2022. szeptember 25., vasárnap

Inzaghi új módszerekkel fejlesztené a csapatot

-

Filippo Inzaghi még hivatalosan nem a Milan edzője, de az olasz sajtó már kész ténynek veszi, hogy csupán idő kérdése Clarence Seedorf menesztése. Ezt támasztja alá a legújabb hír, mely szerint Pippo új stábtagokkal és táplálkozás előírásokkal próbálná fejleszteni a csapatot.

A Gazzetta dello Sport arról számolt be, hogy Inzaghi a szakmai stábját Gianni Vióval bővítené, aki a rögzített helyzetek specialistája. Vio “”Több mint 30%” címmel már könyvet is írt arról miként lehet a rögzített szituációkat előnyre váltani, és ezt alátámasztandó, jelenlegi munkahelyén, a Fiorentina csapatánál látványos eredményt ért el. A lilák a tavalyi szezonban 23 gólt szereztek a rögzített helyzetekből (ezzel a második legjobbak a Juve mögöt a ligában), míg összehasonlításképpen a Milan tizenötöt kapott ugyanilyen szituációk után.

A Gazzetta ezen kívül kitért Mauro Tassottira is, aki elképzelhető hogy a korábbi hírekkel ellentétben továbbra is marad a Milannál, illetve Daniele Tognaccini visszatér az edzői csapatba, mint erőnléti tréner. Kapusedzőnek Alfredo Magni érkezhet, Massimo Picozzi lehet a csapatpszichológus.

A másik nagy változás a csapat étkezési előírásaiban következhet be. Ha hinni lehet a pletykának, akkor Inzaghi azt fontolgatja, hogy átveszi Novak Djokovic diétájának bizonyos elemeit, illetve bevezetné a jógát és a meditációt. Djokovic táplálkozási trükkjei nem szupertitkosak, a szerb teniszező étkezésének fontos része a fehérjedús turmix borsóból, a sok avokádó, a kesudió vaj, a manuka méz, a forró édesgyökértea és egy kis adag koffein. A kiváló teniszező ennek illetve a már korábban említett jógának és meditációnak is köszönheti, hogy mind fizikálisan, mind fejben ott tud lenni a világ legszűkebb elitjében.

A következő szezonra már biztosan érkezik Alex és Michael Agazzi, de napokon belül biztossá válhat Rami és Menez leigazolása is, valamint ha hinni lehet a Corriere dello Sportnak, akkor újra megnyílhat Berlusconi pénztárcája.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

6 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. Tassotti úgy tűnik, oda van betonozva a Milan kispadjához, illetve odabilincselve a mindenkori edzőhöz. Hogy másfél évtizede az jelenti számára a perspektívát, hogy másodedző legyen a Milannál, sokat elárul az ambícióiról (ebben az esetben fogalmam sincs, minek végezte el az edzői tanfolyamot). A képességeire pedig az alapján következtethetünk, hogy az ittléte óta a harmadik újonc (vagy szinte újonc) edzőt nevezik ki a Milan élére, úgy, hogy az ő neve igazán komolyan nem merül fel… Érdekes az is, hogy Maldini, Terim, Ancelotti, Leonardo, Allegri, Seedorf és most úgy fest, Inzaghi számára is “nélkülözhetetlen” az a tevékenység, amit Tassotti ellát a Milannál. A csapat volt fent és nagyon lent, jöttek és mentek edzők, Tassotti viszont mozdíthatatlan. Ha fontos szerepet tölt(ött) be a szakmai munkában, akkor – logikusan – az eltávolított edzőkkel együtt neki is mennie kellett volna, netán – ha a vezetők úgy gondolták, hogy nem ő tehet a gyengébb szereplésről – őt is ki lehetett volna nevezni utódnak. Ha viszont nem tölt(ött) be fontos szerepet, akkor meg fogalmam sincs, minek tartjuk…
    Sajnos van egy olyan tippem, hogy Tassotti “érinthetetlenségének” oka az, hogy bizonyos “összekötő” szerepet tölt be az edző, a csapat és a vezetőség között, a vezetőség meghosszabbított karjaként, azaz ő a vezetőség bizalmi embere. Ennek megfelelően simán el tudom képzelni, hogy olyan információkkal látja el a vezetőséget, amelyek normális esetben senki másra nem tartoznának, csak a játékosokra és az edzőkre. Ez természetesen csak az én magánjellegű, egyéni, szubjektív, individuális véleményem.

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS