Egyre valószínűbb, hogy Kaká, az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő AC Milan támadója hazatér Brazíliába, a Sao Paulóhoz.

Kaká szerződése még egy évig érvényes a Milannal, de olasz lapértesülések szerint a megállapodásnak van egy olyan kitétele, melynek értelmében az aranylabdás támadó június 30. előtt elhagyhatja a rossonerit.

Már hetekkel ezelőtt szóba került vele kapcsolatban a Sao Paulo, az amerikai ESPN televízió pedig felhívta a brazil klub elnökét, Carlos Miguel Aidart, aki éppen az Uruguay–Anglia világbajnoki mérkőzésen tartózkodott, így csak röviden válaszolt.„Nem nagyon tudok beszélni, mert meccsen vagyok. Majdnem biztos, hogy Kaká a mienk lesz” – mondta az elnök.

Egy kis csavarral kerülhet haza Kaká, ugyanis az MLS-ben szereplő Orlando City igazolja le a hírek szerint, és 2015-ig kölcsönbe kerül egykori klubjába.

10 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Lássuk be Ő már nem tud segíteni ebbe a csapatba, mert ilyen játékosokkal nem lehet dolgozni és tudást átadni…

  Jó volt látni egy ilyen példaértékű embert Milan mezben,aki mellesleg tudja is mit jelent az a mez !

  • Azért a legutóbbi szezonban csak behozta magát a házi góllövőlista második helyére 6 gólpassz kíséretében, azaz mondhatjuk, hogy tud még segíteni, de ettől függetlenül nem tartanám meg!

   Kérdés az, hogy vajon kit akarunk a Sao Pauloból?! Talán Lansky előkerül lassan és bemondja Gansot! 😀

 2. Én meg nagyon félek a Pirlo effektustól,hogy egy hozzáértő agy még kihozza belőle a klasszist, és akkor megint felköphetünk az ég felé.

  • 200%-ig egyetértek veled Pampalini. Mi most egy olyan csapat vagyunk, ahol szakértelem híján senkiből se hozzuk ki az igazi tudást. Pirlót se lett volna szabad elengedni és Kaká is nagyon tud még focizni. Amikor idejött látszott rajta, hogy mennyire jó még. Azután beleszürkült a környezetébe. Századszor írom le, hogy a szakmai stábra kell költeni minden meglévő pénzünket, mert a jelenlegi keretben is sokkal több van, mint amit produkál a csapat, Ennek sokkal nagyobb lenne a hozadéka, mint annak, ha egy nevesebb játékost vennénk (mondjuk Balotelli ugyancsak helytelen eladása árán).

  • Én nem igazán hinném, hogy sokkal többet ki lehetne hozni Kakából, mint amit tavaly mutatott. Pirlo esete más, neki a posztja miatt nem számít annyira a gyorsasága, ami, bár sohasem volt az erőssége, mára szinte cammogásnak tűnik, ennek ellenére az egyik legjobb olasz játékos, mondhatni az eszével pótolni tudja a lábát, igazából a lassulása nem sokban befolyásolja.
   Kakánál viszont a sebesség volt a legfőbb meghatározója a játékának. Az pedig mára megkopott, így sokkal kevésbé veszélyes, mint egykoron. Emiatt szerintem jó helye lesz Brazíliában, ott még lehet pár jó éve, szépen búcsúzhat a futballtól.

 3. Ha Kaká és Robinho helyére érkezne Iture, senki nem lenne boldogtalan.
  Mindezek mellett nagyon tisztelem és becsülöm Kaká-t, és mint egy kisgyerek ugráltam örömömben mikor nyáron visszajött, hiába tudtam hogy már nem lesz a régi.

  Köszönünk mindent, nekem mindig is Mialnista leszel Ricky. Sok sikert a továbbiakban.

 4. Érdekes Pirlo és Kaká összevetése, amit “pampalini” feldobott.

  Összességében én Pirlót nagyobb játékosnak tartom, mint a brazilt. Mindkettőnek volt olyan időszaka, amikor posztja egyértelműen legjobbja volt, de mindketten voltak mélyponton is. E mélypontról azonban Pirlo fel tudott emelkedni, míg Kaká visszakerülve eredeti közegébe sem volt erre képes. Az olasz reneszánszát éli a Juventusban, míg Kaká mostani játéka láttán csak a 2007-es év ugrik be, hogy bezzeg akkor…
  Pirlo tehát meg tudott újulni, nélkülözhetetlen szereplője a Juventusnak és a válogatottnak is, és azt gondolom, az, amit jelenleg képvisel és adni tud a pályán, az még most is egyedülálló azon a poszton. Mindezt 35 évesen…
  Azt persze nem szabad elfelejteni, hogy Kaká egy megterhelőbb poszton szerepelt, és a játéka a labdás futásokról szólt elsősorban. Hasonló a helyzet, mint a védekező középpályásoknál. A hihetetlen fizikumú Gattuso már régen visszavonult, Pirlo meg vígan fickándozik az angol középpályások között a brazil 30 fokban, 10 km-t futva, miközben 93%-kal osztogatja a 25-30 méteres labdákat… Pirlóval nem is az a baj, hogy elment motivációt keresni, hanem az, hogy ezt meg is találta, ráadásul a második legnagyobb riválisnál. A Milan drukkerei kizárólagos jogot formálnak Pirlóra, és nem tetszik nekik, hogy a Juve is “kap” belőle. Érthető.

  Kaká távozása teljesen érthető. Nem benne látják a jövőt, ez pedig helyes látásmód. Ha következetesek vagyunk, és ez a lépés azt mutatja, hogy senki, még Kaká sem érinthetetlen, akkor viszont jó lenne, ha a teljesítmény alapján történne a keret átalakítása. És akkor tovább lehetne szűrni a keretet.

  Egyébként, ha már Sao Paulo, van ott valaki, aki szerintem megfelelő lenne a számunkra. Ja, és nem Pato… 🙂

  • Már megint Ganso?? 😀
   Én azért kipróbáltam volna Kakát amolyan mélységi irányító szerepben, mint Pirlo.
   De Kaká tett már annyit a Milan családért, hogy most a sajátjával foglalkozhasson, remélem lesz egy szép búcsú meccse!
   És azt is remélem, hogy Kaká távozásával, Honda végre a saját posztjára kerül.

 5. Lansyk, és gaerin!
  Én hoztam fel a Ricky-Pirlo párhuzamot,mert nyilván a nálunk Milan szurkereknél ezzel érzelmi húrok pendülnek. Viszont arra,amivel ti érveltek,hogy Ricky posztjából adódóan, nem valószínű,hogy újra klasszis teljesítményre lesz képes,mivel a lendület, dinamizmus kopott meg, arra egy másik, sokkal idevágóbb példa van szintén a szemünk előtt, mégpedig az,amit Tottiból kihoztak a Roma erőnléti edzői erre a szezonra. Persze,nyilván minden játékos más-más fizikumú, karakterű, de hány év is a fórja Kakának Tottival szemben…?!

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet