2022. szeptember 25., vasárnap

Abbiati marad, Amelia és Gabriel távozik?

-

A La Gazzetta dello Sport szerint a Milan vezetősége hamarosan meghosszabbítja Christian Abbiati szerződését, míg Marco Amelia és Gabriel is távozhat.

Vasárnap rendezik az olasz labdarúgó bajnokság utolsó fordulóját és ezt követően Adriano Galliani megkezdi a tárgyalásokat lejáró szerződésű játékosokkal.

A csapat három kapusának, Christian Abbiatinak, Marco Ameliának és Ferdinando Coppolának is lejár a szerződése. Coppola egy mérkőzésen sem kapott lehetőséget, a várakozások szerint a szezon végén visszavonul.

A La Gazzetta dello Sport szerint a vezetőség egy évvel szeretné meghosszabbítani Christian Abbiati szerződését. Úgy tűnik, hogy a 36 éves kapus még mindig megbízhatóan véd. Abbiati a jelenlegi idényben 38 mérkőzésen játszott.

A második számú kapus, Marco Amelia jövője is kérdéses, hisz az olasz kapus szerződése lejár június végén. Franco Zavaglia, Amelia ügynöke szerint nem valószinű, hogy a vezetőség hosszabbít Ameliával.

Eközben a pletykák szerint a Catania szeretné kölcsönvenni Gabrielt, a Milan fiatal brazil kapusát. A 21 éves kapus az idei idényben 7 mérkőzésen lépett pályára.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

13 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Abbiatitól az életben nem fogunk megszabadulni. Kb. fél évtizede pakolgatjuk a szerződésére a “még egy évet”… Ezért nem fog érkezni MÁR MEGINT normális kapus, mert ugye Abbiati megbízhatóan véd, és még csak 36 éves. Teljesen egyértelmű, hogy a Milan igen jelentős csapatátalakítási és -fiatalítási programba fogott, melynek egyik első eleme, hogy a mindössze 36 éves Abbiatival hosszabbítani akarnak, Gabrielt meg elküldik… Kiváló döntés!

  Amelia elengedése szinte borítékolható, sikeresen elhülyéskedte a karrierjét nálunk. Az, aki világbajnokként elviseli, hogy egy nála nem jobb képességű kapus mögött üldögéljen évekig a kispadon, annak csak gratulálni tudok. De a vezetőségnek is gratulálok, hogy egy újabb olyan játékos távozik tőlünk, akiért egy fillért sem kapunk. Az amatörizmus teteje egy olyan klubnál, amely mindenhol azt kommunikálja, hogy mennyire gyengén áll anyagilag.

  Coppola visszavonulását viszont nem értem. Azt a “valamit”, amit nálunk csinált, nyugodtan folytathatta volna még évekig…

  • A cikkből nem következik, hogy Abbiatira jövőre első számú kapusként számítanak. Lehet, hogy igazolunk egy komoly kapust és Abbiati lesz a vésztartalék. Csak ilyen esetben van értelme a vele való hosszabbításnak.
   Ha a cikkből indulunk ki, miszerint Amelia és Gabriel távozik, Coppola visszavonul, akkor 2 kapust is szerezni kell! Ebben az esetben nyilván nincs értelme tovább odázni egy megbízható első számú kapus megvételét. Ha viszont Abbiati mögé szereznek 2 tölteléket, akkor a vezetőséget Berlusconival az élen kezeltetni kellene. Mondjuk mehetne az idősek otthonába, ahol a saját maga gondozottja lehet.

  • Nem hinném. hogy Abbiati tehet a mostani helyezésünkről….Szerintem nem védett rosszul ebben az éveben sem, de gólt nem tud rúgni a támadok helyett. Gabrielnek meg nem nálunk kéne megszerezni a rutint szerintem. Kapott lehetőséget, nem élt vele, célszerű kölcsönadni pár évre. Agazzi érkezése biztos, ha akarunk valamit, akkor kell még egy jó kapus nyilvánvaló. Abbiati-t kapusedzőnek meg vészkapusnak kiváló lenne. Szerintem Perin lenne a legjobb megoldás…

   • Egy szóval nem mondtam, hogy Abbiati tehet a helyzetünkről. Én attól félek, hogy amennyiben marad, akkor az (új?) edző is a “biztosra” megy, és nem akar kockáztatni. Ha nem lesz itt Abbiati, akkor kötelező lesz próbálkoznia egy másik portással. Casillas még most is egy nagyon jó kapus, de mind Mourinho, mind Ancelotti meg merte húzni, hogy a padra ültesse. Allegri és Seedorf meg a középszerű Abbiatit nem tudjta/akarta kirobbantani a kapuból.
    A Milan szajkózza a fiatalítási programot, amiből semmit sem látunk. Gabriel kapott lehetőséget, de ez nem úgy megy, hogy elvétve beállítom a kapuba, és ha nem zár 0 kapott góllal, akkor a következő meccsen már nem ő kezd. Nem nálunk kellene megszereznie a rutint? Egyrészt, ha a Manchester United De Geát be merte rakni a kezdőjébe (vagy az Atletico Courtois-t), akkor mi is megtehetnénk. Akkor alakul ki egy kapusban a felelősségérzet, ha tudja, hogy már nem a Livorno vagy a Padova, hanem egy 7-szeres BEK/BL-győztes kapuját védi… Másrészt, ez is hozzátartozik a fiatalításhoz. Hoztunk egy nagyon fiatal kapust. Ha nem számolunk vele, akkor adjuk el vagy adjuk kölcsön a fenébe. Így azonban ugyanaz lesz vele, mint Ameliával, hogy amikor beáll a kapuba szökőévenként egyszer, annyira meg lesz illetődve, hogy csinálja a hibákat. A kapusoknál számít a leginkább, hogy mennyire érzik a bizalmat. Abbiati azzal került jobb pozícióba a kapusaink között, hogy érzi a mindenkori edzőink támogatását, nem pedig azért, mert jobb lenne, mint a többiek. A mezőnyjátékosok között kell a rivalizálás, a versenyhelyzet megteremtése, a kapusoknál ezzel óvatosabban kell bánni. Rakjuk be a kapuba Gabrielt 7-8 meccsre folyamatosan. Ha jó, akkor jó, ha rossz, akkor másfél-két hónap alatt ez ki fog derülni. Nem hiszem, hogy többet tudtunk meg Gabrielről, mint amennyit egy évvel ezelőtt tudtunk. Ez pedig abszurd helyzetet teremt.

 2. Üdv !

  A kapuskérdés a nyáron biztos,hogy sok találgatásra fog okot adni.A szezonban Gabriel-nek csak Allegri szavazott bizalmat októberben és decemberben 7 meccsen ,See papa valamiért nem bizik a “fiatal”-ban.Amelia 5 meccsen védett összesen+a BL-ben egyszer.Ebből azért tényleg az jön le Abbiati a legmegbizhatóbb a két edzőnk választása alapján!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 3. Gabriel: 1 év kölcsön szükséges, persze ha nem adunk mellé opciós jogot. Azon a kevés meccsen nem tudott egyértelműen bizonyítani, persze ilyen fiatalon, kapusként, egy széteső(?) csapatban ez természetes.

  Amelia: Ahogy emlékszem, nem első számú kapusnak érkezett, ráadásul nem igazolta azt az aranyérmet a nyakában. Hogy csak a szerződése végén engedjük el, sajnos már az is természetes.

  Abbiati: Nyilván nem a scudettoért megyünk jövőre, az a néhány baki meg szerintem belefér. Arról meg nem ő tehet, hogy NEM keresnek senkit sem a helyére (Marchetti 10+ millióért? naná…). Ebből a három névből egyedül rá merném bízni a kezdő tagságot, és az sem lényegtelen (legalábbis számomra), hogy régi bútordarab. Ne vágjuk csak úgy ki, pláne, ha az új fizetése igazodik az új politikánkhoz.
  Plusz, ha a keretből mind a 4 kapust elengedjük ilyen-olyan okokból, az minimum 2 új igazolás és egy tarcsi a nyárra. Nem feltétlenül erre kell most a pénz.

  Coppola: Tetszetős a családneve.

  • Erre a kommentre nem tudok reagálni . Hol élsz Te drága testvérem? Tény Abbiati öreg ,lassú és körülményes ,nem az igazi kb. 2 éve. DE ! Sok csapat van aki még ilyen korban is szívesen látná a kezdőjében. Nem azt mondom ,hogy egy Roma vagy egy (mocskos) juve hanem mondjuk egy Bologna vagy egy Chievo. Nálunk ,jövőre már csak a 2. számú kapus posztját adnám neki.
   Eddig nem nagyon tér el a véleményünk.
   Mjd most : Gabriel. Gabriel 22 éves. Fiatal és nagyon tehetséges. És szerinted azért NB1 szintű mert nem véd ? Vagy miért ? Nagyon nem lehet a teljesítményéről ennyire lenézően nyilatkozni ,mivel nagyon nem védett eddig. Nem mellesleg Olimpiai ezüstérmes . És én azt megnézném hogy egy Olimpiai ezüstérmes mikor jön NB1 szintű bajnokságba védeni. 🙂
   Én remélem ,hogy kölcsönadjuk . Legalább tudna fejlődni.
   Amelia. Sajnos Amelia nem futotta be azt a karriert amit jósoltak neki. ( Ő is a Genovából indult akárcsak Perin ,de reméljük utóbbi többre viszi.)
   Őszintén bevallom ,hogy nem rajongok Ameliáért ,de nem tartom rossz kapusnak.
   És nem minden csapat mondhatja el magáról ,hogy egy világbajnok kapus a 2. számú kapusa. 🙂
   2. számú kapusnak pont megfelelő.
   Nagyon remélem ,hogy jön Ochoa.

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS