2. Jó volt végre hallani a valamikor felépülő stadionunkról (legújabb ötletem az épület nevére: Stadio Utopia). A 2019-ben vagy 2020-ban megjelölt időpontról néhány magyar sikertörténet jutott eszembe: a vas és acél országa leszünk, a 4-es Metró két évtizede, az euro bevezetésének harmincadik céldátuma… Fél évtized múlva már látom Gallianit, aki felháborodva fogja kijelenteni, hogy soha sem került szóba, hogy a Milan elköltözzön a San Siróból, amely mindig is a miénk volt…

 4. Balotelli? Hogy viselkedett már megint!De Rossinak igaza van, takarodjon ez a büdös paraszt a picsába innen is, meg a válogatottból is. Nem csinált semmit, egy statikus szarrakás aki várja a labdát egy helybe, és hisztizik ha lecserélik. Addig adjuk el amíg fizetnek érte. Vegyük már észre, hogy az előző évben (2012-2013) Pazzini cseréből majdnem lőtt annyi gólt , mint ő átlag 85perc játékkal idén. Ha véletlen maradna is remélem Pippo tökös lesz és szétfingattja, ezt a kis neveletlen szartúrót. Hagyjuk ezt a világklasszis dumát…… Összehasonlíthatatlan a világklasszisokkal. Egy Cercivel 100szor többre mennénk. Morálisan szétbasz mindent ez a fostalicska.
  Bocsánat Uraim, de ez most kijött. Mindig is hatalmas Olasz drukker voltam, most is az vagyok, és az is maradok. A Milánt szeretem amióta fociszurkoló vagyok. Prandellit egy nagyon jó edzőnek tartom,és ezt nem teheti meg vele senki, főleg nem Balotelli, és ezt a szégyent nem engedheti meg magának a Milan, hogy ilyet tegyen a csapat játékosa. Akár a pénzt is feledve KI KELL RÚGNI. Ilyen emberre nincs szükség. Szégyen!!!!

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS